App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att det ska vara så j****a svårt....

Jag har försökt denna gång också med att få till helamning. Med första barnet försökte jag i fyra månader innan jag gav upp, blev helt knäckt av det. Den här gången är jag mer avslappnad men har ändå velat få till det. Men trots att jag äter okej, dricker mycket och lägger till henne så ofta hon vill så går det inte. Kommer inte tillräckligt mycket och det rinner väääääääldigt sakta. Försökt pumpa igång det (men händer verkligen inget), druckit amningste i 1½ vecka. Frågade min bm (som jobbar på amningshjälpen) om det men hon sa att jag gjort som man ska och kommer det inte så kommer det inte. Jag vet att det finns en nässpray, men ingen här verkar tycka den är nödvändig. Fattar inte varför det ska vara så svårt. Jag försöker att tänka positivt, men det går inte. Javisst hon vill bli delammad just nu, men känner mig ändå lite värdelös som inte får till det. Får väl göra som med första, låta dottern bestämma hur länge hon vill delamma. Att bara sitta och slänga fram tutten och benhårt strunta i att fylla upp med ersättning går inte, kan inte gärna svälta henne. Hon har varit jätteduktig och legat länge i 2 veckor men nu tryter hennes tålamod, och jag förstår henne. Men ändå, fattar inte varför det ska vara så svårt...

2012-09-01
jika686
jika686

Ett litet tips till de som vill amma men inte får tillräckligt med mjölk. Drick alkoholfri öl. Tro mig det hjälper. Själv har jag mycket mjölk men dricker alkoholfri öl för att det är gott och npgra timmar senare är mina bröst bomber och jag har mer mjölk än tösen äter så jag måste pumpa bort lite :) Kan va värt att testa om man vill amma... Kram till alla!

2012-09-11
sunane
sunane

Tack. Jo, delamning känns okej, men det verkar som att dottern inte vill amma alls nu. Det känns också okej, huvudsaken är ju att hon blir mätt och glad.

Stora tjejen delammades till 4 månader innan hon ratade bröstet, så vet ju att det blir fina ersättningsbarn med. Men på 48 timmarskollen med henne blev vi inladga igen då hon gick ner för mycket. Tillbaka på bb hade jag oturen att ha väldigt dåliga sköterskor som knappt pratade med mig och suckade elakt varje gång de såg hur mycket ersättning hon drack (då jag fick order om att amma varje gång innan för att det ska bara fungera tyckte de). Där var det ingen då som sa att det inte kan fungera.

Nu vet jag bättre men jag hade behövt ha nattsköterskan jag fick den här gången då. Hon berätta att hon aldrig hade mjölk till sina barn men de blev bra barn ändå. Kanske har jag för lite mjölkkötlar. Känner mig fjantig som blir ledsen när det inte fungerar, men känns så mycket bättre idag när jag fått ur mig allt och bestämt mig att låta dottern styra hur länge till vi ska delamma. Troligen blir det bara enstaka gång/dag i någon/några dagar.

Kram på er med

2012-09-02
jika686
jika686

Har en väninna som inte har tillnärmelsevis så mycket mjölkkortlar som krävs för att få till en fungerande amning, hon fick inte fram mer än några ml/amning så hon "ammade" de första 2 veckorna (med ersättning naturligtvis) sedan slutade hon.

Kan ju vara att du inte har tillräckligt med körtlar, då är det ju lite svårt att producera tillräckligt. Är du nöjd med en delamning så är ju det toppen, annars strunta i det. Har du inte tillräckligt med mjölk så har du itne, ungen dör inte ju inte om det bara får ersättning. Du är en bra mamma som ser till ditt barns behov, och är behovet mat så ge det mat, även om det blir ersättning.

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

men sluta nu.. varför skulle du vara värdelös för att det inte fungerar!?!?!.. Du har försökt och gjort allt mer än så är det ingen som kräver, någonsin!!! 

Det är ju knappast värt att må dåligt för att amningen inte fungerar istället för att ge ersättning och må bra!

KRAAAAAAM

2012-09-01
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...