App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kontaktannons/känner mig som en tråkig 30åring men det är såhär jag är...

Jag bor i lilla byn Klippan som ligger i Skåne. Jag försöker hitta graviditetsvänner här men det verkar gå åt pipsvängen för mig. Dom verkar inte alls ha samma åsikter som mig...Alltså jag snackar skräckhistorier här. Kvinnor som röker,festar järnet,visar upp sig nakna på FB och som ligger rundor fast dom är gravida.   Jag har ganska starka åsikter som att man varken ska röka eller dricka under graviditeten. Inte lägga upp porrbilder på sig själv på internet som blivande mamma. Alltså vi snackar rätt så självklara åsikter då men ingen här verkar förstå mig.   Saknar någon som är stabil,helst i samma ålder men äldre eller yngre går också bra,bor någonstans i Skåne(helst nära Klippan då jag har svårt med att ta mig någonstans) och du måste nästan vara gravid. MVH//Lilly

2012-08-21
sugardust
sugardust

solskensmamman: Tack nu fick jag jättemånga bra tips. 

 

Albana 84: Nej,det har du ju faktiskt rätt i. :) Man får försöka hitta ljusgilmtarna i mörkret även om det inte är så lätt.

2012-12-28
sugardust
sugardust

Innan bebin kommit så är det väl mest den där föräldrautbildningen som gör att man träffar andra som väntar barn...

 

Lycka till med allt

2012-11-30
solskensmamman
solskensmamman

Det finns nog inte två som är i exakt samma sits, men det verkar vara jobbigt för dej.

Fokusera på vad som är viktigt nu och för dej (er lilla familj). När du fått din bebbe så öppnas massor av dörrar:

Öppna förskolan (finns oftast inom rimligt avstånd, kolla både med kommunen och kyrkan eller liknande)

Babyrytmik eller babysång 

Babymassage eller "mammagrupp" på BVC

När barnet blivit större så kan man gå till olika lekplatser eller biblioteket och träffa andra föräldralediga. Det ordnas även träffar här - tex skåneträff, göteborgsträff osv. Du kan ju alltid försöka få ihop något!

2012-11-30
solskensmamman
solskensmamman

Idag tog jag en halv cigg. För nu har min sis lämnat mig med pga hon har en sjukdom som gör så att hon inte kan få barn. Då fick hon bli Liams gudmor men hon verkar inte ens klara av det och är i en deprission just nu. Hon vill inte snacka med mig heller för hon påstår att jag är så negativ.(?) Visst jag har varit jävligt negativ innan men jag har aldrig varit såhär positiv förr så fattar inte riktigt det där men men...Hon har även hållt på och fittat sig i flera år med att inte svara i varken mobilen eller på facebook. Så till slut blev jag less och ikväll försvann hon. Nog lika bra det.

 

Sen mina släktingar har jag med plockat bort. Min moster har även hon fittat sig. Vi bestämde i oktober att vi skulle fira jul hos dom i Norge i år för jag har inte varit där sen sommaren 2010. Så nu när jag skulle börja planera med henne så slänger hon ur sig att dom ska vara hos hennes mans familj och att vi inte får plats när det var bestämt att vi skulle komma...Dessutom har hon berättat för min mormor att jag bär på en kille som ska heta Liam. Så jag får liksom inte berätta någonting själv heller.

 

Vet inte vem jag skriver allt det här till egentligen eftersom att ingen ids svara här inne men det är samtidigt så jävla skönt att få skriva av sig. Just nu känns det verkligen som att jag hade behövt fler personer som är i min sits. Om det ens finns?

2012-11-30
sugardust
sugardust

Usch har hamnat i värsta svackan just nu för om 5 dagar så är det min pappas dödsdag. :( Det jobbigaste är att det känns inte som att jag kommer klara av denna svackan utan min f.d bästis så jag har varit så dum i huvudet och skickat nyss sms till henne. Bara sitter och gråter nu. Fan vet inte vad jag ska ta mig till nu när allt känns såhär starkt. Allt är för mycket och jag önskar att jag bara kunde ta EN cigg så att jag kunde lugna ner mig. 

 

Min f.d bästis var hon som lämnade mig först av alla för att jag blev gravid och inte kunde följa med ut och supa mer. Hon är ju ingen riktig vän egentligen men ändå kan jag inte andas riktigt utan henne. Det var ändå vi i 7 år så detta känns så jävligt. Jag vet liksom inte hur jag ska hantera det. Samtidigt tycker jag att jag är dum i huvudet som ens hör av mig till någon som inte kan respektera att jag blev gravid. 

