App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blöder konstant! Hjälp mig någon.

Jag slutade amma i april, fick tillbaka mensen i maj och började äta Cerazette igen (som jag gjort flera år innan graviditeten). Sen dess blöder jag konstant. På drygt tre månader har jag kanske haft fem dagar utan blödning. Totalt. Jag märker att det då och då kommer en blödning som är mer lik en riktig mens, och däremellan är det mer brunaktigt (ursäkta detaljer). Kan det hjälpa att byta sort av piller? Jag vill egentligen inte ha något annat. Kombinerade piller kan jag inte äta, för de får jag högt blodtryck av. Någon med tips? Detta börjar bli påfrestande, och tråkigt att aldrig kunna mysa med mannen.... Blink blink.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

vad läskigt det lät! men tur att det slutade när du tog bort pillerna! så ska man ju inte behöva ha det! Hoppas spiralen hjälper er så du får hoppa i höet igen ;)

2012-10-21
tezzlann
tezzlann
Barn på 2 år och 2 månader

Jag var hos bm för några veckor sen, och hon trodde inte att det skulle hjälpa mig att byta sort. Däremot rådde hon mig att sluta med pillren, och då slutade jag blöda. Nästa gång jag får riktig mens ska jag sätta in en hormonspiral. Hoppas det funkar iallafall!

2012-10-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag kan bara ta mini-piller för annars får jag högt blodtryck. Efter förlossningen började jag på en gång för det kunde man med mini-piller fast man ammar. Men efter några månader av konstant blödning, till och från, så ringde jag barnmoskan.

Jag bytte mini-piller och sen blev det som vanligt.

Nu när jag är gravid igen så fruktar jag att efter förlossningen så ska det bli samma visa igen för det finns bara tre sorter mini-piller och jag är inne på min tredje sort. Men då kanske den forsta funkar.

Så, ring till barnmoskan, det kan mycket väl vara p-pillerna. Man har ju lite andra hormoner efter en förlossning.

2012-10-21
Gunilla1987
Gunilla1987
Barn på 2 år och 5 månader

Jag inväntade mensen och började med dem samma dag som mensen kom. Jag ville ge kroppen en chans att komma igång först. Och igång kom den! Och nu vägrar den sluta! Hehe.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Å du vet ju att jag åxå har problem med konstiga blödningar, denna omgången, innan har jag ju sluppit blödningar helt med cerazette.. 

En kompis började med det nu å hennes bm sa att hon skulle börja med dem när hon fick si men för å få en så jämn mens som möjligt.. Hur gjorde du när du började? väntade du på mensen eller började du bara sfort du fick dem.. vet inte alls om det gör nån skillnad men du skulle ju kunna testa ett uppehåll vänta på din mens å börja om med dem?! Å så kör ni kondom under tiden.. Kan ju vara värt ett försök iaf.

2012-08-31
osisen
osisen

jag käkar ju cerazette å jag får absolut inte äta östrogen då mamma har fått flera proppar av p-piller då hon åt det! 

Men nu ska jag sätta in en hormonspiral som åxå innehåller gulkroppshormon men mycket mindre än cerazette å verakr bara lokalt!!! :D ska bli så skönt å slippa oroa sig över å glömma en tablett då jag absolut INTE vill bli gravid mer i mitt liv!

2012-08-31
osisen
osisen

cerazette har inte alls östrogen i sig det är gulkroppshormon i dem!!!! Östrogen är det i p-piller.. ville abra förtydliga det!!!

2012-08-31
osisen
osisen

Nu var jag tvungen att googla, vilken koll jag har på vad jag stoppar i munnen, och visst är det minipiller, helt utan östrogen.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Men det är ju minipiller jag äter (eller??!) och jag hade inga problem att bli gravid efter att jag slutade.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

jag har koppar spiral men jag känner dom som har hormon spiral och är jättenöjda, om man har haft problem med blödningar att de varit rikliga eller smärtsamma så är hormon bättre. Går fort att sätta in den med och känns knappt.

plus att man slipper komma ihåg att ta sina piller hela tiden vilket jag hade problem med:P

men bm brukar ha bra info om preventivmedel och om du vill ha p-piller så finns det säkert någon annan sort du kan ha.

rekomenderar inte att äta mini-piller då jag vet många som ätit de länge och sen när de ville skaffa barn har de haft stora problem då mensen uteblir när de slutat äta dom.

2012-08-31
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 7 månader

Jo, jag vet. Men vi har ju flyttat och jag har inte fått tummen ur att byta vårdcentral osv. Dessutom har det ju varit semestrar, och då får man ju inga tider ändå. Tänkte höra med er experter här om ni har någon erfarenhet, så jag vet lite mer inför det oundvikliga bm-besöket.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...