App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur får man bebisen att sova hela natten?

Hej. Min dotter är nyss fyllda fem månader och vaknar fortfarande var tredje timme på natten. Jag lägger henne runt halv åtta - åtta och ammar henne sedan sovande när jag går och lägger mig. Hon sover i spjälsäng bredvid vår säng och jag tar alltid upp henne när hon vaknar på nätterna, sitter och ammar på sängkanten och lägger sedan tillbaka henne. Hon vaknar aldrig riktigt till utan somnar sedan om. Här på forumet verkar det som om många har barn som sover hela nätterna igenom utan att äta, hur gör man? Ska sägas att jag ammar henne, men också ger extra ersättning innan hon somnar. Ibland dricker hon så mycket som 200 ml Baby semp 1.

2012-08-19
annibanni
annibanni

Vissa barn börjar sova tidigt hela natten igenom medan andra barn vaknar var tredje timme precis som din dotter gör. Din dotter är inte ovanlig på något vis! Och det är ingen skillnad på om man ammar eller om man ger ersättning, detta har det forskats kring och barnen har ungefär samma sovmönster ändå. Jag ammade mitt första barn och andra barnet fick ersättning. De sov på ungefär samma vis. Jag har för mig att mitt barn som fick ersättning vaknade ungefär var 3-4:e timme för att äta när han var 5mån. Men rätt som det var så hoppade han över ett mål mat.

Det du kan göra är att prova om hon somnar om om du bara tar upp henne och gungar henne lite. Kanske är mer närhetsbehov än hunger som väcker henne? Annars tycker jag att du ska följa hennes mönster, hon verkar ju somna om fort efter måltiden i alla fall. Men jag förstår att du längtar efter längre pauser mellan måltiderna!

2012-08-29
emcb
emcb

Man ska nog helt enkelt ha "tur" eller vad man nu ska kalla det. Alla barn har olika sömn- och matbehov, som Yrwen säger. Men din dotter är ju bara 5 månader, sömnen kommer nog senare.

2012-08-20
jika686
jika686

Vissa barn äter mycket och sällan, vilket ger bättre nattsömn då de inte behöver mat nattetid, andra barn äter lite och ofta och har då ett betydligt större behov av att få i sig lite näring även nattetid. det är väldigt individuellt. Bröstmjölk är tydligen inte lika mättande som ersättning så det är vanligt att amningsbarn vaknar oftare för mat. Använder ni napp? Hon kanske bara har ett sugbehov och inte är hungrig alla gånger?

2012-08-20
Yrwen
Yrwen

Tack för svaren! Skönt att höra att det finns andra som jag. :) Brukade ta över henne till sängen och då vaknade jag aldrig när hon tog för sig av bröstet, men måste nog ändå säga att det blir mer kvalitetssömn när hon inte sover tätt intill mig. Jag ska nog egentligen inte klaga, för jag tycker det går rätt bra ändå, men ville mest höra om det fanns bra sätt att få bebisen att sluta äta på natten. Kram till er!

2012-08-19
annibanni
annibanni

Kan du inte ha henne jämte dig, så kan du amma i sömnen nästan. Jag kan säga att mellan ca 5 och 11 månaders ålder hade vi ett litet helvete med vår dotters sömn. Hon kunde BARA somna vid bröstet, och vaknade hela kvällarna och jag fick amma och amma. Sen låg hon med min tutte i munnen HELA NÄTTERNA! Jag blev halvt galen, och vid elva månader sa jag stopp och min man tog över. Hon sov i sin spjälsäng från första natten, och det gick över förväntan. :-)
Nu är hon återigen inne i en fas när hon ofta vaknar på småtimmarna, och då måste hon ha välling för att kunna somna om. Hon är 15 månader nu.
Visst finns det de som har bebisar som sover hela nätterna, grattis till de föräldrarna, men fler är nog vi som upplever många och långa jobbiga perioder.
Lycka till, och det blir bättre. Jag ville inte skrämma dig med mitt inlägg, jag har inte mött någon annan som haft det så jobbigt som vi, utan jag ville bara berätta att det finns andra som också upplever det jobbigt med bebbens sömn.

2012-08-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...