App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur känns sammandragningar? Är det "farligt"?

Har senaste veckan känt att det liksom krampar långt ner i magen. Känner inte igen detta från förra gången. Det gör inte ont men är obehagligt. Är det farligt?

2012-08-24
Iffe
Iffe

Tack :)

2012-08-24
Iffe
Iffe

Hej! Jag hade samma för några dagars sen men höll det för mig själv. Sent på kvällen berättade jag för min man och han blev jätte orolig för jag fick lite blod med. Vi ringde 1177 och dem bad mig ringa in till kvinno kliniken akut. Jag har varit jätte förkyld i 1 1/2 vecka och hostat väldigt mycket. Jag har ett stående jobb och när man hostar så kraftligt så blev som när man krystar tyvärr så det inte så bra ut för livmodersettapen va väldigt liten så jag fick sjukskrivas 1 vecka. Jag får bara vila hela veckan får inte göra nånting. Men som sagt alla kan ha lite sammandragningar hela tiden lite då och då så länge det inte gör ont hela dagen så du knappt kan stå upp eller om du lägger dig och vilar en liten stund och det inte försvinner då tycker jag man ska kolla upp det

2012-08-24
MariaK2013
MariaK2013

Bara en förtydligande; förvärkar och sammandragningar är INTE samma sak.

Sammandragningar är vad det låter, livmodern förbereder sig inför det som komma skall och drar ihop sig och slappnar av. Det allra vanligaste är att de inte gör ont, i extrema fall kan de det men det är inte särskilt vanligt vad jag förstått. Har samma sak själv, magen blir stenhård och det är obehagligt och jobbigt men det gör inte ont.

Förvärkar är vad det heter, det är värkar och de gör ont, men hur ont är väldigt olika. Här måste man hålla lite koll så att de inte håller på för länge då de kan leda till förtidig födsel.

2012-08-24
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...