App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket pratar era ettåringar?

Betty86 gjorde mig helt förvirrad här nu. Fy dig. ;-) Jag tycker att min dotter verkar rätt normal med talet. Hon har i flera månader sagt "Va e de?" om precis allting. Detta har resulterat i att hon är fenomenal på att ta "kommandon". Om vi ber henne hämta en viss bok, en speciell leksak osv så går hon direkt och hämtar rätt sak. Så hon har väldigt stort ordförråd. MEN förutom Va e de, så säger hon bara ma-ma och pa-pa ibland, och inte speciellt konsekvent. Hon har mycket ljud för sig, och testar rösten, men några ord är det ju inte. Vi tror ju att hon är en sån unge som samlar på sig ord och kommer börja babbla på helt plötsligt. Men hur mycket pratar era? Och här menar jag riktiga ord som mer eller mindre vem som helst skulle förstå/höra.

2012-08-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Min tjej pratar bra, hon började tala förståeligt vid 9-10 månader, vid 1 talade hon meningar om 2 ord. Vid 1,5 meningar om 3-4 ord och nu babblar hon konstant bara riktiga ord.. Tom bvc häpnar när hon kommer. Dagmamman jämför henne med 3åringarna...

2012-08-06
Yrwen
Yrwen

Betty; det var bland det dummaste jag hört i mitt liv! Att inte le eller jollra hos bvc?? Haha! Ingrids samtliga besök där har slutat i vild panik för alla inblandade. Hon HATAR det! Hade hon lett eller jollrat hade jag blivit orolig, för då hade det definitivt varit något fel på henne! :-P

2012-08-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

här hemma är de mest "mammaa" sen pappa, kisse, titta, här, hej. någon gång kan ja de komma ett tack... men inte allt för ofta, försöker med ord en hon tycker inte de e så skoj o lyssnar inte =)

2012-08-05
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Min son säger endast "mamma" och "nää!" visst har han ljud för sig, men inga ord. Han förstår nästan allt jag säger... men pratar inte.

MEN jag är inte orolig det minsta lilla, eftersom han lär sig TVÅ språk samtidigt! Båda mina större grabbar har också varit senare än den sk. normen för talutvecklingen, men när de väl smakat på orden så exploderar talet och de talar båda språk på en gång.

Alla barn är olika, och lär sig olika saker i olika takter :)

2012-08-05
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Oj, vad duktiga alla är! Och de som inte ens fyllt ett! Wow! Ingrid sa också Titta när hon var tio månader, men det ersattes helt av Va e de?

Hoppas hon kommer igång snart. Men nu har hon precis börjat gå på riktigt, kryper inte alls längre, så just nu kanske fokus ligger på det.

2012-08-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

mirna har sagt en massa ord men just nu håller hon på titta där, tack och mamma och pappa men annars pratar hon hela tiden (bebis språk då) jag menar inget som man riktigt förstår. men hon förstår också vad vi säger till henne

nu ska hon börja på dagis och då tror jag att mera ord kommer då

2012-08-05
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

monster säger fortfarande bara mamma ibland hej å tack sen försöker hon sig på pappa .. häromdagen när E gick till jobbet å han vinkat å sagt hejdå å stängt dörren gick hon tillbaka till mej vinkade å sa hejdå.. två ggr å det var helt tydligt men sen dess har det inte hänt igen.
men jag e inte direkt orolig, 3 ord e ju bättre än inga ord. ;-)

2012-08-05
osisen
osisen

Min tjej var/är väldigt framåt i talet, kommer inte ihåg vilka ord elle rhur många men hon låg en bra bit över "normen" för ettåringar, och det gör hon fortfarande. Vissar barn sitter och tittar och tar in men släpper itne ut allt. Tror absolut inte att det är någon fara, en vakcer dag släpper det och du önskar du att du kunde få tyst på henne :)

2012-08-05
Yrwen
Yrwen

.

2012-08-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...