App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

April 2013

Någon mer här med BF i april?!

2012-09-07
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

hejsan, är beräknad till 23 april å barn nummer 2..va på rul idag å d va en väldigt livlig bebis fick en del bilder, bla på en fot:) hon som gjorde undersökningen visade alla delar å allt såg bra ut å d häftigaste va navelsträngen å man kunde se flödet i den, även hjärtat såg fint ut....ingen foglossning men blir rejält stel mellan varven rätt som d e å kändes ganska ömt i höfterna efter gått i stora trappor på slottets julmarknad..vi frågade om kön, men hon sa pojk med restriktioner dvs, d va inte helt säkert så vi får hållas ett tag till men ska på ett extra ul i mars igen pga första grav hade mindre fostervatten i  slutet å jag mådde jättedåligt med mkt huvudvärk å fick tom göra kontrast skallröntgen...har inte gått på mej mer än max 1 kg denna gång men d lär nog ändra på sig efter all julmat:)) för övrigt så mår jag bra, nästa vecka ska jag börja med järntabletter å ta varannan dag, järnvärdet va bra men inte ferritinet...

 

tips mot illamående, ät ofta men mindre portioner, men även ingefära kan vara lindrande..ibland kan fet mat eller mkt starka kryddor göra så man mår dåligt åxå..

2012-11-29
wintersorrow
wintersorrow

Hej! Jag är beräknad till den 4 april. :)
Ska bli så spännande:)

2012-11-25
Svenssondenise
Svenssondenise

Fler som behövt börja med magnesium mot benkramper?

Jag fick ställa mig upp mitt i natten tre nätter i rad, sen gav jag upp och inhandlade magnesiumtabletter - slipper det nu! Skönt.

2012-11-12
solskensmamman
solskensmamman

Nej, jag har inte fått det, inte ännu... men ska prata med min bm om några veckor när jag har tid hos henne... men har du några tips så tar jag med tacksamhet emot, eller om någon annan vet något om detta!?

2012-11-12
sandris87
sandris87

Det var ett smalt bälte som jag beställde som inte alls funkade för mig. Nu har jag beställt en bredare modell som jag får på tisdag eller onsdag. Hoppas verkligen att det sitter bättre och dessutom hjälper för detta är inte så skoj.
Har du fått några restriktioner på hur eller vad du ska träna Sandra?

2012-11-11
Bebishen
Bebishen

Nu har jag börjat känna små buffningar! 

Häftigt!

UL på måndag dessutom...

2012-11-10
solskensmamman
solskensmamman

Jag har nyss beställt ett bälte mot foglossning, men kan inte uttala mig om det ännu då det inte kommit hem till mig ännu, men det är ett bredare och min barnmoska rekomenderade det, då jag har fått foglossning och besvär i båda sidor. så vi får se hur det funkar när det kommer, förhoppningsvis så ska det väl sitta bra och inte vara allt för obekvämt. Var det ett bredare eller ett smalare det du hade köpt?

2012-11-10
sandris87
sandris87

27/4 är det dags för oss, iaf som det ser ut än sålänge. Har UL 27/11 och det ska bli väldigt spännande. Jag har mått bra hittills, varit lite tröttare än vanligt bara men skadade nog inte att jag blev tvingad att vila lite mer. För 1,5 vecka sen började jag få ont i svanken och ut på vänster sida, var hos kiropraktorn i tisdags och foglossning på framförallt vänster sida var domen. Så det blev hem och beställa ett graviditetsbälte, fick hem det igår men det är inte alls bekvämt att ha på sig, dessutom trycker det väldigt mycket över nedre delen av magen. Så idag var jag inne i stan och fick beställa en annan modell. Nån som har erfarenhet av gravidbälte? Ska man ha dem alltid förutom när man vilar eller vad är tanken?

2012-11-09
Bebishen
Bebishen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-11-09
Bebishen
Bebishen

Hej!

Jag har BF den 27/4. Det är mitt första barn och allt känns mycket spännande. :-) Mår dock OTROLIGT illa hela tiden och spyr nästan all mat. Inte alls roligt. Har UL den 26/11 och ser fram emot att se den lilla krabaten. Hoppas att allt är bra med bebisen. Visst oroar man sig jämnt och för allt. Känner igen mig i era skildringar. :-)

2012-11-06
Miaronja
Miaronja

Ja, man lägger nog mycket mer energi på att oroa sig än vad man behöver, istället skulle man kanske försöka slappna av och njuta av tiden, men det är ju lättare sagt än gjort!