 

Sen valde den sista tjejkompisen här i Klippan att göra ungefär samma sak. Hon slutade höra av sig till slut för på vardagarna hade hon skola och på helgerna bara söp hon. Så i måndags var båda lediga så frågade om hon ville ses för jag har inte träffat en enda människa på asslänge nu men då orkade hon inte. Känns som att jag bara sitter här helt isolerad och ruttnar bort. 

 

Sen känner jag mig även stressad över att vi måste flytta innan Liam födds och det gör han om 4 månader....Åh suck på allt!

2012-11-01
sugardust
sugardust

beckusen: Vi fick träffa en läkare i fredags som sa att jag är i vecka 18 då(nu vecka 19)och att jag inte ska föda förrens den 12 mars. Kanske är lika bra på ett sätt för då hinner jag gå längre och vi hinner flytta till Landskrona snabbare hoppas jag på. Killen blev besviken och hans mamma tror dom räknar fel igen men är det en läkare så känns det nästan som att det måste vara rätt.

 

Dessutom fick jag missfall för flera år sen och den ungen skulle ha kommit i mars så det känns ju lite pissigt på det sättet,men samtidigt inget man kan göra åt. Bara till att gilla läget. 


Vi ska iallafall få en son som ska heta Liam. :) Det är då den bästa nyheten! + vi fick ju köpa bilder på han så nu har jag börjat scraapbooka för fullt här hemma.

2012-10-18
sugardust
sugardust

hur gick det?

2012-10-13
beckusen
beckusen

Kikkieriksson: Håller med dig. Förstår inte dom som vill låta sina barn lida. 

 

Vi ska på ett till UL på fredag så hoppas dom ändrar sig då att det inte är vecka 18 då som dom tror utan vecka 22 som vi tror. Eller jag nästan vet det.

2012-10-10
sugardust
sugardust

babybo: Tack + kram.

Kikkieriksson: Jag tycker det är äkta WTstil att hålla på så som hon gör...

Jag blir inte inlagd pga dom hade räknat fel på mig. Så är tydligen inte 18 veckor påväg utan bara 14. :( Undrar om det är vanligt att dom räknar fel såhär med en hel månad?

Nyckelpigan: Tänker precis som du där. Tack + kram.

2012-09-14
sugardust
sugardust

Usch vad ledsamt att höra. Jag känner likadant som du. Folk är ju så olika, men man hoppas ju att blivande mammor ska känna sig mogna för ett nytt liv och kanske ta det lite lugnare. Jag bor i Göteborg. Hoppas du mår bättre snart! Kramar!

2012-09-14
Nyckelpigan
Nyckelpigan

Men stackaren då :-( hoppas du blir bättre snart!! Styrkekram !!

2012-09-13
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

babybo: Det går sådär. Spyr mycket så kanske blir inlagd imorgon men vi får se.

Kikkieriksson: Nej,precis. Den lilla förlorade nyligen sin lekkamrat för min första graviditetsvän som inte ens fattade att det är farligt att röka i sängen plockade bort mig som vän för 2 dagar sen bara för att jag inte förstod varför hon mådde dåligt just då för att jag har blivit väldigt sjuk nu av graviditeten och då är det svårare att hänga med i alla andras svängar. Man orkar inte riktigt med..

Jasmine8383: Du bor lite långt bort men ändå. :P Oj vad tidigt du fick veta att du är gravid.

2012-09-13
sugardust
sugardust

Hej! Jag bor i hbg och det här med nya vänner som oxå är gravida låter hur spännande som helst.. Nu är jag bara i vecka 6, men gravid är jag ju, och träffas gärna gör jag med :)

/Jasmine

2012-09-13
Jasmine8383
Jasmine8383

Sugardust jag bor i Gbg och jag känner likadant som du gör när man är mamma så tycker jag att man borde vara mogen så man blir en bra förebild för sina barn! Nu är inte alla människor likadan! Går allt bra för dig :-)?!

2012-09-12
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Linah84: Coolt!

2012-09-12
sugardust
sugardust

Lilli85: Hej Lilli.

Ja,jag gillar cola. :D

Han vet redan att han måste gå ut på balkongen för att röka. Just nu är han i sin lägenhet och rensar ut. När han är klar där så kommer han flytta hit. :D Så han flyttar hit redan några månader innan bebisen anländer.

