App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta amma kr inte?

Ja har en 2 mån gammal tös som jag ammar, men nästan från att ja börja amma henne så har jag funderat på att sluta, men man har hört att det är bäst att amma så länge som möjligt men ja tror inte ja fixar de,har haft problem med mjölkstockning o så, har ojämt med mat i brösten, har svårt att lägga till henne och hittar ingen bra amningsställning, så så som jag sitter nu med henne har gjort att ja har fruktansvärt ont i ryggen, o nu på kvällarna vill hon ändå inte alltid ta mitt bröst, så då får hon ersättning. Ja sitter häller inte ute som på café o ammar henne, så de känns instängt. Är det fel att välja att sluta amma trots att man har mycket mat?

2012-08-15
Malin91
Malin91

(null)

2012-10-15
Eli07
Eli07
Gravid i vecka 16

Om du vet att du vill sluta amma, så är det rätt att du gör just det. Om du däremot känner att du skulle vilja fortsätta, men att det är svårt för de olika problem med amningen som du beskriver, så är det kanske bättre att försöka få hjälp med detta först istället. Amningshjälpen lär vara bra på att hitta olika tips att prova, kanske kan du även få hjälp på bvc eller mvc.

Men som sagt, beslutet är ditt! Barn i Sverige växer upp bra på ersättning också.

2012-08-31
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 5 månader

Jag tycker inte att du ska ge upp amningen för fort. Amning är så mycket mer än mat. Här har du några tips på amningsställningar http://salkert.se/2008/12/olika-amningsstallningar/ självklart så känner du själv om de är rätt att fortsätta amma eller inte :) väljer du att fortsätta kan du även kontakta amningshjälpen, antingen på telefon eller mail. Lycka till :)

2012-08-31
Puck0o
Puck0o
Bebis på 16 månader

verkligen inget fel visst det är bäst för barnet men om du upplever att det är svårt

så tycker jag att du ska göra det som är bäst för dig.

själv var jag tvungen att sluta vid 2 månader kom aldrig bra med mjölk ut från början

min lille dricker ersättning och hon är så rund och go så :)

2012-08-15
babybo
babybo

Precis som Mumtotwo säger, det är inte fel. Du/ni ska trivas med amningen. Det blir fina barn med ersättning också.

2012-08-15
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...