App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ok med våldsamma lekar på förskolan???

Vi skolar in vår snart 5åriga son på en ny förskola. Idag började två pojkar att slåss med honom. Jag trodde att de skulle bli tillsagda men i stället frågade fröken om alla tyckte att leken var rolig och att alla var med på den. Min son som är ny vågade ju inte svara annat än ja. Jag berättade då att han nog inte ville vara den som stoppade leken utan att jag trodde att han kände sig "tvungen" att hänga på leken. Då avbröt fröken leken och försökte få in de på något annat. Men de andra killarna fortsatte att slåss, min son gick i väg och började med annat. Fröken sa att de kan ju inte stoppa dem så länge det är på lek men visst blir det offta att det går över styr. På sonens förra förskola var det förbjudet med den här sortens lekar och jag känner mig väldigt obekväm med att det är ok på den här förskolan. Varför ska de slåss? Det är ju inget som är accepterat i övriga samhället, jag går inte och låtsas slåss på mitt jobb tex. Hur hade ni reagerat?

2012-08-28
emcb
emcb


slåss får man ju aldrig göra.. det räcker ju med ett slag / spark fel så kan det gå riktigt illa

2012-08-28
osisen
osisen

Förstår dig! När min dotter börjar dagis hoppas jag att allt är helt PERFEKT hela tiden, så jag slipper klaga på något. Hehe. Drömma kan man ju.

2012-08-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Tack för att ni bekräftar det jag själv känner, det är aldrig ok att slåss. Ingen i övriga samhället går ju runt och slåss... (om man inte är kriminell). Vi har lärt vår son att det aldrig är ok att slåss och så kommer vi till en förskola där det är det... hmmm.

Måste ta upp detta med dem imorgon men hur??? Jag tycker sådant här är så jobbigt. Precis börjat där och man vill vara trevlig och lära känna alla och så ska ma börja "klaga"... I sådana här situationer känner jag mig aldrig vuxen nog :-)

2012-08-28
emcb
emcb

När jag jobbade på förskola var många av barnen "utåtagerande" och lyssnade inte på mig och de andra fröknarna. De slogs rätt rejält ibland. En gång stod jag halv desperat och gapade åt dem att det de höll på med skulle innebära fängelse för vuxna personer. Då hade en pojk satt sig grensle över en mindre pojk och slog på honom. Helt galet! Däremot var det nolltolerans för alla "vapen-lekar". Barnen fick inte ens sätta två ex Duplo-bitar i vinkel och hålla dem som en pistol. Det tyckte jag var bra!
Jag hade tagit upp det du berättar för rektorn, det låter inte bra.

2012-08-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Jag hade inte tyckt att det var okej. Vart går gränsen till överstyr? Vem avgör om det går för långt? Om barnen säger olika, vem har rätt? Nej, det finns för mycket gråzon så det ska vara nolltolerans mot allt vad slagsmål och liknande heter på förskola och skola. Vad ger man barnen för bild av samhället om man säger att det är OK att låtsas slåss? De lär sig ju själv aslagen och hur man gör illa varandra, även om de kan se det på TV och via datorspel så är det stor skillnad på att faktiskt få utöva det.

2012-08-28
Yrwen
Yrwen

*

2012-08-28
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...