App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver råd på vägen

Hej alla mammor och pappor. Vår lille kille på snart 4 månader är vad vi märkt ganska stor i maten. Han äter bara ersättning och vill ha det blandat på 270 på morgonen och 240 resten av dagen, allt som oftast äter han upp allt utom en liten slurp på botten. Min fundering är om det är alldeles för tidigt att börja blanda in annat t ex lite gröt?! han är vår första och har ingen tidigare erfarenhet, bvc sköterskan säger bara låt han äta till han är mätt och vänta så länge som möjligt med smakerna. Tack på förhand =)

2012-09-01
Sara G
Sara G

Banangröt från semper gillade min grabb vid 4mån. Även morots pure :) Men ersättningen var godast. Han äter burkmat nu med... men gillar ändå ersättningen bäst.. är 8mån nu :) Gröt frukost ¨å burkmat till lunch el middag. Kanske 2-3 skedar.

2012-09-02
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

nej jag har stått och läst på paketen ett antal gånger i affären så är förvånad att jag inte kan dom utantill snart :-)

2012-09-01
Sara G
Sara G

Testa och se. Mitt tips är att du testar första gångerna vid lunchtid, för får han ont i magen så blir det troligen på dagen istället för natten. Och det står anvisningar för hur man gör en smakportion även av gröten, det är ju itne bara att ge full portion.

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

han är väldigt med och tittar med stort intresse på allt vi stoppar i munnen och när han får sina droppar "äter" han på skeden så intresset finns nog :-)

2012-09-01
Sara G
Sara G

Visar han nåt intresse för mat? Min tjej åt mycket ersättning och hade stort matintresse så vi började veckan före 4 månadersdagen med gröt, sedan tog det väl ett par veckor till innan smakisarna kom, men när hon väl började med fast föda nekade hon ersättningen....

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

jag började med smakportioner vid 3 månader sen med gröt vid 4 månader det gör du som du tycker är rätt prova lite och se vad han tycker och hur hans mage reagerar på det, lycka till

2012-09-01
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...