App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Måste byta jobb. Snälla behöver hjälp -enkät

När jag började på mitt jobb i hemtjänsten för fem år sedan så stormtrivdes jag. Men det har bara gått utför och nu är det riktigt illa! Hela tiden förändringar till det sämre. Vi blir mer stressade och får sämre arbetsvillkor och fler och fler orimliga krav på oss! Jag har fått nog! Måste bort innan det knäcker mig! Och det handlar inte om att jag är känslig. Många fler än jag trivs inte längre och flera i min arbetsgrupp har sökt in på skola för att slippa! Så nu behöver jag all hjälp och alla tips jag kan få, för idéerna sprutar inte precis.. 1. Vad jobbar du med? 2. Trivs du med ditt jobb? 3. Är det mycket eller lagom stressigt? 4. Vad krävs för utbildning? 5. Ungefär hur mycket tjänar man brutto per månad? Tacksam om ni vill hjälpa mig med dessa frågor!

2012-08-08
Iffe
Iffe

Lailasmamma: hej! Jag har usk-utbildning inriktning psykiatri! Fast psykiatrin är inget jag vill hålla på med just nu iaf. Har faktiskt funderat på LSS-boende! Håller utkik hela tiden på internannonser, men det är ont om det :(

2012-08-11
Iffe
Iffe

Annan12: Haha nej det kan jag faktiskt säga att jag inte gör! Men att vi tänker olika kan jag skriva under på! :) ibland kan jag t.ex undra hur sjutton bidtåndsbedömaren kan bevilja en insats som vi aldrig nånsin kommer att få tillåtelse att utföra! :) men det beror antagligen på att vi känner tanten/farbrorn på olika sätt ;) och jag vet att du har regler att rätta dig efter också ;)

2012-08-10
Iffe
Iffe

Tack så mycket för alla svar! :) tar mer än gärna emot fler tips!

2012-08-10
Iffe
Iffe

Okej, jag antar att du hatar sådana som mig eftersom hemvårdare och biståndshandläggare har en tendens att tänka lite olika, men det är vad jag jobbar med :) Vi tänker lag och rättssäkerhet förutom det individuella behovet.

2. Trivs du med ditt jobb?

Ja, det gör jag. Jag får träffa dina tanter och gubbar, men jag behöver inte duscha dem, bara prata med dem! Det är inte så lätt som det låter alla gånger, men givande för det mesta. Passar mig bra, jag är ingen "vårdartyp" och skulle troligen bli en usel hemvårdare.


3. Är det mycket eller lagom stressigt?

Ibland är det sjukt stressigt, däremellan är det lugnare perioder.


4. Vad krävs för utbildning?

Socionom 3,5 år. 


5. Ungefär hur mycket tjänar man brutto per månad?

Runt 25 000 om man är relativt ny. Om man inte jobbar i den här kommunen, vi ligger lågt... Efter några år kan man tjäna mer än så.

2012-08-10
annan12
annan12

1. Vad jobbar du med?
Systemansvarig/Handläggare inom kommunal förvaltning.


2. Trivs du med ditt jobb?
Ja, det är helt ok, fast visst finns det en del man skulle vilja ändra på.

3. Är det mycket eller lagom stressigt?
På det stora hela lagom stressigt.

 
4. Vad krävs för utbildning?
Jag har ingen utbildning inriktad mot just detta jobb, men har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter får tidigare jobb.

5. Ungefär hur mycket tjänar man brutto per månad?
Jag tror att snittlönen ligger strax under 25.000 kr, men jag har lite mer:-)

 

2012-08-09
Isabelle _
Isabelle _

Nja är nu sjukskriven och kommer inte komma tillbaka till mitt jobb men detta är vad jag jobbade med iaf

1. Vad jobbar du med? Drifttekniker inom petrokemin.

2. Trivs du med ditt jobb? Trivdes mest för att jobbarkompisarna var så himla bra, arbetsuppgifterna i sig var mindre roliga...

3. Är det mycket eller lagom stressigt? Det kunde vara stressigt men mest var det lagom eller t o m väldigt lugnt, på nattpassen var det ibland ingenting att göra.

4. Vad krävs för utbildning?  Driftteknikerutbildning på högskola

5. Ungefär hur mycket tjänar man brutto per månad? Runt 30.000 plus ob-tillägget.

2012-08-09
Känguru
Känguru

Ja det är väl dom som har hållt en kvar! Men inte ens dom gör att jag vill gå till jobbet längre tyvärr :(

2012-08-08
Iffe
Iffe

2004 var det, herregud, inte 2001.

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Jo, jag förstår! Jag började i hemtjänsten som något ytterst tillfälligt. Det var i februari 2001. Räkna själv. Suck. Tanterna och gubbarna är för goa helt enkelt! ;-)

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Skönt att nån förstår! Jag tänker gå på ledigt i slutet av november och har inte planerat att komma tillbaka! Funderar och funderar på andra jobb eller utbildningar, men har svårt att komma på vad jag vill göra :(

2012-08-08
Iffe
Iffe

Nu är jag mammaledig från mitt jobb i hemtjänsten och känner PRECIS som du! Och det blir inte bättre när man träffar kollegor på stan som bara pratar om hur allting blivit sämre och tyngre under de två år jag varit hemma! Fy fan säger jag bara.
MEN nu har jag bestämt vad jag vill plugga till; dietist. :-) Jag gillar att jobba med människor, och hjälpa människor, men man måste ju inte byta vuxenblöjor och duscha gamla gubbar hela dagarna för det (missförstå mig rätt, jag trivs faktiskt också med själva arbetet man gör inom vården).

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...