Hoppas det går bra på Ul, jag ska på rutin ul 23/11 det ska bli spännande förhoppningsvis så kan de se vad det är för någon liten krbat som gömmer sig där inne, pojke eller flicka! =)

Blir det ditt första Ul då eller du har gjort något tidigare?

2012-11-01
sandris87
sandris87

skönt att allt ärokej me din bebis å magen, vi är väl oroliga i onödan. jag ska på ul den 26/11 då får vi se varför de är så lungt i magen, eller varför ja inte känner av något..

2012-11-01
Belma
Belma

Belma!

Det är nog väldigt individuellt hur man känner sig, jag känner hela tiden av mitt lilla knyte och har mycket ont i magen, varit hos läkaren idag för jag var orolig över att det gör ont i magen och att det skulle ha blivit något fel som gör att mitt barn inte mår bra, de gjorde ett ultraljud för att kolla att bebisen mådde bra, och det var inget fel på den, så det enda de sa till mig var att jag ska försöka ta det lite lugnt och vila.

Men jag tycker att om du är orolig för att det är för lugnt så kontakta din bm. De har bra erfarenheter om olika graviditeter och hur de kan se ut. Men om din mage växer så växer ju ditt barn och det är ju possitivt! =)

2012-10-30
sandris87
sandris87

Hej ja har BF den 26 April och ibland undrar jag om jag verkligen är gravid... Jag mår hur bra som helst, precis så som innan jag blev gravid. detta är min första graviditet så jag vet inte om det ska kännas på något specielt sätt. Bara magen som växer, annars känner jag inget ! 

HUr är der för er andra ??

2012-10-30
Belma
Belma

Hej!

Jag har BF 18 april, det är vårt första barn och det känns otroligt spänannde!

Har varit och gjort KUB test och allt såg bra ut, och det var helt fantastiskt att få se det lilla knytet! Tänk att det reda är så utvecklat!

Har mått mycket illa och haft halsbränna fram till vecka 11 då det avtog, och tröttheten ska vi inte bara prata om, har aldrig varit så trött! Men nu mår jag bättre, det är bara humöret som fortfarande är väldigt svajigt, och jag kan inte styra det alls knappt, och det upplever jag som mycket jobbigt!

Men är väldigt lycklig över att ha ett barn som växer i magen och ser fram emot att bli mamma!! :)

2012-10-19
sandris87
sandris87

Inget illamående, orättvist, jag kräkte ner mig själv i bilen igår! ;)

2012-10-17
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

...och jag mår toppen! Har inte haft minsta illamående, bara varit fruktansvärt trött och legat i sängen och gråtit floder. Hahaha, och maken bara sitter och flinar åt mig.

 

Vi var på ultraljud, men jag tyckte inte att det var "så speciellt". Ingen av oss började störtböla eller så. Vi sa bara "ah, coolt!" och läkaren tittade lite konstigt på oss. :P

2012-10-17
Parentes
Parentes

Jag ska pusha den 21a april är det tänkt. Blev framflyttad 10 dagar! :)

2012-10-17
Parentes
Parentes

Vi var iväg på Nupp/kub i måndags och äntligen fik se det lilla miraklet. Var en, hade gott och skrämt upp mig själv och var säker på att det skulle vara 2. Allt blir lixom verkligt när man får se det lilla. 12+6 idag.

2012-10-17
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

bf 25 april. har mått mkt dåligt med illamående och sömnbrist. bättre nu dock. detta är vårt 3e barn. imorgon väntar bukultraljud då jag har sååå otroligt ont i njurpartiet. ul gällande bebisen såg mkt bra ut.

2012-10-16
Mary_girl
Mary_girl

ska göra första ul på måndag, egentligen hade jag behövt vänta till rul i början på dec, då vi inte har resurser för "extra" ul där Ja bor tydligen, men min Bm skrev att Ja va orolig så då fick jag komma på ett extra:) förhoppningsvis så är allt som det ska, och det kanske gör att det känns mer verkligt att det faktiskt är en liten bebis i magen.

2012-10-15
sandra988
sandra988

har bf den 30 april.. illamåendet och tröttheten börjar släppa lite, eller tröttheten är iaf överkomlig nu, förut klarade Ja mig inte utan en power nap på eftermiddagarna. har väldigt mycket "växtvärk" dock, både mage och spec brösten, Aj va ont dom gör, spec när det är kallt:/

2012-10-15
sandra988
sandra988

Hej. Förväntad förlossning 26 april. Börjar äntligen må bättre, mindre kvalm men tröttheten håller i sig. Jag känner mig som en ny ras. Detta är mitt första barn, 23 år och tänkte vara 25 år för att få första barnet. Är det fler som får typ ryckningar i magen när magen växer. Jag är en lycklig mamma, men har inte fått gjort UL ännu.

