App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sjuk och gravid.. Funderingar

Idag gick jag till jobbet fast jag mår dåligt, men så när jag var där började jag fundera på om det kan vara skadligt för min bebis i magen om jag jobbar fast jag egentligen inte borde? Nu kan jag kanske inte vara egoistisk och bara tänka på mig själv, vad jag klarar och inte klarar? För hade jag inte varit gravid hade jag ätit lite Alvedon och sen klarat av dagen, men nu vågar jag inte chansa så jag åkte hem. Tänkte vila upp mig veckan ut. Ev har jag halsfluss... Men tror inte jag har feber.. Vad säger ni, hur mycket påverkas barnet i magen av att jag är sjuk?

2012-08-21
Tessan29
Tessan29

Yrwen; ja jag får inte äta varken zyxs eller kan jang, det är inte bra för bebisen. Därför jag inte äter det som jag brukar innan graviditeten (när jag blev sjuk).

Mari3isaksson; ja du har nog rätt, bara min egen kropp som tar stryk. Tyvärr är det samvetet som styr i många sjukdomsfall (i alla fall på mitt jobb då det är många som drabbas om man är hemma) men med barn kanske man börjar prioritera sig själv mer för att orka med att vara med sina egna :-), vad vet jag :-)

2012-08-21
Tessan29
Tessan29

Barnet klarar sig nog, det är din kropp som tar stryk. Men det är absolut en bra idé att ta det lugnt.

Zyx och KanJang får man väl inte ta som gravid? Vill minnas att naturmedicin avrekommenderas då man inte vet konsekvenserna och Zyx är jag rätt säker på att det står att de INTE rekommenderas till gravida.

2012-08-21
Yrwen
Yrwen

Problemet är att jag "står ut" när jag är sjuk. Jag är bara hemma om jag inte orkar kliva upp ur sängen. Men nu när jag är gravid kanske jag inte kan resonera så.. Barnet kanske far illa tänker jag..

Jag tror inte jag har halsfluss men har ont i halsen, men vågar inte äta Alvedon (vet att jag får äta Alvedon, men undviker gärna medicin), zyxs och kan jang som jag brukar trycka i mig annars när jag mår dåligt. Men nu är jag hemma och så får jag gå till doktorn om halsontet inte går över imorgon eller på torsdag.

Tack :-)

2012-08-21
Tessan29
Tessan29

Det där känner man bäst själv, jag blir sällan sjuk, brukar åka på förkylning ett par gånger om året, men då blir jag lite mer däckad. Beroende på hur illa det är så jobbar jag (om jag har arbete). Dock så har jag blivit sjukare när jag varit gravid, inte så att jag konstant varit sjuk utan mer att när jag väl blev förkyld/sjuk så blev jag mer däckad än jag brukar.

Och är det halsfluss ska du definitvt inte jobba, det smittar ju!

2012-08-21
Yrwen
Yrwen

det skadar inte att ringa , känner du oro så tycker jag att du ska göra det men tror inte alls att det skadar ditt barn!!

Krya på dig :)

2012-08-21
babybo
babybo

Tack för era svar :-). Ja nej jag ska väl tänka mer på mig själv och på barnet och det borde inte vara skadligt att vara sjuk men kanske borde ringa min bm?.. På vårdguidens hemsida står det inte mycket mer än att kontakta bm om jag har frågor och funderingar..

2012-08-21
Tessan29
Tessan29

Jag har också väldigt hög arbetsmoral, men inte när jag var gravid! Då var jag minsann hemma när jag var sjuk. Man har rätt att vara ego då, tycker jag. Eller ego och ego, man tänker ju på den lilla personen i magen.
Sen tror jag inte att det är direkt skadligt för barnet, men om mamma mår bra mår väl bebisen bra tänker jag.
Krya på dig!

2012-08-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

nu blev jag aldrig sjuk eller så när jag var gravid men jag var precis likadan som dig jag jobbade ända tills jag var gravid i vecka 38 och jag höll på att falla ihop så jag fick ta ut semester den 1 april och lilla sessan kom då den 13 , hon var beräknad den 24 april jag var total stressad och det kunde ha skadat min ängel men hon är så go och glad så jag tror inte att det påverkar barnet, krya på dig!! Stressa inte dig själv bara känns det inte bra så tycker jag att du tar ledigt ansträng dig inte för mycket

2012-08-21
babybo
babybo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...