Just nu är jag bara i vecka 17. Jag har redan hunnit göra ultraljud och lyssnat på hjärtljuden. Imorgon ska jag till barnmorskan igen och ifall min pojkvän har tid att följa med så ska han med få lyssna på hjärtljud. På fredag ska vi in på sjukhuset för ultraljud. Han vill gärna veta vilket kön det är med för att det ska bli mer verkligt för honom. :) 

 

Kikkieriksson: Coolt ändå att du bor lite nära då. :D Kanske kan träffas någon gång.^^

2012-09-09
sugardust
sugardust

Jag heter Lilli. =)

Haha, ja, det har du rätt i, har hört att många har fått dra ner på sitt "colabegär" annars. Så det måste vara skönt för dig att veta att du kan dricka det med gott samvete, om du nu gillar cola, vill säga! =)

Det är ju bra att din pojkvän iallafall går ut och röker när han är hos dig. Har ni pratat om att flytta ihop när bäbisen anländer? Tänkte mest på hur han har tänkt att hantera rökandet då, för om han tror att han ska röka inne när bäbisen kommer (och ni bor ihop då ju) så får du kanske börja säga till honom redan nu att han får ställa in sig på att röka ute när ni bor under samma tak. Bara en tanke från min sida. =)

Tack, jag gör mitt bästa, men det är så svårt, även om det är längesen man tog ett bloss nu så sitter suget kvar... Dumma begär!

Och tack för gratulationen om graviditetsveckan! =) Hur långt gången är du?

2012-09-05
Lilli85
Lilli85

lailasmamma: Det har inte gått så bra tack vare kräkningarna men hoppas på att få rätt på det snart.

mickelina81: Klippan är en liten byhåla utanför Helsingborg. Jadu,det kan man gott ifrågasätta sig...

 

Lilli85: Hej!

Tackar! :P Vad heter du då?

Keep up the good work måste jag säga till dig då. Själv har en barnmorska sagt till mig att jag får dricka både cola och te tack vare att jag har så låg energi tack vare att min graviditet är rätt så jobbig. Fostret tar all min energi. Dock får jag ju dricka det i måttliga mängder men tycker det är coolt att jag får dricka det överhuvudtaget eller hon sa att jag SKA och det är inte alla gravida som får höra det ju. xD

Grattis till att du nyligen har kommit förbi missfallsveckan också. :D

 

Linda: Alltså jag har ingen sambo utan pojkvän haha. Han röker bara inne hemma hos sig för jag är knappt där. När han är här går han dock ut på balkongen.

 

Skönt att man inte är ensam om att känna sig ensam då. :P Haha!

2012-09-04
sugardust
sugardust

Hej.

Schysst namn, måste jag börja med att säga. =)

Jag rökte innan jag blev gravid, och idag tampas jag med att inte försöka tänka på cigaretter, jag slutade röka när jag fick veta att jag var gravid, och då mådde jag så dåligt så då var det inte svårt att välja bort det och kaffe.

Men jag ska erkänna att idag när allt illamående är borta så har jag svårt för att inte tänka på "en god cigg", men jag gör verkligen mitt yttersta för att inte röka, och jag har inte köpt en cigarett på 9veckor nu.

Jag provade min första halva kopp kaffe i början på förra veckan, och det var lika gott som jag kom ihåg att det var. =)

Jag har själv gått in i v.14 nu.

2012-09-03
Lilli85
Lilli85

vad är det för slödder som bor i klippan egentligen?? kära nån...  tycker du är helt rätt ute. :) vet inte riktigt var klippan ligger, men själv bor jag i malmö och här tycker jag det är gott om vettiga människor. hoppas vet löser sig för dig snart!

2012-09-01
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

lailasmamma: Gick in i vecka 16 idag och ja det är första barnet. :)

2012-08-31
sugardust
sugardust

babybo: Var bor du då? :)

 

Emilie7: Min pojkvän röker tyvärr inne i sin lägenhet trots att barnmorskan har sagt till han att han inte får göra det så är lite bitter på han just av den orsaken. Liksom aska i soppsäcken och röken sitter i väggarna redan. Riktgit WT!

lailasmamma: Du verkar vettig! :D Jag är dessutom uppvuxen i Malmö så har alla mina barndomsvänner där nere. Hur långt gången är du?

 

äitimom: Du,då har vi samma vettiga syn på saker och ting iallafall. ;)

2012-08-22
sugardust
sugardust

Håller med dig.Jag och min man varken röker eller dricker.Jag har aldrig tyckt om att dricka och inte min man heller.kanske beror det på att jag är uppväxt i en familj med alkoholproblem.Rökning har jag aldrig heller varit intresserad av.

Jag är inte gravid och bor inte i Skåne.Men jag har 2 söner på 21 månader och en son på 2 månader :).Är 26 år.

2012-08-21
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 30

Jag känner samma som dig synd att du inte bodde närmre !!

2012-08-21
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...