App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

April 2013

Någon mer här med BF i april?!

2012-09-07
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Fler som behövt börja med magnesium mot benkramper?

Jag fick ställa mig upp mitt i natten tre nätter i rad, sen gav jag upp och inhandlade magnesiumtabletter - slipper det nu! Skönt.

2012-11-12
solskensmamman
solskensmamman

Nu har jag börjat känna små buffningar! 

Häftigt!

UL på måndag dessutom...

2012-11-10
solskensmamman
solskensmamman

skönt att allt ärokej me din bebis å magen, vi är väl oroliga i onödan. jag ska på ul den 26/11 då får vi se varför de är så lungt i magen, eller varför ja inte känner av något..

2012-11-01
Belma
Belma

Hej ja har BF den 26 April och ibland undrar jag om jag verkligen är gravid... Jag mår hur bra som helst, precis så som innan jag blev gravid. detta är min första graviditet så jag vet inte om det ska kännas på något specielt sätt. Bara magen som växer, annars känner jag inget ! 

HUr är der för er andra ??

2012-10-30
Belma
Belma

Inget illamående, orättvist, jag kräkte ner mig själv i bilen igår! ;)

2012-10-17
Mikka85
Mikka85

Vi var iväg på Nupp/kub i måndags och äntligen fik se det lilla miraklet. Var en, hade gott och skrämt upp mig själv och var säker på att det skulle vara 2. Allt blir lixom verkligt när man får se det lilla. 12+6 idag.

2012-10-17
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Hej. Förväntad förlossning 26 april. Börjar äntligen må bättre, mindre kvalm men tröttheten håller i sig. Jag känner mig som en ny ras. Detta är mitt första barn, 23 år och tänkte vara 25 år för att få första barnet. Är det fler som får typ ryckningar i magen när magen växer. Jag är en lycklig mamma, men har inte fått gjort UL ännu.

2012-10-15
asafrank
asafrank
Gravid i vecka 23

just det. Det finns ju en speciell grupp som heter 2013-04 eller något ditåt - där kan vi starta diskussioner med varandra. Tror tyvärr inte att de syns i det "allmänna flödet" utan man måste gå in i gruppen aktivt och se omdet finns inlägg och svar.

2012-10-13
solskensmamman
solskensmamman

i början får man uppsvälld mage - men ingen "babymage" utan tyvärr bara gaser, svullnad och trög mage...

Det börjar synas mer när man kommer upp till v. 12-16, så håll ut!

Grattis till oss alla!

Mitt blodtryck var 120/76 (har ej tagit socker, järn var "normalt" fick ej siffror på detta)

väntar på RUL med spänning! Vi får följas åt här inne.

2012-10-13
solskensmamman
solskensmamman

Jag är i fjortonde veckan nu, beräknad den 17:e april.

Jag är fortfarande väldigt trött, får ofta uppstötningar, går upp och kissar minst 5-6 gånger varje natt. Jag har mycket svårt för grönsaker, kräks nästan varje gång jag bara tänker på varma koppen, får uppstötningar varje gång jag försöker borsta tänderna. Igår kväll kräktes jag en massa efter att jag borstat gaddarna. Det känns inte så värt? Jag fick ju göra om eländet ;)

Jag tycker också att jag börjar bli "tjock" men ingen fin mage här heller.

Jag var förresten och tog prover i torsdags: Blodtrycket 123/66, blodsocker 6,6, järn 142. Vad har ni uppmätt för värden?

2012-10-13
Mikka85
Mikka85

16:e april här

har gjort ett UL så vi vet att den lever och växer. Härligt

mår tyvärr ganska dåligt, illamående och trötthet. Men ser verkligen fram emot babyn!

Känns fortfarande overkligt, då man bara är jämtjock - inge riktig babymage, bara "inga" former längre..

2012-10-12
solskensmamman
solskensmamman

Hur mår ni och hur går de för er? Själv har det äntligen börjat vända för mig när det gäller illamåendet. Har inte spytt på en vecka nu och behöver inte ta medicinen jag fick utskrivet för just kräkningar längre. Var 12 fulla veckor igår och på måndag ska vi äntligen få se vem som bor i magen:)

