App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Potträning

Har en dotter på 2 ½ år. Vi är nu i full gång med potträningen och det funkar relativt bra. I början belönade vid med kaka/ glass eller liknande... men det får vi "äta" upp nu. Så fort hon sätter sig på pottan så säger hon: "Om jag kissar får jag kaka"! Hur gör vi nu? Tror vi gjort för stor grej av detta... Känns inte bra! Hur har ni gjort med er potträning? Har ni belönat? Tips tack! :)

2012-08-09
sandersson1
sandersson1

Tack för tipsen! Vi slutade väldigt snabbt med "kak-belöningen" eftersom vi kände att det inte var riktigt rätt. Gick jätte bra! Räcker gott och väl med uppmuntran :)

Nu funkar det dessutom bättre, men lite olyckor då och då hör ju till...

2012-08-28
sandersson1
sandersson1

Nu under sommaren började vi lite smått med vår tjej, hon blev precis 2. Det går skitdåligt, men det har hänt så mycket annat i hennes utveckling så vi har backat lite, hon gåt fortfarande mestadels med blöja men ve frågar om vi hon vill kissa på toa/nalle(pottan) lite då och då ocn nu har hon börjat med att själv säga att hon vill kissa toa/nallen och faktiskt gör det, hon har även bajsat en gång på toa, men det var inget hon sa utan jag var ute med henne då hon var utan blöja och hon började stånka så då fick maken sätta henne på toa och det gick galant. Det har även kommit en yttepytte klick i pottan, då hon gått oxh satt sig helt på eget bevåg, så jag hoppas att det börjar släppa lite nu.

Vi ahr inte gjort någon grej av det, hon får ingenting för det. Ibland sjunger vi när hon sitter på toa. Och kissar hon (eller för den delen bajsar) så blir ju JAG jätteglad och berömmer henne, och hon blir ju glad för att jag blir det :)

2012-08-10
Yrwen
Yrwen

Jag som själv jobbat på dagis brukade ta barnen in när det var dags och tog det lugnt , antingen sjöng vi lite och då började det hända grejer när det avr duktiga sa jag bara va duktig flicka/pojke du är och det blev alltid så glada eller så fick dom en bok eller så pratade jag med dom :)

nu är min dotter 4 så det är lite vääl tidigt men jag ska försöka se om hon blir intresserad av pottan när hon är 1 år (och några månader) :) slutade själv och alla mina bröder vi den åldern

2012-08-09
babybo
babybo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...