App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför svimfärdig?

Barnmorskan har sagt att allt värden är jätte bra, jag äter och dricker helt normalt. Tar vitaminer men ändå har jag börjat svimma nu på senaste tiden. Imorse skulle jag gå ut med hunden och höll på att svimma trots att jag preics hade druckit och ätit innan. Vad är det för fel? Eller är jag överkänslig för något? Rädd för att ramla ihop helt och hållet så vill bli av med detta :/ Några tips?

2012-08-07
Bebis_
Bebis_

Ja men så kanske det är för mig då, eftersom jag blir bra av att sitta eller ligga en stund. Fast det kommer ju ofta när jag gör något, typ går. Det händer aldrig om jag bara sitter. Var det så för dig?

Man kan inte göra något för att undvika att det händer?

2012-08-10
Bebis_
Bebis_

Tack så mycket, jag får pröva att ha med mig det. Fast det brukar duga med att jag sätter/lägger mig. Ska även prata med bm när jag ska dit. Vore som sagt skönt att få det konstaterat vad det egentligen är så att ingenting är fel.

Men skönt att veta att jag inte är ensam med det iallafall :)

2012-08-09
Bebis_
Bebis_

Fast dextrosol hjälper väl mot blodSOCKERfall inte blodTRYCKSfall?

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

Tycker det låter lite som blodtrycksfall, hur ligger du i blodtrycket? Jag vet att jag ligger lite lågt i blodtryck normalt sett och får akta mig för att resa mig för fort mm och under min graviditet gick det inte upp mycket heller. Men som Yrwen sagt, prata med din BM.

 

Lycka till

2012-08-07
Sara G
Sara G

Har du pratat med din bm om svimningarna? Annars kan det vara en bra idé. Jag ahr upplevt att jag blivit sämre när jag blivit förkyld under mina graviditeter. Äter du när du är hungrig och äter tills du är mätt så borde det absolut inte vara någon fara. Kroppen säger ju hur mycket den behöver till er båda.

2012-08-07
Yrwen
Yrwen

Bm säger bara att alla prover ser bra ut och diabetes är det inte för jag ligger perfekt i sockret. Vi har fått ha bra koll på mitt socker just för att det finns diabetes i släkten men jag verkar ha klarat mig från gravsocker nu. Bm tror iallafall inte att det skulle visa sig så här "sent" är i v. 26+5.

Så det är väldigt mysko för jag tänker på vad jag äter nu just för jag vill inte få socker. Men jag börjar fundera på ifall det är "jobbigt" för min kropp för jag har inte gått upp mer än 1 kg. Har dock att ta av så bebisen ska vara bra, men kroppen kanske tar lite skada av att inte få behålla så mycket själv?

Lyckades även bli sjuk förra veckan också, det började med att jag svimmade helt på stan men hade en kompis med då som tur var! Sen efter det blev allt bara värre och jag lyckades få bihåleinflammation dagen efter. Som fortfarande sitter i, fast jag har medicin nu. Men allt blev så jätte konstigt från att ha mått jätte bra till att allt blir jätte dåligt och jag svimmar hela tiden. Aldrig svimmat förr innan graviditet.

2012-08-07
Bebis_
Bebis_

Blodtrycksfall? Gör inget hastigt, som att resa dig från en stol snabbt, försök sitta ner när du tar på dig skorna och sitt någon minut bara rätt upp och ner innan du ställer dig upp. Testa dextrosol (eller liknande) ifall det är blodsockret, det tas upp snabbare än mat tror jag. Se till att vila ordentligt. Vet dock inte om det går att se om det är nåt konstigt om proverna är bra, men kan inte diabetes visa sig så? Vad säger din bm om det då? Kan ju även vara så att barnet trycker på nån nerv eller nåt...

2012-08-07
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...