2012-10-12
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

För er med mkt illamående: Jag spydde två/tre gånger om dagen de första veckorna och grät dagarna i ända. Hormoner, oj oj oj. Men någon som verkligen hjälpte mig under tiden jag mådde som värst var frukost i sängen. Min kille fixade lite gröt, macka och ett enormt glas vatten som jag i lugn och ro åt i sängen innan jag ens ställde mig upp. Efter frukost vilade jag i typ 10-15 min och gick sedan upp. Att få i mig salt och ordentligt med protein och fiber hjälpte mkt mot den där morgonillamåendet. En annan sak är att när jag känner att NUU måste jag spy är att jag blundar, lutar mig tillbaka och andas in genom näsan och ut genom munnen. Vet inte om det liksom är avslappning eller ren mental grej men jag tycker det hjälper. Det jag däremot haft lite svårt med är min kille, han är världens bästa och jag älskar honom så otroligt MEN han har sen vi fick reda på graviditeten behandlat mig som om jag vore av glas. Speciellt när det kommer till sex, han är så försiktig och liksom ja.. Det är inte amma som förr. Aldrig har han tvekat i att ta i lite och ja, vi har alltid haft ett underbart sexliv fram tills nu när jag är gravid och han liksom blivit den ödmjukaste i världen helatiden. Hur har ni upplevt att graviditeten påverkat relationen? Och samlivet?

2012-09-15
Manifre
Manifre

Åh, vi ska ha vårt första barn den 17 April. Jag har varit ett hormonellt monster fram tills nu, äntligen har jag smält nyheten om graviditeten ordentligt och njuter. Mest är jag bara ivrig, vill inte vänta till April. Vi ha min ängel NU NU NU! Var bor ni alla? :D

2012-09-15
Manifre
Manifre

den 7:e april har vi:)

2012-09-13
tiffany13
tiffany13

Jag berättade på jobbet idag då jag mår fruktansvärt illa i mellan åt. Är bara i v 8 men kändes ändå som jag vill säga nått... Har ett rätt tungt arbete så skönt att kanske få lite extra hjälp från kollegorna:) vi ska iväg den 15 okt på Nupp/kub testet. Så då får vi se om allt är ok i magen. Man är ju hela tiden orolig att det inte ska gå vägen:( känner oxå av molande värk men de är nog växtvärk...

2012-09-10
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Hur går de för er?! Jag mår betydligt bättre med tabletterna iallafall. Så nu är jag riktigt pepp på att kunna jobba fullt igen. Blir oerhört nere när jag inte kan jobba. Låter kanske skumt men är endast timvik och har ingen fast tjänst. Så de där med pengar gör mig väldigt orolig jämnt. Man ve aldrig när det goda livet med ett jobb och bra lön tar slut. Jag hoppas jag kan jobba fullt till årsskiftet...

2012-09-09
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

22:a april :)

2012-09-09
Zeeehra
Zeeehra

Jag kan inte påstå att jag mår bra. Jag mår konstant illa hela dagarna. Tidigare har illamåendet mattats av fram på kvällen, men nu sista veckan har det snarare blivit värre mot kvällen istället. Jag jobbar, men mycket mer än så är det inte. Jag är helt matt och slut i hela kroppen och jättetrött hela tiden. Jag går typ och lägger mig när jag kommer hem. Jag äter, men har rätt svårt att få ner maten. Försöker äta lite och ofta för att stilla illamåendet och inte få blodsockerfall. Brösten är jätteömma och det är nånting som ligger mot blåsan, jag vaknar och måste gå på toa minst varannan timme under natten.

Det värsta är att jag måste hålla allt det här hemligt för omgivningen, och det är inte det lättaste när det påverkar mig så mycket! Vi vill inte berätta för någon så här tidigt, och dessutom bor jag i Umeå och har familjen i Småland så vi vill hålla det hemligt tills vi kan åka ner och slipper säga det över telefon...

På plussidan kan jag ibland känna att det riktigt pulserar i magen när jag ligger stilla. Det är ju alldeles för tidigt för att känna sparkar och fosterrörelser, men jag känner det väldigt tydligt! Att det finns något där och att det händer saker! Dessutom har jag läst att det är ett gott tecken med illamående :)

2012-09-08
Mikka85
Mikka85

Vi har bf 19 april o det är första gången. Mår sisådär.. Lite illamående, molvärk, öm i brösten och att jag kan känna mig lätt febrig om kvällarna.

2012-09-07
Jajja80
Jajja80

Va kul att det var någon mer:) själv är BF 25 april vad vi vet nu. Hur mår du? Jag mår skit kan jag säga. Har till och med fått utskrivet tabletter om illamående.

2012-09-07
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

17:e april har vi :)

2012-09-07
Mikka85
Mikka85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...