App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sparkarna?

När ska man känna sparkarna egentligen? Blir orolig eftersom dom inte börjat än (V21)

2012-08-21
Minbebbe
Minbebbe

me nr 1 kände ja vecka 19+ och nu med r e 13+ foster rörelser. tror de va efter vecka 20 nån gång ja kände mer sparkar. de kommer nog :)

de beror ju på som sagt hur barnet o moderkakan ligger

2012-10-23
mellesmorsa
mellesmorsa

Med min första kände jag faktiskt de första rörelserna på rul! Men tog jättelång tid innan man kunde känna det utifrån. Nu med andra började jag känna lite fladder redan i v. 13! Nu är jag i v. 19 och kan redan börja känna lite utifrån också :) Så det är verkligen jätteolika!

2012-09-02
xLillaMy
xLillaMy

Ja, nu är jag i V23, och har börjat känna den lille, det liksom buffar innifrån, känns jätteroligt :-)

Den som väntade på nåt gott..!

2012-09-01
Minbebbe
Minbebbe

Min moderkaka låg i framväggen och jag kände inte vår dotter förrens v 25-26!

2012-08-22
juliahenrik
juliahenrik

Tack alla... Jag ringde faktiskt till min barnmorska idag och beräätade om min oro. Hon sa precis som ni, att det har med moderkakan att göra, och enl. henne så ligger min långt fram, vilket dämpar känslan mycket. Lite sprattel (tror jag) att jag har kännt, för ca 2 veckor sen..

Det är första barnet, så man är ju hela tiden där och känner och klämmer, men jag känner mig mycket lugnare nu, efter era svar och barnmorskans svar såklart :)

Tack för stöd :)

2012-08-21
Minbebbe
Minbebbe

Ta det lugnt! Med min första kände jag i vecka 17 och tog för givet att jag nästa gång skulle känna vid samma tid. Men icke, jag fick vänta till vecka 22 den gången. Och nu, med min senaste kände jag inget förrän vecka 22 igen. Min barnmorska sa att det kan ha att göra med var moderkakan sitter och även bebisens rörelsemönster. Sen med den första vet man inte vad man ska känna. Det var först i vecka 20 jag förstod att det var rörelser jag känt i vecka 17. Med nästföljande barn är livmodern uttöjd och bebisen har mer plats att sparka runt på. 

Lättast att känna tycker jag var att ligga på rygg i soffan på kvällen, dricka ett glas kallt vatten och sen buffa lite på magen. Då brukade det hända något! Lycka till!!!

2012-08-21
gröngul
gröngul

Menar du sparkar eller menar du rörelser överhuvudtaget? Jag kände första sprattlet i vecka 17,men kommer inte ihåg när sparkarna började. Det sker ju så gradvis. Du ska inte oroa dig. :-)

2012-08-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 6 månader

Hur ligger barnet och moderkakan? Vissa känner tidigt,  andra sent. Är det första barnet? Då har man en tendens att känna lite senare. Vet att några inte känt sparkarna förrän runt v 25.

2012-08-21
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...