App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur vet vi om hon äter tillräckligt mycket?

Vår dotter på 15 månader äter så små mängder. Hon gillar allt, men det är själva mängden vi har funderingar kring. Oftast äter hon samma mat som oss, och då får hon direkt från våra tallrikar. Då lägger vi åt henne några bitar i taget. Visst, hon sitter och pillar och grejar, men ibland vägrar hon och äter tex bara tomaten. :-/ Äter hon burkmat äter hon en halv (stora burkar) till lunch och en halv till middag. Välling har vi dragit ner på kraftigt, efter era tips, och vi såg väl en liten ökning av den vanliga maten, men inte mycket. Hon väger 9,9 kg, och har gått upp 600 gram på tre månader. Vi har inte varit på bvc sen i mitten av maj, så hur kurvan ser ut vet vi inte. Hon utvecklas mycket nu, och började gå för en månad sen. Hon är oftast hyfsat glad (detta är inte en "leende från öra till öra-bebis"). Vad tror ni? Hur vet man om hon får i sig tillräckligt? Kan tillägga att hon äter kött, fisk, ägg, mejeriprodukter, grönsaker och frukt och välling dagligen så hon får i sig allt från kostcirkeln.

2012-08-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Min dotter äter dåligt i omgångar men vår bvc-sköterska säger att barn äter det de tycker de behöver och så länge hon är nöjd, glad och går upp i vikt så är det bara bra... Be om att få komma och väga henne lite oftare om du är orolig, det har jag gjort! Men det är skitjobbigt när de inte äter ordentligt!! Har ni kollat förresten så hon inte har svamp på tungan (dum fråga kanske)... Min dotter hade det och åt som en liten mygga i två veckor typ men var ganska nöjd i övrigt. Det visade sig att hon hade torsk (svamp) och fick vichy-vatten och blev tills slut bra och började äta bättre igen... Men om det har hållit på så länge så borde väl er bvc ha upptäckt det. Lycka till!!

2012-10-23
LinaViola
LinaViola

säger som övriga så länge hon är pigg och glad så kommer nog maten tillslut mirna är likadan äter inte mycket men lite av varje det blir nog bättre:)

2012-09-30
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

Och som med alla andra bebis-bekymmer känner man sig ensam. ALLA andra bebisar vräker ju i sig mat, så mammorna nästan får neka tillslut. Jag har inte träffat på nån annan unge som är så nödbedd när det gäller maten.

2012-09-30
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

En månad senare. Hon äter ff som en sparv. Nu har hon inte ätit välling på natten på tre nätter, men ändå äter hon superlite till frukost, lunch och middag. Vi har i princip tagit bort allt vad mellanmål heter, med undantag för en frukt ibland på eftermiddagen, för att hon ska vara ordentligt hungrig när det är mat. Men icke. Hon kan ta några riktigt stora tuggor, och då hinner man tänka jippi, men sen börjar hon gegga och leka med maten, och då är det lönlöst att tjata på henne. :-(
Vi har märkt att hon har två tänder på g, så det underlättar väl inte saken, men hon ska ju ha många fler tänder och hon måste ju äta!

2012-09-30
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

tror inte heller det ät någon fara.. viktigaste är ju att hon får i sig nåt :-) hon äter ju dessutom allt.. vissa barn äter ju bara typ bara en enda sak..
så länge hon e pigg glad och inte tappar i vikt så hade jag inte oroat mig !

2012-08-26
osisen
osisen

Vi kan inte lägga det på egen tallrik, för då tror hon inte att hon får samma mat som oss. Haha. Hon måste se att det kommer direkt från våra tallrikar. :-P
Hon har nån enstaka dag emellanåt när hon äter mycket (vilket förmodligen är vad bebisar brukar äta en vanlig dag).
Men jag tror inte på att tjata för mycket. Hon får några "chanser", men om hon vägrar, börjar skrika eller börja kasta maten på golvet tar jag undan den.

2012-08-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

.

2012-08-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...