App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

sova på dagen rutiner...

alltså jag vet inte alls hur jag ska göra..dottern sover middag två ggr per dag å i snitt 2h per pass. nu verkar det dock som att hon orkar vara uppe längre efter förmiddagsluren å somnar därför inte förrän mellan 4-5 vilket ni säkert förstår ställer till endel bekymmer då hon inte somnar för natten förrän typ 10.. och på så vis bara sover 8-9h per natt :-\ då e frågan hur ska man gå till väga? på förmiddagen e hobby dödstrött vid tio.. att hålla henne vaken längre är plågeri men problemet med detta sovpass e att det oftast inte.e över förrän tidigast 12 ofta aningen längre.. med sonen ska hämtas i skolan klockan 12 då måste jag alltså väcka henne efter typ 1å 15min för jon ska hinna äta innan vi hämtar.. då kommer iofs eftermiddagspasset automatiskt hamna tidigare på eftermiddagen men jag kommer ha en skitgrinig tjej mellan de passen.. då hon inte e på humör om hon inte fått sova klart! eller ska jag hoppas på att hon vaknar strax innan tolv släpa med ett hungrigt barn för lunch senare.. det innebär att hon iaf får sina lite längre..men då e vi tillbaka på problemet med eftermiddagssömnen.. ska vi väcka henne på eftermiddagen om hon somnar senare? låta henne sova max en timma å sen ta gnället ? hur tusan löser ni sånt här :-):-):-) lättare med första då man inte hade tider å passa

2012-08-14
osisen
osisen

jo men hon har vaknat hos henne några ggr utan problem.. det e ju rätt smidigt å springa över med vagn å babyvakt om man måste hämta grabben hos en kompis mitt i sovtiden tex ;-)
vi hjälps åt när det behövs.. å det skiljer knappt en månad mellan våra stora grabbar och bara 6 månader mellan våra små.. dock födda olika år :-)
så vi e liksom i samma sits..

2012-08-15
osisen
osisen

Tänk på miljön :) Jag kan ju tycka att det är bra att barnen lär sig att vakna utan föräldrarna också, man vinner ganska mycket på det, om nu barnen är redo för det vill säga.

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

jo tanken är ju sådan att vi ska göra på det viset.. hoppas på att det fungerar bra.. dottern har ju vaknat hos henne förut utan problem.. men jag gillar inte å lämpa över på nån annan även om hon inte har några problem med det.

2012-08-15
osisen
osisen

har grannen samma problem? Då kan ni ju samköra, att ni tar tex varannan dag och att barnen får sova tills de vaknar och sen får lunch? På så sätt får båda pigga och glada barn och samtidigt sparar ni på miljön om bara en bil går istället för två :)

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

ja hon vaknar.. har hon precis somnat går det nog å flytta henne men inte om hon sovit en timma.. fröken e lite känslig nämligen.. :-\
har en fördel å det är att grabben kommer gå i samma klass som grannpojken å hans mamma e åxå hemma med småsyskon så om det krisar kan jag ju gå över med babyvakten till henne.. eller om hon hämtar sonen åxå..
å jag kan ju ta hennes lilla om det skulle krisa.. men jag hade gärna sett en.lösning som fungerade som rinnande vatten ;-) men får väl inse att det inte kommer bli så lätt :-)

2012-08-15
osisen
osisen

Och hon vaknar om du flyttar över henne? Min sover ju som en sten och henne kan jag flytta över till bilen utan att hon vaknar, på sin höjd att hon vaknar till men somnar om så fort bilen börjar rulla.

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

Känner igen det här problemet! Hämtade också stora med bil och hade så mkt problem att få till sovtider för liten. Jag försökte få till en kortare sov stund på fm, kanske lägga redan kl 9.00 0ch väcka senast kl 10. Sedan kanske andra sovstunden kan läggas efter att du hämtat syskonet och gett lunch?

Inte lätt. Men rätt som det är orkar de vara upp längre och du kan lägga henne en gång/dag och efter kl 12.

Men lite irriterande att de som bestämmer dagis/skoltider för föräldralediga inte tar hänsyn till det syskon som är hemma och blir störd i sina sömn/mat tider. Alla bor ju inte så nära att man kan ta vagnen med ett sovande barn i...

2012-08-14
emcb
emcb

det är bil som gäller 99% av gångerna jag hämtar

2012-08-14
osisen
osisen

Min tanke också, kan du inte ha henne sovandes i vagnen och när det är dags, bara knalla iväg, kanske ta med dig en frukt eller lite kex som hon kan knapra på om hon skulle vakna innan ni hinner hem?

Sedan skulle jag försöka begränsa eftermiddagssömnen rejält, testa och se om det gick att ta bort den helt annars bara låta henne sova en liten stund och se vad som funkar för oss...

2012-08-14
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...