App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid, ätit penicillin och har fått svamp som inte försvinner!

Fick bihåleinflammation för ett par veckor sedan och åt penicillin i 10 dagar. Fick naturligtvis svamp som ett brev på posten! Har nu tagit Canesten (bara vagitorerna) i 3 dagar som man ska. Men det känns inte alls som om det hjälpt! Tog den sista i förrgår. Ska jag göra om behandlingen eller finns det nåt annat?

2012-08-31
xLillaMy
xLillaMy

Ja tillsammans med alovera använder jag den när jag har svamp. Men använder man den regelbundet så får jag ingen svamp men märks så fort man slarvar på mig iaf;) den kostar 199 kr men som sagt väldigt dryg behövs bara en droppe. Kan beställas på www.cosmopharma.se

2012-09-14
Emma_loden
Emma_loden

Du menar alltså att den tar bort svampen och sedan får du inget mer så länge du använder den?

Vad heter sidan och hur mycket kostade den?

2012-09-14
xLillaMy
xLillaMy

Har själv samma problem och använder en otroligt bra underlivstvål som återställer ph balansen i underlivet, finns att beställa på internet är lite dyr men värd alla pengarna och är dryg. Den heter cosmopnarma femina.

2012-09-14
Emma_loden
Emma_loden

Jag varken äter eller dricker mycket sött öht för tillfället! Gjorde det ganska mycket innan jag blev gravid, men sen har liksom suget försvunnit.

Så nä, där ligger inte felet denna gången iaf!

2012-09-14
xLillaMy
xLillaMy

Jag använde krämen längre än 3 dagar och då försvann det faktiskt. Sista gången hade jag hållt på en vecka utan att det försvann men då slutade jag med Pevaryl och började smörja med olja istället och aloe vera och då försvann det i ett nafs.

2012-09-04
Yrwen
Yrwen

Jag har haft svamp i ca:6 månader. Jättejobbigt. Jag var hos gyn och fick pevaryl. Men svampen kom tillbaka (3 dagar senare). Samma sak igen, gyn, pevaryl, vänta. Den kom lik förbannat tillbaka. 3 gången hos gyn sa hon att tyvärr kan en del gravida få svamp som sitter i hela graviditeten och  jag fick recept på apoteket på pevaryl som jag kan hämta, har typ 20 askar att hämta. Hon sa att satt svampen kvar efter graviditeten skall de skicka den på odling. Kanske inte var vad du vill höra men tyvärr kan det vara så som jag har. Det som lindrar är att ta vagitorier med Pevaryl och intimolja hjälper lite mot klådan. Det är besvärligt, jag vet. Pevaryl depot kan du ta hur mycket du vill under graviditeten men tablett får man bara ta max 2 ggr i en graviditet och då skall du ha 4 månader emellan men helst skall du inte ta mer än 1st. Jag fick veta att Pevaryl depot hjälper bättre för den angriper direkt på "problemområdet" så att säga.

2012-09-04
Johanna 13
Johanna 13

Min mvcläkare sa att Pevaryl var OK så jag antar att det är okej, min bm sa också att det är OK...

Finns nåt starkare att ta, men det ville de helst inte ge till gravida.

2012-09-02
Yrwen
Yrwen

Hmm, jag ska inte tvätta med vatten men jag ska tvätta med vatten och ibland med babyolja? Fick inte ihop den meningen ;) Jag använder oftast bomullstrosor och sover alltid naken på nätterna, så där blir ju luftat iaf :P

2012-09-02
xLillaMy
xLillaMy

Det finns tabletter att svälja som man kan få via sin barnmorska (men jag vet inte om man kan ta dem när man är gravid). Fluconazol Hexal heter dem. Ofta räcker en tablett, men ibland får man ta en kur på några tabletter. Fungerar verkligen, rena magin! Och som sagt, ingen tvål, bara vatten i förebyggande! Pevaryl och sånt gör ofta att man hamnar i en ont cirkel om man tar krämen också, det är i alla fall min erfaranhet. Man blir känsligare av krämen, får en ny omgång, behandlar och blir ännu känsligare, får ytterligare en omgång...

2012-09-02
annan12
annan12

Jag tipsar om cortimyk. (en kräm mot fotsvamp) Jag har haft extrema besvär med svamp i många och långa perioder. Det var mvc som tipsade mig om den, då den är mildare än både canesten och pevaryl (som jag får extrem klåda av dessutom) 

Sen har jag också blivit tillsagt att inte tvätta med vatten och absolut inte någon form av tvål, utan använda babyolja. Tvål använder jag inte, men kan heller inte använda olja vid varje tvätt (då börjar det klia) så kör på vanligt vatten och tar olja ibland. 

En till sak som påverkar är vad du har för kläder. Använd bomulls trosor (ej string) och undvik tighta byxor. Och som för blöjbarn, så gäller det att lufta ibland :)

2012-09-02
Sweetie86
Sweetie86

Ett varning bara... En del (jag bland annat) tål inte Pevaryl utan får väldigt besvär med ett brinnande underliv. Canesten har creme också. Blir du inte av med svampen så kontakta MVC. Det finns kapslar (att svälja alltså) som tar bort svamp. Men jag vet inte om de är ok när man är gravid.

2012-09-01
Toffsan
Toffsan

Sedan så var ju jag väldigt noga med att tvätta rikligt med vatten när jag duschade och tvätta med intimtvål, men enligt mvc-läkaren är det väldigt uttorkande (både vatten och tvål, även intimtvål) så det skulle man vara försiktig med, då det kunde förvärra... Numera sköljer jag bara lite lätt med vatten en gång, kanske med lite olja om jag känner mig torr.

2012-09-01
Yrwen
Yrwen

Kanske skulle testa den om några dagar då! Och köpa aloe verakräm med. Tack för tipset!

2012-09-01
xLillaMy
xLillaMy

Jag har flera sorters aloe vera, den ena är en gel och den andra ganska lös, som rinnig lotion..

Jag träffade tom mvc-läkaren och hon sa att det var inga problem att använda krämen, jag använde Pevaryl, finns att köpa i större tub, mot fotsvamp (men det är samma kräm som mot svampinfektion).

2012-08-31
Yrwen
Yrwen

Det står ju att man inte bör använda krämen?

Men tvätta med babyolja var en bra idé. Dock har jag ingen aloe vera. Är det i krämform eller?

2012-08-31
xLillaMy
xLillaMy

I början hade jag envisa svampinfektioner efter samlag... Jag använde krämen och vagitiorerna en vända, lindrade lite sedan gjorde jag som så att jag försökte att inte klia, tvätta med vatten och olja (babyolja) och smorde med aloe vera efteråt och för att lindra vid klåda, på mindre än en vecka var det borta.

2012-08-31
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...