App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Varför ska man sjukanmäla sig till fk

första dagen när de ändå inte "bryr sig" förrän efter den 10:e dagen som du är sjuk? Jag är hemma från jobbet idag för jag behövde vila upp mig lite efter all stress på jobbet. Men ska tillbaka till jobbet imon igen. Om jag nu anmäler mig till fk idag så får jag ju pappret där jag ska fylla i hur länge och varför jag vart hemma. Sen får jag tillbaka ett papper där det står att jag inte är berättigad sjukpenning eftersom det är en karensdag. Så jävla onödigt slöseri på papper och tid!

2012-09-06
xLillaMy
xLillaMy

Ja, så kanske det är. Har vart arbetslös för mycket så det har satt sig i hjärnan :/

Men som sagt skönt att slippa det nu när man har jobb! Iaf ca en månad till, sen är provanställningen slut och de lär väl inte fastanställa en gravid som vart sjukskriven under tiden..

2012-09-06
xLillaMy
xLillaMy

Om man är arbetslös, eller i arbetsmarknadsåtgärd och har aktivitetsstöd, är föräldraledig eller redan deltidssjuskriven så ska man sjukanmäla sig första sjukdagen. Den som har en anställning ska inte sjukanmäla sig alls till FK.

2012-09-06
Isabelle _
Isabelle _

men det måste ju vara första sjukdagen som det e tänkt fk ska betala.. annars har de ju inte med din sjukdom å göra väl.. det e ju arbetsgivarens problem.

2012-09-06
osisen
osisen

På deras hemsida, har det iaf stått innan, att man alltid ska anmäla sig den första sjukdagen. Men det kanske är ändrat nu? Tack o lov iaf att jag slipper det!

2012-09-06
xLillaMy
xLillaMy

Är du delvis föräldraledig eller delvis sjukskriven sedan förut?

Annars ska du inte sjukanmäla dig till FK. Du sjukanmäler dig till jobbet som betalar sjuklön för sjukdag 2-14, om du är sjuk mer än 2 v så ska arbetsgivaren, inte du, anmäla det till FK som isåfall betalar sjukpenning från dag 14.

2012-09-06
Isabelle _
Isabelle _

va? jag har aldrig anmält till fk att jag är sjuk jag ringer bara jobbet..

2012-09-06
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...