App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blöta ner håret?

Min 2åriga dotter avskyr att duscha, vilket för oss inte är ett problem då vi även har badkar, så hon kan få bada och sitta och leka med sina vattenleksaker. Nu har hon även börjat "simma" dvs ligga på mage och sprattla med benen, vilket också är helt okej. Nu till problemet; hon HATAR att blöta ner håret, hon skriker som besatt. Har försökt fråga henne (hon är väldigt duktig på att tala, förstå och förmedla saker) vad som är läskigt/obehagligt utan framgång, verkar vara att det rinner i ögonen, men hon skriker även om man bara skvätter lite vatten i bakhuvudet, inte i närheten av ögonen... Vill naturligtvis inte att hon ska tycka att det är jobbigt att bada, så lite rådvill blir jag... Har börjat ge henne en liten skål och en liten vattkanna att ösa vatten med i badkaret, vilket hon älskar, man kan be henne att ösa över sitt eget huvud men det vägrar hon. Lyckas hon ändå hålla lite vatten över huvudet så är det samma sak, panik.... Så, har ni några tips på hur man kan bearbeta detta? Tankarna går kring om man skulle börja på någon form av barnsim och få mer professionell hjälp, eller det kanske inte gör någon skillnad? Hon är gladeligen ute när det regnar så det känns som att det inte är riktigt det som är problemet heller...

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

Funderade på babysim, men vet inte om det finns för 2åringar... Sedan bara gå till badhuset kommer inte att lösa nåt, för hon älskar att bada. Och får hon bada som hon vill är det inga problem och jag är inte sugen på att ha en gallskrikande unge på badhuset :(

2012-08-16
Yrwen
Yrwen

gå till badhuset?

börja med minisim/babysim?

2012-08-15
solskensmamman
solskensmamman

Ja, vi försöker låta bli det, men då hon bara badar enstaka gånger i veckan så vill manju tvätta håret iaf en gång i veckan.. Sedan upptäckte jag igår vid läggning att håret var fullt med sand så idag var hon tvungen att bada i hopp om att få bort sanden och då är man ju så illa tvungen att tvätta håret... Aja, då vet jag iaf att vi inte är ensamma om problemet.

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

känner flera med tjejer som varit sådär i just den.åldern men det har växt bort med tiden.. de har kämpat på å försökt.. blir ju ett tag då man undviker hårtvätt så långt det går men så e det ;-)

2012-08-15
osisen
osisen

Det har itne varit problem tidigare, utan kommit nu typ sista halvåret, det är även först nu som hon börjat få lite mer hår, vet inte om det kan spela in. Tror jag har simglasögon, ska testa om hon kan ha de och se om det hjälper, annars får vi testa barnvarianten.

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

Jag hade samma problem med min son när han var liten så jag hade en skumgummi ring runt huvudet så det inte kom vatten i ögonen sen när han blev 2-3 år fick han ett par simglasögon och det vart succé här hemma.

2012-08-15
Fideli73
Fideli73

Tips?

2012-08-15
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...