App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skostorlek, 1åring?

Hej! Bebisen blir snart ett barn, ett år, och dagis är nära förestående. Så tänkte investera i gummistövlar och skor. Men hur fort växer ett barns fötter? Kan han ha de stövlarna hela vintern? Hur mycket marginal ska det vara i skon att växa i, utan att det för den delen blir obekvämt för honom. Han går inte så mycket än, men det är på gång. Vad hade era ettåringar i skostorlek?

2012-08-04
Tfarcher
Tfarcher

De säger att man bör ha ca 1-1,5 cm extra utrymme i skon, för att foten ska kunna växa lite. De första stövlarna vi köpte räckte bara ett par månader, trots att de var stora. Sedan fick vi låna ett par av min syster och slutligen köpte vi ett par, men det var nu i våras, kändes inte som att vi behövde köpa nya mitt i vintern.. Jag hittade ett par suveräna skor i höstas, kan det ha varit på skopunkten? Såg ut som en liten känga, med blixtlås på insidan. Fodrad men inte vinterfodrad, perfekt för höst/vår, liten och lätt. Den använde vi mest. Min tjej hade väl stlk 21/22 när hon var 1 år, nu när hon precis fyllt 2 har hon 27/28....

2012-08-04
Yrwen
Yrwen

Era svar är ändå värdefulla, tack =)

Går till skoaffären idag tror jag så kan de mäta foten, de kanske vet lite mer fakta om fötter också. Köper inga svindyra skor så spelar det ingen roll om han växer ur dem eller ej =)

2012-08-04
Tfarcher
Tfarcher

Låt de mäta i affären! Det gjorde vi. Hon förklarade även för oss att fötterna växer i omgångar, alltså snabbare vissa perioder.
Min dotter är snart 15 månader och har strl 20.

2012-08-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...