App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Man är så inne på själva förlossningen MEN har någon sagt till er vad som händer efter?

Först föderska!  När jag hade min lille son i min mage.   Barnmorskan pratade jätte mycket om allting under gradvideteten.  Hur det ska gå till och allt.  Men det som jag kände mig när jag låg på förlossningen.   " Vad händer här näst?! När lillen kommer ut?!"  Ingen hade sagt det till mig.  När jag fick ut honom så skulle dom tvätta mig och titta om det behövs och sy.  Mina vänner berättade att det skulle göra skit ont och få sy sen efter. Värre än att får ut den lilla.  Min barnmorska har inte sagt något om att det kanske behövs och sy.  När jag låg där och dom skulle kolla så sa dom " Du behöver inte sy. " Där tänkte jag " YES"  Men sen helt plösligt säger ena barnmorskan nu ska du gå och duscha.  " Men hallå! Kan jag går när jag har fött en liten nyligen?! Öm detta känns inte ok.  Jajja jag får göra som hon säger. Skit vad lätt jag känner mig. Känns som jag går på en fjäder. "  Sen säger hon du MÅSTE har dusch kranen mellan benen och ska försöka kissa. Det kan svida till.  Och det gjorde det.  Men varför säger ingen barnmorskan vad som händer efter förlossningen?  Jag var helt chockad!

2012-08-03
MichaelaW
MichaelaW

Nej, det var det ingen som sa nåt alls om! Jag trodde ärligt talat inte att man var tvungen att "föda" ut moderkakan, utan att den liksom skulle komma av sig självt precis efter bebisen!

Men nej, där låg jag medans sköterskorna gjorde allt, ALLT för att den skulle komma ut av själv självt. Minns inte allt men det värsta var när de satte akupunkturnålar i lilltårna på mig, som sista utvägen. (Jag hade sagt från första början att jag verkligen HATAR akupunktur, för det gör bara så ont och hjälper inte på mig. Testade när jag hade foglossning men det var så smärtsamt och hjälpte som sagt inte ett dugg)

Tror ni att det hjälpte? NEJ! Jag störtblödde så det blev en akutoperation till sist.

Såhär trodde jag inte alls det skulle bli efter förlossningen. Under tiden de försökte få ut moderkakan låg jag och ammade lillan. Tack o lov för det, för sen var jag borta i 5 timmar på op och uppvak :( Mannen fick sitta där helt själv med henne och visste knappt vart han skulle ta vägen, för ingen sa nåt! Ingen kom in och frågade hur det gick för honom och ingen berättade hur det gick för mig. Det måste vart riktikt hemskt för honom :( Tack o lov så sov hon hela tiden.

Så vill jag inte ha det nästa gång..

2012-08-05
xLillaMy
xLillaMy

Vi fick ganska mycke info på föräldrargruppen just om att va som händer när barnet kommit ut, men barnmorskan sa inget om de, lite dåligt kan ja hålla me om, speciellt när de e första barnet.

2012-08-04
lillapyret7
lillapyret7

Vad.... konstigt? Jag behövde inte duscha direkt efteråt, fast jag syddes lite så kanske därför. Näe, man får bara den där mappen att läsa i om BB besöket. Men jag tror att om man frågar barnmorskan så berättar hon säkert lite. Bara det att ingen kommer på att göra det, inklusive mig

2012-08-04
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...