App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

"Mellanmåls-dryck" istället för välling?

Vår dotter får välling tre ggr om dagen, och det är ju max antal gånger sägs det ju. Men kan man ge någon annan dryck som lite mättande mellanmål? Jag tänker tex på drickyoghur eller dylikt. Ibland, som igår, åt hon dåligt till lunch och promenaden efteråt skrek hon en timme i vagnen. Stackars Osisen som var med... Men hon trodde kanske att ungen var hungrig, och det var hon kanske. Det jag tänker är om man ibland hade kunnat ge henne en flaska av något när hon ligger i vagnen och ska sova. Visst kan hon få en bit banan, men det är ju inte lika sövande att ligga och tugga på något. Hoppas ni förstår hur jag menar?

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Min syrras yngsta vill gärna ha nappflaska när hon ska somna, men det funkar med vatten där också.. Så kanske bara är sugbehovet? allting är ju vanor, så man får försöka styra det lite som man vill ha det.

Sedan kanske ni inte ska ge henne så mycket välling om hon ratar maten, det är ju ett sätt at styra vanan...

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

Mm... Jag hör vad du säger. Men vällingen stannar! ;-) Om några veckor börjar min man gå i skolan efter sommarlovet, och då kommer det säkert bli nya rutiner även för lilltjejen och mig. Så vi avvaktar och ser så länge.

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Ja, men om hon äter välling och ratar resten är det bättre att ta bort vällingen, iaf i min värld. Min tjej började itne dricka välling förrän hon var 1,5 år och nu dricker hon visserligen normalt sett 3 flaskor om dagen (1 till frukost, 2 till nattningen) men hon äter ordentligt under alla mål under dagen.

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

Ta bort vällingen helt?? Är du galen? :-P Vi är ju överlyckliga att vi äntligen hittat något som hon gillar NÄSTAN lika mycket som att snutta på mamma. Och hon är ju inte ens ett och ett halvt, finns ju barn som dricker välling år ut och år in.

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Här ges bara välling som frukost och vid nattningen, enda gången jag kan tänka mig ge henne övrig tid är om hon är sjuk och verkligen inte äter nåt annat, då kan jag erbjuda vällingen för att hon ska få i sig nåt.. Och 300-325 ml välling räknas ju som mycket så man kanske skulle satsa på att få bort vällingen helt och satsa på mer riktig mat?

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

Du kan ju ge ett mål med majsvälling =) =) Det riskeras ingen som helst glutenintolerans eller nåt sånt =)

2012-08-08
Tfarcher
Tfarcher

Vi lyckas alltid äta middag så sent, och eftersom hon äter själv tar det tid. Därför är det bara ca 1,5 timme mellan middagen är avslutad och läggningen ska börja. Tror det hade varit svårt att få i henne en macka där emellan.
Men from i morgon ska vi ta bort vällingen på f.m så får vi se hur hon reagerar på det.

Det låter väl lite knäppt, men eftersom hon bara druckit välling i ca tre månader, och alltid har ätit ganska små portioner mat så blir man ju glad när hon nu älskar sin välling. Det blir lite hönan och ägget-problem, jag hör det själv. :-P

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Ni har nog rätt. Vi får ta bort vällingen på f.m och hoppas att hon äter bättre både till lunch och till frukost.
Men tillbaka till frågan; vad tror ni om naturell drickyoghurt nån gång ibland? Det måste väl finnas sån utan socker?

Tack för era tankar!

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Hon äter ungefär så här:

Ca 2 ggr per vecka får hon välling runt 4-5 tiden
* Frukost vill hon inte ha. Oavsett om hon fått välling tidigt eller inte. Det enda hon äter är fruktbitar doppade i yoghurt.
* Före vilan dricker hon 325 ml välling.
* Lunch äter hon det vi äter, oftast rester från middagen dagen innan. Annars en halv burk barnmat.
* Mellanmål äter hon ofta yoghurt blandat med fruktpuré/en bit banan och en macka/kokt ägg med smör
* Middag äter hon det vi äter eller en halv burk.
* Innan hon somnar dricker hon 300- 325 ml välling

Hon äter allt, stark mat, underliga saker som oliver och ättiksgurka tex. Men hon har alltid ätit små mängder.
Just nu har hon precis lärt sig gå, så just nu äter hon extra dåligt.

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Det finns ju nåt som heter Drikki, nåt som de dricker med sugror men innehåller ris/vete eller nåt liknande, tänkt som mellanmål. Här försöker vi ha youghurt, frukt och smörgåsrån med smör/ost som mellis.. Testa om det funkasr med drickyoughurt, Danonino har väl tror jag och de gör ju reklam om att de ska vara utan tillsatta ämnen och liknande...

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

.

2012-08-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...