App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp mig med kulörer!!! (dotterns rum)

Jag kom ju på den briljanta idén att när vi ska göra iordning dotterns rum så byter vi rum så hon får vårat och vi får sonens nuvarande. (han ska flytta ner sina leksaker till källarplanet). Då slipper jag ha lila sovrumsväggar och jag slipper måla om väggarna till nån stereotyp tjejfärg i sonens rum eftersom hon istället då får lila väggar :D!!!! Jag gör helt enkelt två flugor på smällen ;) Nu till mitt problem, den lila färgen är inte jätteljus men heller inte mörk, den drar aningen åt det grålila hållet men den ser ju lila ut! Vad kan jag då ha för färg på gardinerna? Lila var jag inne på men tänker att det blir allt för lila. ljusrosa tror jag inte passar riktigt mot den lila som är på väggarna.  kanske nåt mönstrat med ett härligt barnmönster? ska jag köra på kappa bara för att få in mer ljus? Jag hittade en sån sjukt snygg taklampa, men den kostar 1000kr visst det är kanske inte så mycket men vi måste köpa nya sängar, nya lampor till källlaren, nya läslampor till barnen, dottern ska få ikeaspisen å massa annat så då blir en 1000kr lampa plötsligt ganska dyr...  men om vi nu ändå bestämmer oss för den här lampan, ska jag då välja den i lila eller cerise? kan man ha cerise till ljuslila, det passar väl bättre än ljusrosa? FAN.. ärligt jag jobbar i en färgaffär men jag löser inte detta..  Suck känner mig blind...  Sängen som kommer stå i hennes rum blir en svart våningssäng, sonen å dottern ska sova tillsammans till sonen blir stor nog att flytta ner helt eller om jag å sambon flyttar ner å han upp igen.. men det dröjer minst 3-4år skulle jag gissa. Sängen e bra för den gå å dela till två enkelsängar sen iaf :) Så hjälp mig.. vad ska jag välja för färger, svart, vitt, lila är de färgerna som jag kommer köra stenhårt på men sen vill jag ha en färg till tror jag.. något som passar till lila.. eller så får det bli bara lila alltihop..  gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa​aaaaaaah....  Tusen tack.. pöss

2012-08-23
osisen
osisen

Grönt kanske? Man kan ju ta en lite mörkare grön om nu inte ljusgrön funkar. Skulle nog inte satsa på rosa om även sonen ska sova där...

2012-08-23
Yrwen
Yrwen

En färg som jag tycker är snygg till lila är limegrön. :-)

Vad gäller gardiner så gillar jag skarpt de Ingrid har. Minns du dem? De är ju vita och ganska tunna, med djurmotiv på. Ikea. Då låser du dig inte till en färg.

2012-08-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

jag tänkte faktiskt köpa alla de där andra prylarna på ullared men jag e så otroligt förtjust i det här svindyra ikea köket.. tycker det är en snygg inredningsdetalj helt enkelt.. men matvaror osv hade jag tänkt spara till inköp i ullared.. men tack för tipset ändå.. tro mig tanken har slagit mig då jag tycker det är lite mycket pengar särskillt som man inte ens vet om hon leker med det..

nu leker iofs sonen fortfarande gärna med kök så .. han har dock inget efftersom vi inte ansett oss ha plats för ett kök då han har andra stora saker i sitt rum som tagit plats.. så nu ska jag passa på å köpa kök innan dottern hinner få massa gigantiska prylar ;)

2012-08-23
osisen
osisen

Ett annat tips, men det rör ikeaköket din dotter ska få, jag var nämligen inne på att köpa ett sånt till min dotter men så åkte jag till Ullared och där fick jag köpt både en Micki-spis, en kundvagn med en massa låtsasmat, ett set med kastruller, visp, grytlappar mm och ett set med mat, bestick, glas. Allt detta tillsammans kostade inte i närheten av vad man får betala för ikeaköket. Iofs är ikeaköket väldigt gulligt, men detta var en super budgetlösning, kostade mindre än 500 kr för alltihopa.

2012-08-23
Känguru
Känguru

i värsta fall får jkag be mannen om hjälp.. han kan sånt där :D men jag vill själv !

2012-08-23
osisen
osisen

hmm men jag tror att just den ghär lila lampan passar för den  e mörklila... men du kanske har rätt ändå.. fan va svårt det är :D

2012-08-23
osisen
osisen

orangeeeeee+????? å gul.. det blir ju inget prinsessrum :D haha.. fast orange kanske hade passat bra förstås.. hmmmmm

2012-08-23
osisen
osisen

Jag tror att knaollorange skulle vara en passande färg, i andra hand ljusgul och i tredje hand rosa eller cerise beroende på vilken av de färgerna som passar bäst till den lila färgen :-)

2012-08-23
Känguru
Känguru

.

2012-08-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...