App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En snabb fråga ang. tvättmaskin med inbyggd torktumlare!

Funderar på att köpa en sådan, men när man läser på beskrivningen så står det tex. att den klarar 7 kilo tvätt och 5 kg tork.. Betyder det att man måste ta ut 2 kilo innan den ska torka kläderna eller vadå? *trög* :P

2012-08-16
xLillaMy
xLillaMy

Tanken är ju inte att vi ska bo såhär trångt i resten av våra liv dock..

Vi får plats med max 2 maskiner tvätt att hänga nu och det tar typ 2 dagar, nu på sommaren, för det att torka för att de hänger så tätt.

Så antingen att ha en maskin torr tvätt på 5 timmar. Eller 2 maskiner som tar 2 dagar nu och 3 dagar sen att torka.

2012-08-17
xLillaMy
xLillaMy

Fast även med det resonemanget så lär ni ju tvätta en maskin om dagen i resten av era liv.... Och frågan om det verkligen är värt att ALLTID tvätta? Jag tvättar en dag i veckan, det tycker jag räcker... Och du lär ju inte vara borta 9 timmar om dagen när bebisen kommit..

2012-08-17
Yrwen
Yrwen

Vi har testat torrbollar, men de verkar inte hjälpa :/ Tar ändå 3 dagar att torka på vintern..

Jag tror ändå att vi hellre lägger våra pengar på en med inbyggd torktumlare. Vi sätter sällan igång tvätten när vi är hemma, då vi inte kan stänga nån dörr för att slippa höra bullrandet från den! Så att den tar 5 timmar på sig gör inte så mycket. Vi är ju borta minst 9 timmar på vardagarna.

Att då komma hem till en torr tvätt kan nog vara det skönaste jag kan tänka mig för tillfället :)

2012-08-17
xLillaMy
xLillaMy

Nej, den luktar inte konstigt efter 3 dagar. Iom att vi måste ställa torkställning mitt i vardagsrummet/köket så vill vi inte gärna ha fram fler grejer som står i vägen.
Vi bor litet och trångt!

2012-08-17
xLillaMy
xLillaMy

Fast det kan ju lika gärna ta 4 dagar för all tvätt att bli ren och torr... För du kan ju liksom inte köra igång en tvätt till medan du tumlar.. Utan tar det 5 timmar att tvätta och torka så får du ju vackert vänta 5 timmar innan du kan köra igång nästa vända, och då hinner man ju typ bara 2 på en dag.... Här kör vi iaf 4-5 maskiner när vi väl kör så för oss skulle det ta flera dagar att få all tvätt ren...

2012-08-17
Yrwen
Yrwen

Anledningen att vi behöver ha en sådan är för att vi egentligen inte har en riktig tvättstuga, utan mer som en holk där bara tvättmaskinen får plats. Precis ovanför har vi en liten bänk och strax ovanför det hänger det väggskåp. Och då kan ni tänka er att vi inte har mycket plats för att hänga tvätten heller. Speciellt inte på vintern, när det tar ca. 3 dagar för en tvätt att torka :/ OCh sen när bebis kommer så blir det ju ännu mer tvätt!

Så för spelar det nog ingen roll om det tar en evighet för tvättmaskinen att bli färdig. Det går ändå fortare än att behöva vänta 3 dagar.

Eller vad tror ni?

2012-08-17
xLillaMy
xLillaMy

har hört från flera håll att man inte rekommenderats att köpa kombi då kvalitén skall vara betydligt sämre på dessa.
Prata med de i affären och hör efter noga.. kanske är det så att det finns bra modeller bland de lite dyrare tex..

2012-08-17
osisen
osisen

Det är som du skriver, att om du tvättar 7 kg får du plocka ur 2 kg tvätt innan du kan torktumla det. Dessutom så tar det fruktansvärt lång tid att köra en maskin, flera timmar.

Har ett par kompisar som tittade på en sån då de har en väldigt liten tvättstuga, men tror att det inte blev en sån till slut iaf.

2012-08-17
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...