2012-10-15
asafrank
asafrank
Barn på 3 år och 9 månader

just det. Det finns ju en speciell grupp som heter 2013-04 eller något ditåt - där kan vi starta diskussioner med varandra. Tror tyvärr inte att de syns i det "allmänna flödet" utan man måste gå in i gruppen aktivt och se omdet finns inlägg och svar.

2012-10-13
solskensmamman
solskensmamman

i början får man uppsvälld mage - men ingen "babymage" utan tyvärr bara gaser, svullnad och trög mage...

Det börjar synas mer när man kommer upp till v. 12-16, så håll ut!

Grattis till oss alla!

Mitt blodtryck var 120/76 (har ej tagit socker, järn var "normalt" fick ej siffror på detta)

väntar på RUL med spänning! Vi får följas åt här inne.

2012-10-13
solskensmamman
solskensmamman

Hej! Mitt 1a som preliminärt BF 29/5! Endast v 7+3 och har haft ett missfall så är givetvis orolig.. Men har bestämt att jag ska bli mamma denna gången, det är min tur nu!! Mina värden blodtryck :117/66 socker: 4,4 hb: 135. Jag ska göra ett UL slutet på november. Är det normalt att redan få mage? Känner att magen är så uppblåst o stor!! Sover även dåligt, känns som alla är trötta vilket jag också kan vara dagtid men sover ändå dåligt...? Grattis till alla!!

2012-10-13
Elinfang
Elinfang

Jag är i fjortonde veckan nu, beräknad den 17:e april.

Jag är fortfarande väldigt trött, får ofta uppstötningar, går upp och kissar minst 5-6 gånger varje natt. Jag har mycket svårt för grönsaker, kräks nästan varje gång jag bara tänker på varma koppen, får uppstötningar varje gång jag försöker borsta tänderna. Igår kväll kräktes jag en massa efter att jag borstat gaddarna. Det känns inte så värt? Jag fick ju göra om eländet ;)

Jag tycker också att jag börjar bli "tjock" men ingen fin mage här heller.

Jag var förresten och tog prover i torsdags: Blodtrycket 123/66, blodsocker 6,6, järn 142. Vad har ni uppmätt för värden?

2012-10-13
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

16:e april här

har gjort ett UL så vi vet att den lever och växer. Härligt

mår tyvärr ganska dåligt, illamående och trötthet. Men ser verkligen fram emot babyn!

Känns fortfarande overkligt, då man bara är jämtjock - inge riktig babymage, bara "inga" former längre..

2012-10-12
solskensmamman
solskensmamman

Hur mår ni och hur går de för er? Själv har det äntligen börjat vända för mig när det gäller illamåendet. Har inte spytt på en vecka nu och behöver inte ta medicinen jag fick utskrivet för just kräkningar längre. Var 12 fulla veckor igår och på måndag ska vi äntligen få se vem som bor i magen:)

2012-10-12
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

För er med mkt illamående: Jag spydde två/tre gånger om dagen de första veckorna och grät dagarna i ända. Hormoner, oj oj oj. Men någon som verkligen hjälpte mig under tiden jag mådde som värst var frukost i sängen. Min kille fixade lite gröt, macka och ett enormt glas vatten som jag i lugn och ro åt i sängen innan jag ens ställde mig upp. Efter frukost vilade jag i typ 10-15 min och gick sedan upp. Att få i mig salt och ordentligt med protein och fiber hjälpte mkt mot den där morgonillamåendet. En annan sak är att när jag känner att NUU måste jag spy är att jag blundar, lutar mig tillbaka och andas in genom näsan och ut genom munnen. Vet inte om det liksom är avslappning eller ren mental grej men jag tycker det hjälper. Det jag däremot haft lite svårt med är min kille, han är världens bästa och jag älskar honom så otroligt MEN han har sen vi fick reda på graviditeten behandlat mig som om jag vore av glas. Speciellt när det kommer till sex, han är så försiktig och liksom ja.. Det är inte amma som förr. Aldrig har han tvekat i att ta i lite och ja, vi har alltid haft ett underbart sexliv fram tills nu när jag är gravid och han liksom blivit den ödmjukaste i världen helatiden. Hur har ni upplevt att graviditeten påverkat relationen? Och samlivet?

