App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Finare helgmat?

Hur tänker ni angående helgmat, alltså fredag-, lördag- och söndagkvällsmål/middag? Tänker ni att det är helg och man automatiskt gör nåt lite "finare" (mat som är dyrare i inköp och/eller tar längre tid att tillaga) eller blir det mat som till vilken middag som helst? Vi äter nog lite vadsomhelst, men vet att svågern ibland tyckt att viss mat kan man inte äta för "det är ju lördagkväll".. Jag kan förstå om man har en bjudmiddag eller firar nåt (födelsedag, mor/farsdag eller liknande) att man vill ha lite finare mat men bara för att det är helg?

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

Jag kan hålla med om att vi kan försöka duka lite finare och mysa till måltiden, det gör jku otroligt mycket bara med andra tallrikar och glas och tända ljus även om man äter köttbullar och makaroner.

2012-09-02
Yrwen
Yrwen

jo vi brukar nog ha lite godare på helgen,  inte nödvändigtvis både fredag och lördag men iaf en av dagaran.. alltså inte direkt finare eller dyrare mat men något som vi alla tycker riktigt mycket om, tacos tex, en god köttbit m pommes, eller potatisgratäng, färdiggrillad kyckling eller kamben.. det är iofs lite dyrare m färdiggrillade kamben.. 

tycker det är mysigt å fira att vi alla e hemma å har ledigt ;)

2012-09-02
osisen
osisen

jag har väl nån sorts ambition att göra nåt lite festligare på helgen, men det är inte alltid det lyckas. ;) sen behöver det ju inte vara dyrt och jättefint. tacos är ju helt ok helgmat tycker jag. eller en god matpaj. och den dyra fina maten kan komma mitt i veckan. jag gjorde t ex lammkotletter med hasselbackspotatis i början av veckan.

2012-09-02
mickelina81
mickelina81

jo jag med har varit mamma ledig nu 16 månader så då har jag haft tid och ork och nu börjar skolan på måndag så då lär det nog bli enklare mat i veckorna eller att man förbereder maten dagen innan föratår att det blir enklare hos er hoppas du och magen mår så bra man kan må:-)

2012-09-01
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

Jag tycker om mat, i olika slag, och föredrar att äta god mat. Sedan kan jag erkänna att jag ofta försöker göra "enklare" mat de dagar dotra är hemma, men det är bara för jag är höggravid och itne mår tiptop. Annars är jag sjkukskriven/arbetslös så jag har möjlighet att göra långkok även i veckorna, vilket ibland händer. Dock är det lite tråkigt att fantasin tryter bara...

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

Jag brukar kanske gör mat som tar lite lägre tid som stek, eller helstektkyckling i ugn men inte nödvändigtvis mat som är dyrare. Mest för att jag har mera tid att göra de på helgen, annars tycker jag man kan äta vad man vill, behöver inte vara något speciellt bara för att det är helg tycker jag.

håller med dig!

2012-09-01
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

En tankegång bara...

2012-09-01
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...