App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När fick ni reda på att det fanns två därinne?

Hejsan, Jag har en liten undran till er som väntar tvillingar... När fick ni reda på att det fanns två därinne? Vi har tvillingar i släkten på både min och sambons sida. Är själv gravid för första gången, v.14 nu. Jag känner mig trött hela tiden, sover inte en hel natt och har inte gjort det sedan v6... Uppe och kissar 1-2gånger per natt. I vecka 8 mätte jag 94cm runt magen, när jag i vanliga fall är 75cm. I veckan mätte vi mig igen, och jag ligger iofs kvar på 94cm, men ändå, magen är så stoooor. Mitt illamående har försvunnit, men har fortfarande svårt för bearnaisesås. Hur kände ni er i kroppen innan ni visste att det var två? Har de flesta tvillingar i släkten som själv väntar tvillingar? Jag har sökt rundor på nätet om just att vänta tvillingar, men det är bara forskningsstudier som jag hittar... =/ Så jag tänkte vända mig till er som har egna tvillingar! =) Tackar för svar. =) 

2012-09-07
Lilli85
Lilli85

Hej, hur gick tvillinggraviditeten för dig sirifisen?
Jag fick nämligen precis reda på att jag väntar tvåäggstvillingar och är i vecka 8 nu. Och den ena ligger snett ovanför den andra och är mycket mindre och har ont om fostervatten. De är en tjock skiljevägg emellan dom också. Är jätte orolig för att den lilla inte ska klara sig. Har sökt massor och försökt hitta någon som har haft de liknande och du är den enda jag hittat. Tacksam för svar

2016-02-23
Ally22
Ally22

V.13 fick jag reda på att jag väntade två små. Åkte in till gynakuten efter alldeles för mycket illamående och kräkningar. Usch. Testerna visade att det hade gått så långt att jag börjat svälta.. Haha.. Herregud.. Att man orkade med det egentligen.. :) men så värt det ! :)

2013-09-18
emmastromberg
emmastromberg

Vi fick veta det i vecka 12, för att vi gjorde ett KUB-test. Jag hade mått mycket mer illa än under min första graviditet (med en pojke), så jag skämtade lite med ultraljudsbarnmorskan och sa "jag mår så illa, så det är säkert tvillingar, hö hö", men hade inte en tanke på att faktiskt skulle kunna vara så på riktigt. Så när hon sa "Du har rätt, jag ser två huvuden!" höll jag på att ramla av bänken i chock. Nu är jag i vecka 18 och har börjat blogga om graviditeten, om någon är intresserad av att läsa! :) http://treblirfem.blogspot.com

2013-05-26
PopSara
PopSara

Vi fick reda på det i v14 då dom kollade så allt stod rätt till där inne. Vart nämligen inlagd med näringsdropp pga det fruktansvärda illamåendet jag hade. Fick inte behålla någonting!!! Så det blev en liten chock! :)

2013-05-20
emmastromberg
emmastromberg

Igår gjorde vi ett nytt VUL i v 10+5 och fick då se ett barn som är i den åldern som tom viftade på armarna. Däremot hade det andra embryot slutat utvecklas i v 7 och levde fortfarande en tid efter men har alltså dött sedan vi gjorde förra ULet. Hemskt sorgligt men inte ovanligt tyvärr. Men vi har iaf ett friskt och piggt barn.

2013-03-16
Sirifisen
Sirifisen
Bebis på 2 månader

fick veta att vi vänta tvillingar i v8 då

2013-03-07
tiffany13
tiffany13
Barn på 3 år och 9 månader

Och just det - jag mår hur bra som helst. Inget illamående, ingen extrem trötthet. Inget jobbigt direkt. Lite avig mot viss mat och mer sugen på annan men det är väl allt i nuläget.

2013-02-27
Sirifisen
Sirifisen
Bebis på 2 månader

Precis fått veta att det finns två där inne i v 8+1. Blev helt paff. Men de är olika stora med en tjock skiljevägg mellan och på olika platser (den ena snett ovanför den andra). BM sa att sannolikheten att den mindre (9 mm mot 16 mm) överlever är små, men jag känner mig ändå hoppfull. Är så förvånad att det fanns två. Ska be om ett nytt UL vid inskrivningen i v 12 för att kolla hur det ligger till då om jag inte fått en blödning innan dess. Hemskt spännande men också väldigt oroligt. Tvillingar finns i båda mina föräldrars släkt har jag för mig (två kusiner har det på min pappas sida). Ngn annan som varit med om tvillingar med sådan skillnad?

2013-02-27
Sirifisen
Sirifisen
Bebis på 2 månader

Grattis! Så fantastiskt att du hade det på känn! Jag fick reda på att det var 2 vid VUL i V8. Och det fanns ju inte på världskartan att det kunde vara 2, så väldigt lyckliga och chockade blev vi. Jag är nu i v12 och det syns inget på mig men jag mår illa trots lerigan och vill mesta sova hela tiden. Längtar till nästa UL och hoppas det fortfarande är 2 pickande hjärta därinne. Uppdatera oss gärna!

