Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nyttig första gröt o välling.

Har själv läst tipset om att koka egen nyttig gröt. Köp skrädmjöl från Saltå kvarn. Biodynamiskt mjöl från havre, marginellt mindre med järn än industritillverkad gröt. Bonus -du slipper ytterliggare tillsatser och hela familjen kan äta samma gröt till frukost! Recept står på mjölförpackningen.

2012-08-21
Jennie7599
Jennie7599

Jätte bra tips. Har kokat mycket gröt till mina barn kanske därför de fortfarande älskar det fastän flera snart är tonåringar. Det ska jag definitvt testa.

Ett av mina barn var mjölkallergiskt och det barnen har bara fått hemlagad gröt och är man rädd för järnbrist så kan man ge en leverpastej smörgås till.

Köpegröt har inte varit någon favorit här. Sempers banangröt vet jag att något barn har ätit men det mesta har varit blä godare med familjens gröt.

2012-11-08
Atlantis
Atlantis

Personligen kan jag tycka att det är smidigare när man åker iväg med köpegröt (vet inte hur det funakr att göra egen välling så de uttalar jag mig inte om), bara en burk med pulver, på med varmt vatten, rör om så är det klart.

Dock har jag alltid gjort egen mat, men aldrig efter recept. Nu dricker hon välling då hon ratar gröten iom att hon äter så mycket vanlig mat och varierat så tror itne hon får några brister av det. Vi försökte göra egna gröter till henne men det tokratade hon även med frukt i. så då fick hon köptegröten som hon älskade.

2012-11-08
Yrwen
Yrwen

Betty86, så kemiskt framtställd gröt, med höga halter av onödigt innehåll är bättre än broccoli, äpple och kött som innehåller mycket järn?

Om folk slutade klaga på hur osäkra de är på matlagningen och satte fart och lärde sig om matlagning och vad olika råvaror innehåller, slutade klaga på hur svårt det är, slutade köpa pulvermos och mammascans köttbullar så hade barnen itne lidit någon näringsbrist! Hel och halvfabrikat är inte bra oavsett om det är barnmat eller något från Felix i frysdisken till vuxna.

Jag menar inte att låta hård i tonen på något sätt, jag är bara så in i bombens less på att höra att man blir rekommenderad hel och halvfabrikat till sina barn.

2012-11-08
Aleks99
Aleks99

Gu va bra! Kan man variera lite :) torkade aprikoser innehåller järn med! Bara koka och mixa ner ;) ett annat tips som vi fick i en tråd!

2012-11-08
crackers
crackers

Har för mig att någon här har skrivit att det finns paltbröd (om det nu heter så?) som man kan smula ner i gröt. Det innehåller visst mkt järn, skulle räcka med en tsk. 

2012-11-08
majsan38
majsan38

Jag tänkte också så vad gällande järnet men det är dom sagt väldigt liten skillnad. För min del känns det bättre att göra egen gröt/välling än färdigköpt....

2012-11-08
Jennie7599
Jennie7599

Men barnen behöver ju järn i sig.

Min bvc-sköterska rekommenderade att vi gav köpgröt just p.g.a järnet. Nu menar jag inte att hon vet bäst, men järnförrådet försvinner ju runt 6(?) månader så då är det jätteviktigt att få i dom mer järn..

2012-08-22
Betty86
Betty86
Småbarn

Allting innehåller skräp, gäller bara att välja vilket skräp man vill ha.

2012-08-22
Yrwen
Yrwen

Gluten halten ökades i fabriksgröten i smyg för några år sedan så det är skitsnack!
Finns ingen fabriksgröt som är nyttig, de innehåller skräp allihop

2012-08-22
Aleks99
Aleks99

Fast anledningen till att de rekommenderar köpgröten är ju för att barnen inte ska få i sig så mycket gluten i början.....

2012-08-22
Yrwen
Yrwen

Jag har redan köpt mjölet men helammar min fyramånaders än. Men så fort vi är redo för gröt o välling blir det skrädmjölsgröt/välling. Så den kan man ge direkt som första gröt, slät gröt o servera med puré av bär el frukt.
Nyttigt o gott för våra godingar.

2012-08-21
Jennie7599
Jennie7599

Från vilken ålder ungefär?

2012-08-21
jojo1986
jojo1986
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...