App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

nån som har hormonspiral?

ska sätta in en på måndag.. vad tycker ni om den??? för nackdelar?

2012-08-31
osisen
osisen

Jag hade hormonspiral under lite mer än ett halvår. Jag ville testa hormonspiral mest för att jag har så kraftiga blödningar vid mens, och det blev klart bättre!

I början hade jag mycket småblödningar, men det minskade efter några månader, några biverkningar eller viktuppgång märkte jag inte av. Tyvärr så åkte min spiral ur pga att jag hade en stor cysta som tryckte ut den. Jag har haft cystor innan också, så det hade inte med spiralen att göra.

2012-08-31
Isabelle _
Isabelle _

iom att det e samma hormon som jag äter idag fast i mindre mängd så e ja inte så orolig för just biverkningar.. tänker att det ju inte kan bli sååå stor skillnad.. fast det kanske det kan.. :-\

2012-08-31
osisen
osisen

Förstår det men ända besväret är blödning än så länge för min del och det har funkat bra !

2012-08-31
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Jag satte in en för några år sedan. Detta var innan jag hade fått barn, hade väldigt ont av den. Dels för att min livmoder antagligen var lite för liten innan jag fått barn. Och dels för att jag hade sådana hormonförändringar. Helt galet!

Blödde normalt, men gick upp i vikt och hade stora pms besvär. Inget jag rekommenderar till någon annan, men alla är vi ju olika och det är ju värt att prova. Lycka till :)

2012-08-31
Betty86
Betty86

men jag vill ha hormon, den ska vara bättre :D säger dom iaf och de flesta slipper blödningar helt vilket jag strävar efter då jag fullkomligt hatar mens!!! gah blir arg bara jag tänker på det ;)

2012-08-31
osisen
osisen

Jag har koppar spiral! Det jag kan berätta är att den är gratis :) man får stora blödningar under mens och den brukar hålla i 8-9 dagar men det beror helt på! Kan få små blödningar då och då! Annars tycker jag att den här är väldigt bra och man kan ha den i 5 år och bara ta ut när man vill :)

2012-08-31
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

ja.. enligt bm så ska detta vara det säkraste å oftast det mest problemfria.. förutom kondom då antar jag :) 

Kollade på graviditetsstatistiken å det var mindre än 1grav på 100pers /år.. på minipillrerna jag har nu stod det 2-6grav per 100pers / år..

2012-08-31
osisen
osisen

mamsan: googla hormonspiral och läs på vårdguiden står jättebra där om de båda

2012-08-31
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Vad är skillnaden på koppar- och hormon? Jag har noll koll.

2012-08-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

min syster har hormonspiral och är jättenöjd med den då hon har haft problem med rikliga blödningar och mycket smärta det har nästan helt försvunnit nu med spiralen.

jag har kopparspiralen och är nöjd med den, skönt att slippa tänka på att man måste ta ett piller eller liknande för att vara skyddad:)

2012-08-31
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...