App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

han har eksem va ska ja göra?

Nu har min son haft eksem sen i vintras och de kommer o går hela tiden. de är värre ibland o ibland är de bara fläckar. ja har vart till vårdcentralen  några gånger o de ända doktorn säger är bada han en gång i veckan bara så blir de bra. Nu har vi bara duscha av han lite från o till och har aldrig schampoo på honom och smörjer han med babyolja och efter duschen med någon babykräm. ja smörjer han med krämen varje morgon o varje kväll men de hjälper inte. ja har fått en stark kräm som skulle hjälpa o de va i max 7 dagar man fick smörja med den. ja gjorde de o ja de blev bättre men sen va ja ju tvungen att sluta med den o då kom de tillbaka. ja åkte in med han igen o då sa de samma sak o sa att ja skulle fortsätta med salvan som är stark. ja gjorde de men samma visa igen. va nu sista gången o kolla med dom va de va om han va alergisk eller nått men den sköterskan va inte klok och ville nog bara hem eftersom de va 5 min innan kliniken stängde. hon ja va ska man säga  tyckte vi va jobbiga föräldrar bara. ja kände mig illa behandlad och va riktigt arg. fick inge svar på något och inge hjälp va vi skulle göra utan hon försökte med allt för vi skulle åka hem. min son är 1 år och 8 månader och kan inte säga om de är irriterande eller itne. saken är den att ja har en väldigt tålig pojke som inte visar symtom om han är sjuk eller inte fören hann är jätte sjuk. en gång hade han urinvägsinfektion men vi blev hemskickade. tur de va en doktor sen som tog oss seriöst. men nu med dess eksem. han har de i knäveckerna, armveckerna, handlederna och ibland fläckar på kroppen. ja har sett att han börja klia nu och han är sårig. ja smörjer med helosan för de är de ändå som verkar dämpa de lite men ska ja bara gilla läget eller fortsätta bråka. ja får bara hra att barn får så där ibland men ja är väldigt så här att ja skiter i hur andra har de just med de här de är min son ja är orolig för. och folk frågar ju va de är men ja kan knappt svara för ja vet inte.

2012-08-20
anonym21
anonym21

Min systerdotter hade extrema eksem som nyfödd. Hela kinderna och hakan var öppna blödande sår. Nu är hon sju år och har fortfarande lite fläckvis eksem, men inte alls som då. Hon smordes jämt och ständigt vet jag. Hon fick även Tavegyl mot klådan.
Det hon testades "positivt" för i allergitester var ägg och katt. Det där med ägg har hon sedan testats för flera gånger, och testen visar olika varje gång! :-/
Hoppas ni får hjälp snart, och att han blir bättre!

2012-08-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

ja jag kansk ska ringa bvc först..  ja får för mig att de kan vara nått sånt men  när alla läkare o skötersker säger att de bara att smörja han så blir de bra så blir ja bara less och känns som man kämpar mot dom i stället för att få hjälp..

2012-08-21
anonym21
anonym21

tack för råden o tipsen.. ska väl ringa bvc i morgon o tala om att nått kanske måste göras för de är väl inge bra o gå runt med eksem? ja har aldrig haft de eller haft någon som har de och alla säger att han är för liten för att testas för allerrgi??

2012-08-20
anonym21
anonym21

Min son har haft eksem sedan han började äta barnmat vid 5 mån. Han är nu 18 mån. Vi använder miniderm dagligen, mildison på milda eksem och locoid på dem ilskna. Hans eksem är en reaktion på viss mat, såsom all exotisk frukt (såsom ananas, persika, aprikos) citrus frukter (värst är citron vilken också kan vara svår att missa då den används som konserveringsmedel i det mesta!), alla röda frukter och grönsaker, sedan är han även allergisk/överkänslig mot ägg och vit fisk (vilket vi fått veta vid 2 skilda pricktest). Så kosten kan vara något att fundera över... Sedan har vi också slutat med sköljmedel och använder parfymfritt tvättmedel, samt att vi rekomenderats att inte använda bayolja utan miniderm efter bad. Han får också eksem som prickar på kroppen men också i armveck, knäveck och värst är ett område på bröstkorgen. Tipsen vi fått är också att vara noga med hygienen vid smörjningen och klippa hans naglar eftersom han river upp huden och det då kan komma in bakterier som gör det värre. Hoppas detta kan hjälpa något. Lycka till!

2012-08-20
Losttears
Losttears
Barn på 2 år och 1 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-08-20
Losttears
Losttears
Barn på 2 år och 1 månader

ja har bara vart på vårdcentralen.. ja har bytt sköljmedlet nu till parfymfritt. En del som ser de frågar om de är värme eksem?! gud vet jag hur de ser ut. ja får prova allt ni säger de kan ju inte bli värre. ja får  gå till apoteket o storhandla i morgon tror ja hihi. men ja vill ju påpeka till vårdcentralen att han har haft de ända sen i vintras men de verkar bara vara normalt. ja hatar saker o ting som är normalt för plötsligt är något som verkar normalt inte så normalt iallafall. jag är alltid misstänksam p g a att dom tabba sig med en urinvägsinfektion. nu har såren på knävecken blivit till sårskorpor men som sagt ja får gå till apoteket o visa för dom är duktiga också kan ja tycka :) och ev ringa bvc..  lite orolig är ja också för han har börja säga nej till mat och äter typ inget förutom frukt men de kanske bara är en svaka mitt i allt eksem som ja redan är oroolig för haha

2012-08-20
anonym21
anonym21

nej ja kanske ska ringa dit i stället då? för alla säger bara till mig ja men de försvinner säkert sen. men ja vill inte att han lider om han är allergiskt mot ja som du säger mjölkprodukter alla nått annat..

de ser ut som små sår  i knävecken. annars är de rött och tort och små små sår.. ser nästan ut som bett ibland.. ja o de va ju de den där jävla sköterskan sa.. ja men de kan ju kanske vara myggbett? men hallå ja ser skillnad på myggbet och eksem..

2012-08-20
anonym21
anonym21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...