2012-09-15
Manifre
Manifre

Åh, vi ska ha vårt första barn den 17 April. Jag har varit ett hormonellt monster fram tills nu, äntligen har jag smält nyheten om graviditeten ordentligt och njuter. Mest är jag bara ivrig, vill inte vänta till April. Vi ha min ängel NU NU NU! Var bor ni alla? :D

2012-09-15
Manifre
Manifre

Vi är också bf 17 april :-) Första gången så det känns pirrigt! Jag har mått helt ok! Lite illamående, växtvärk men framförallt denna trötthet och hunger som kommer helt abrupt!! Hoppas det lugnar sig framöver :-) Har en påse mandlar i bilen när det krisar riktigt!

2012-09-15
edstranj
edstranj

har bf 22a om allt går som det ska

2012-09-13
Emzan
Emzan

den 7:e april har vi:)

2012-09-13
tiffany13
tiffany13
Barn på 3 år och 8 månader

Jag berättade på jobbet idag då jag mår fruktansvärt illa i mellan åt. Är bara i v 8 men kändes ändå som jag vill säga nått... Har ett rätt tungt arbete så skönt att kanske få lite extra hjälp från kollegorna:) vi ska iväg den 15 okt på Nupp/kub testet. Så då får vi se om allt är ok i magen. Man är ju hela tiden orolig att det inte ska gå vägen:( känner oxå av molande värk men de är nog växtvärk...

2012-09-10
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

Vi har 15 april. Är illamående och så sjukt trött. Har. Även mensvärk typ, men barnmorskan sa att de var växtvärk! Går in i vecka 10 imorrn och vill bara att vecka 12 ska vara över :) folk på jobbet har börjar fråga då jag äter konstant och kräks. Det är väl de jobbigaste att ljuga. Är de någon mer som ska göra ett tidigt ultraljud?

2012-09-10
Brynolf
Brynolf

Har bf den 22 april mår med illa hela tiden börjar avta lite hoppas de håller i sig.

2012-09-09
Sazz91
Sazz91

Hur går de för er?! Jag mår betydligt bättre med tabletterna iallafall. Så nu är jag riktigt pepp på att kunna jobba fullt igen. Blir oerhört nere när jag inte kan jobba. Låter kanske skumt men är endast timvik och har ingen fast tjänst. Så de där med pengar gör mig väldigt orolig jämnt. Man ve aldrig när det goda livet med ett jobb och bra lön tar slut. Jag hoppas jag kan jobba fullt till årsskiftet...

2012-09-09
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

22:a april :)

2012-09-09
Zeeehra
Zeeehra

Jag kan inte påstå att jag mår bra. Jag mår konstant illa hela dagarna. Tidigare har illamåendet mattats av fram på kvällen, men nu sista veckan har det snarare blivit värre mot kvällen istället. Jag jobbar, men mycket mer än så är det inte. Jag är helt matt och slut i hela kroppen och jättetrött hela tiden. Jag går typ och lägger mig när jag kommer hem. Jag äter, men har rätt svårt att få ner maten. Försöker äta lite och ofta för att stilla illamåendet och inte få blodsockerfall. Brösten är jätteömma och det är nånting som ligger mot blåsan, jag vaknar och måste gå på toa minst varannan timme under natten.

Det värsta är att jag måste hålla allt det här hemligt för omgivningen, och det är inte det lättaste när det påverkar mig så mycket! Vi vill inte berätta för någon så här tidigt, och dessutom bor jag i Umeå och har familjen i Småland så vi vill hålla det hemligt tills vi kan åka ner och slipper säga det över telefon...

På plussidan kan jag ibland känna att det riktigt pulserar i magen när jag ligger stilla. Det är ju alldeles för tidigt för att känna sparkar och fosterrörelser, men jag känner det väldigt tydligt! Att det finns något där och att det händer saker! Dessutom har jag läst att det är ett gott tecken med illamående :)

2012-09-08
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Vi har bf 19 april o det är första gången. Mår sisådär.. Lite illamående, molvärk, öm i brösten och att jag kan känna mig lätt febrig om kvällarna.

2012-09-07
Jajja80
Jajja80

Va kul att det var någon mer:) själv är BF 25 april vad vi vet nu. Hur mår du? Jag mår skit kan jag säga. Har till och med fått utskrivet tabletter om illamående.

2012-09-07
Frida_didde
Frida_didde
Gravid

17:e april har vi :)

2012-09-07
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...