App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid och tungt arbete!

Vet någon här hur det funkar med regler ang tungt och bullrigt arbete. När börjar det bli skadligt för fostret?! Är så att jag jobbar som vikarie nu fram till mitten av okt och sedan går över som extra Tim vikarie.. Hur länge kommer jag kunna stå som tillgänglig är min fråga som de är nu. Vill Kinna jobba så länge som möjligt såklart men vill ju inte riskera undret i magen. Tacksam om någon visste nått?

2012-09-03
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Jag skulle skickat in en ansökan iaf. Prata med din chef, det är ju han som ska försöka omplacera dig, och det kanske helt enkelt inte går, av massor med anledningar.

Vad har du för typ av anställning, låter ju helmysko att de bara kan ringa in dig hur som helst men att du fortfarande är anställd.

2012-09-05
Yrwen
Yrwen

får man ens göra så?!Låter ju otroligt förvirrande.

 

Ring försäkringskassan och prata med dem, de har varit jättehjälpsamma de gånger jag undrat något och när det gäller FK så e det viktigt att man är ute i god tid och gör rätt och skickar in rätt papper, klarar man det så brukar det mesta ordna sig alldeles utmärkt. Iaf som jag upplever det. Har liksom aldrig varit åt problem ;D

Så jag tycker du ska ringa upp Fk berätta om ditt problem med jobbet och höra om du kan söka gp ändå, eller om du kommer få gå hemma utan ersättning i så fall. Så vet du med säkerhet hur du kan/ska göra. Det kostar ju inget å fråga!

2012-09-05
osisen
osisen

Nä jag är anställd av företaget jag jobbar på men som de är nu får jag 3 månaders perioder.. Innan de var de veckor och ibland dag för dag... Är jätte knepigt och jobbigt på samma gång...men de löser sig väl.

2012-09-04
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Alltså ringer företaget dig direkt eller är du anställd av ett bemanningsföretag?

Jag var anställd av ett bemannignsföretag och enligt de så skulle jag fylla i alla uppgifter enligt hur det uppdraget jag hade då var. Och det är upp till arbetsgivaren att omplacera, som i mitt fall gick det inte att omplacera då mitt arbetsområde var lager.

2012-09-04
Yrwen
Yrwen

Är så komplicerat för mig, blir bara anställd en vecka uttaget här om det fattas folk så blir svårt att be om havandeskapspenning då jag inte vet om jag skulle fått jobba då eller inte. Plus man måste väl ha sagt till att man önskar förflyttning till annan arbetsuppgift om möjlighet finns först innan man kan be om HP?! Är det här nått man kan ringa Försäkringskassan och fråga hur jag ska göra?!

2012-09-04
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Jag är gravid i v36 och bär min dotter som vägde 17,5 för snart 2 månader sen., så hon väger över 18 nu iaf och de tutan problem.

Tror att det beror väldigt mycket på vad man har för fysik från början och vilka krämpor man får.

Jag är ganska säker på att de höjde, men inte helt bombsäker.

2012-09-04
Yrwen
Yrwen

har de höjt? det är ju rätt dåligt.. iofs för vem orkar egneligen ens lyfta 10kg höggravid.. jag orkade inte lyfta sonen iaf utan å typ dö å han vägde ganska exakt 20kg då!

2012-09-04
osisen
osisen

Du kan alltid ansöka om havandeskapspenning, sen kan du ju bli nekad, men då har du iaf försökt. När jag sökte med första (lager) så fick jag besked om beviljad hp inom en vecka!!! Min chef sa att jag skulle vara jättenoga med att beskriva arbetet, så då gjorde jag det.

Tror dock att de höjt från 15 kg till 20 kg, men det borde du ju komma upp i ändå.

2012-09-04
Yrwen
Yrwen

varför skulle du inte kunna få graviditetspenning?! känns verkligen som man borde kunna få det på sågverk! om det e tunga lyft, hur stor e olycksrisken ? hur ser det ut är det trångt? Hron du.möjlighet att sitta ner? möjlighet till avlastning ?
annars skriver du upp allt sånt.. och hur tungt du bär.. tror de räknar vikter över 15kg.

å juliahenrik får jag föreslå att du skriver din egen förklaring på ditt jobb nästa gång om det blir fler ggr..jag skickade med en A4 där jag i detalj beskrev hur en dag såg ut på jobbet.. alltså inte överdrivet utan en ganska normal dag men jag tog upp några extra riskfaktor såklart på vad som kan hända.. och såg till att gå med allt verkligen allt.
hade en arbetskamrat innan som bara fick halv gp men med samma jobb men hon skickade bara med det våran personalansvariga skrivit å hon har inte en aning om hur mycket vi lyfter per dag osv..

2012-09-04
osisen
osisen

Är på justerverket där gör vi iordning packet innan det ska lastas på lastbil. Mycke maskin jobb men även tunga lyft då det är stora as till plank och brädor vi hålls med... Ja en konser tror jag inte är någon fara men jag står i det varje dag var om det är större risk då... Får nog fråga barnmorskan:)

2012-09-04
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

För någon havandeskaps penning är nog minimal att kunna få för mig...

2012-09-03
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

Jag är inte på en akutmottagning utan jobbar på ett sågverk. Nä jag har hört att det inte är bra för fostret när de är för hög ljudnivå. Har jag drömt de eller jag måste ha läst det någonstans. Blir svårt för mig att begära för flyttning då jag ändast är vikarie så ser ut att bli att gå hemma en stund som arbetslös innan man kan börja med FP..

2012-09-03
Frida_didde
Frida_didde
Barn på 1 år och 11 månader

jag jobbade fram till då man kan få ut graviditetpenning.. 60 dagar innan bf sen gick jag hem! det funkade ganska bra ändå trots att man var lite större, fick ju hjälp ibland om arbetskamraterna kunde förstås.. 

första graviditeten så jobbade jag fram till 60 dagar innan sen tog jag halvtid en månad å sen gick jag hem helt. denna gången kände jag bara att glöm det jag ska vara hemma å bara njuta.. tänker inte anstränga mej mer än jag behöver å paja min rgg.. har problem med min ischiasnerv från å till sen jag fick sonen så jag vill helst inte förvärra det

2012-09-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...