2012-12-27
Juni82
Juni82

Jag har gått in i v.31 nu, och jäklar vad de håller låda där inne nu! De är igång i stort sätt dygnet runt. Han som tidigare har varit den lugna av de båda har börjat och sparka rejält nu. Jag känner mig stor som Titanic, och jag kan inte förstå att jag kommer bli ännu större! Nu ska jag bara jobba fram tills den 4jan sen börjar jag att ta ut mammadagar. Vad ska man sen göra i väntan på att de ska komma ut i verkligheten??

2012-12-27
Lilli85
Lilli85

jag är i v9+5 idag och illamåendet har avtagit en hel del, men tröttheten är kvar. I söndags kunde jag avnjuta en hel måltid utan att få spykänning, så det var riktigt trevligt.

Tyvärr så innebär mitt bättre mående fysiskt att jag börjar oroa mig för att allt inte är bra där inne...

2012-11-14
Acantha
Acantha

rimfaxe: Jag känner likadant, den ena sparkar hårdare och mer än den andra så jag kan känna en viss oro över den "lugna". Jag har börjat kalla de de Lugnet och Stormen. ;)

Acantha: Hur långt gången är du nu? Mår du bättre idag?

2012-11-06
Lilli85
Lilli85

Vi fick veta i v7. Var på vul pga blödning som kanske inte var så konstigt med tanke på hur snabbt man växer. Mår väldigt dåligt och är så otroligt trött.

2012-11-04
Acantha
Acantha

Jag går in i v.23 imorron. =) Det börjar kännas litegrann i kroppen nu, magen är lite i vägen vid vissa moment, men peppar peppar så har viktökningen saktats ner nu. Visst, jag har gått upp 12kg sammanlagt nu, så det känns när jag går i trappor och så, men över lag så har jag väl en relativt "lätt" graviditet. Jag känner hur de småboxar mig i magen i stort sett hela tiden. =) Sömnen är det sådär med, måste upp och kissa varje natt, och jag måste ha en stor, tjock kudde mellan knäna, annars så domnar mina ben av, jag har börjat få kramp i vaderna på nätterna.

Nästa Ultraljud har vi den 13 nov, och då hoppas vi få reda på könen på de två där inne. =)

2012-10-29
Lilli85
Lilli85

Vi fick reda på för en vecka sen att vi väntar två små :) åkte in akut för illamående och uttorkning för jag spydde så mkt och fick då se två små grodor på vul :) hade på känn att där var två, och vår läkare sa att det inte är ovanligt att tvillingmammor känner det på sig innan def besked :) jag trodde jag var i v.12 men enl ul är jag nu i v9 även om jag inte riktigt får ihop det med sista mens och när jag plussade..

2012-10-29
Villja
Villja

Ja. Jag har förstått att tvåäggstvillingar är ärftligt men att enäggstvillingar är slumpen.

2012-10-18
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Jag bär också på två och fick veta det på RUL i v 18. Både jag och min man har tvillingar i släkten och vi tror att det är tvåäggs men det återstår o se i jan-13 :)

2012-10-17
iac87
iac87

Gomorron tjejer!

Mina aningar stämde! Jag har två små liv i min mage! =) Sköterskan såg en stark "skiljevägg" mellan de, så det var klart att det är tvåägg, men hon kunde inte se vilka kön det var. Hon såg också två moderkakor. Nu har alla mina pusselbitar fallit på plats! =) De mådde bra, och var väldigt livliga.

Nu återstår det att ringa till barnmorskan och ge henne det glada beskedet! =)

2012-10-10
Lilli85
Lilli85

Är det enäggstvillingar så delar de på moderkakan, är det tvåäggs så har de tydligen varsin moderkaka! Så det måste vara lite lättare med enäggs? :P

2012-10-08
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Gomorron, och tack för era svar! =)

Vi har ultraljudstid den 9:e oktober så då får vi se hur många det är där inne.

Stort grattis till alla er som fått era småttingar, och även till er som går i väntans tider! =)

2012-10-01
Lilli85
Lilli85

Man kan få tvillingar även om det inte finns i släkten. Tvåäggstvillingar är ärftligt medan en äggstvillingar är slumpen.

2012-09-27
emcb
emcb

vi fick veta på rul v.18/19 att vi väntade tvillingar.Mådde illa innan jag testade plus.det höll i sig till v17-18 för att sedan återkomma runt v.24.

avtog några veckor för att sedan återkomma mot slutet.Mina enäggspojkar föddes v.37+1 16/11-2010. vi har båda tvillingar i släkten men bara en i livet (tvillingen dog i magen).de andre 2 fick röda hund.

jag var stor om magen så att svärmor och en gammal klasskamrat misstänkte två.med 3:e barnet var jag också stor så det syntes v.8-9.

2012-09-27
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...