App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Man är så inne på själva förlossningen MEN har någon sagt till er vad som händer efter?

Först föderska! När jag hade min lille son i min mage.  Barnmorskan pratade jätte mycket om allting under gradvideteten. Hur det ska gå till och allt. Men det som jag kände mig när jag låg på förlossningen.  " Vad händer här näst?! När lillen kommer ut?!" Ingen hade sagt det till mig. När jag fick ut honom så skulle dom tvätta mig och titta om det behövs och sy. Mina vänner berättade att det skulle göra skit ont och få sy sen efter. Värre än att får ut den lilla. Min barnmorska har inte sagt något om att det kanske behövs och sy. När jag låg där och dom skulle kolla så sa dom " Du behöver inte sy. " Där tänkte jag " YES" Men sen helt plösligt säger ena barnmorskan nu ska du gå och duscha. " Men hallå! Kan jag går när jag har fött en liten nyligen?! Öm detta känns inte ok.  Jajja jag får göra som hon säger. Skit vad lätt jag känner mig. Känns som jag går på en fjäder. " Sen säger hon du MÅSTE har dusch kranen mellan benen och ska försöka kissa. Det kan svida till. Och det gjorde det. Men varför säger ingen barnmorskan vad som händer efter förlossningen? Jag var helt chockad!

2012-08-03
MichaelaW
MichaelaW

Jag gick jag med på föräldrar utbildning och då fick man reda på en hel del! Dom sa aldrig till mig att duscha efteråt dom var väldigt snälla och förklara allt om hur man skulle känna! Jag ville gå på toa efter jag fått ut min lilla groda men det gjorde såååå ont var ju helt öm :o hade bara spruckit lite! Hoppas ni mår bra och grattis !!

2012-09-12
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

jag har aldrig tänkt på detta förut... när jag har fött så brydde jag mig bara om att få titta på min bebis, allt det barnmorskorna gjorde var liksom bara en "skugga" för mig, att de satte sprutor och sydde osv. däremot har jag upplevt att allt var så utdraget... jag fick ligga där i blodiga lakan och sånt i upp till två timmar efteråt... jag fick tom ringa efter dem för att jag längtade efter att kissa och duscha. Helst hade jag stigit upp en kvart efter sista stygnet och kissat, duschat, ätit och sovit...

Efter andra fl lämnade jag sambon med sonen i famnen utanför badrummet och duschade ändå (efter kontroll, de skulle bara hämta en bm att hjälpa mig men orkade inte vänta mer efter nästan en timme)

Men alla är vi olika, och det är väl sjukhusen också...

Jag gick aldrig nån föräldrakurs heller, men fick inga direkta nyheter heller, det var som väntat. Däremot tycker jag att mvc borde propsa på kursen lite mer, inte bara nämna i förbifarten.... hade min bm sagt "jo, men jag tycker ni borde gå den, det är bra information!" så hade jag gått den. men jag fick bara höra "föräldrakurs, är det nåt för er?... näe... ni klarar er ändå" så det kändes som hon tog beslutet åt mig...

2012-09-11
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Reiina. Ja jag gick på föräldrar kurs men det var inte så bra som jag hoppades på. Så jag fick gå till Amanda gruppen. Det gick så där . Fick vara där 2~3 gånger. Kom för sent. Så nu måste jag dit igen känner jag.

2012-09-11
MichaelaW
MichaelaW

Inte alla som har haft tillgång till en föräldrargrupp heller. Jag frågade men fick veta att det inte fanns någon just då,. :/

2012-08-04
jika686
jika686

Håller med, dålig information om vad som sker efter. Nu hade jag frågat vänner så visste lite innan.

Men det som sker

Du får din bebis efter turbosnabbkoll av bebisens hälsa

Antingen börjar de med att kolla om man behöver sys

eller så hjälper de moderkakan ut, inte skönt efter att nyss krystat ut en bebis att krysta ut den också! Men det går relativt snabbt och väldigt enkelt

När/om de syr kan man be om bedövningsspray innan de lägger bedövningen. Mig sydde de eftersom de klippt upp en del av slidan. Hon sydde noga i 45 minuter (tog upp stygnen och sydde om flera gånger, jobbigt men gosade med bebis så det var ju skönt). Insåg att jag borde försökt raka mig åtminstonde runt slidan, för det jobbiga var att det drog i klnshåret som  jag före en gång skull låtit växa ut inför förlossningen eftersom jag ansåg det naturligast plus att det hjälper till att hålla ovälkomna bakterier borta. Men nästa gång ska jag minsann vara rakad !

Sen firade vi, fick macka och lite myspys av personalen.

De uppmuntrade till att kissa så fort som möjligt sen, förslagsvis i duschen eftersom det annars skulle göra bedrövligt ont. Det gjorde Det! Sved som bara den i flera veckor! Men duschen underlättade.

 

Nästa prövning är att göra "nummer två", men det kan man vänta med utan att behöva puscha sig själv. Men ju längre man väntar, ju hårdare i magen kan man bli. Det som är obehagligt är att tarmarna har lagt sig "tillrätta" igen efter förlossningsmagen som tagit stor plats. Du kan även ha fått hemorrojder av den ansträngande förlossningen. Det gör också ont! Jag var väl förberedd och hade köpt hem Xyloproct som jag använde innan jag vågade gå på toa första gången, det fungerade jättebra =)

2012-08-04
Tfarcher
Tfarcher

Gick du ingen föräldrakurs? När jag va på föräldrakurs berättade barnmorskorna om allt som skulle hända efter att bebisen hade kommit ut.. Allt sambon fick klippa navelsträngen, att moderkakan skulle ut och att man eventuellt får sys..  Jag fick sys och fick då bedövning först så jag kände ingenting.. Och jag valde att inte duscha direkt efter förlossningen då jag kände mig lite yr och svag i kroppen så jag dushade på bb istället!

2012-08-03
regiiina
regiiina
Barn på 1 år och 11 månader

På vår föräldrautbildning innan barnet kom fick vi veta jättemycket! De hade tom en liten docka som de visade hur man håller bebisen när man ska bada den osv.
Det där med att sys osv står väl i de flesta böcker? För mig kom ingenting som en chock, trots att det var första barnet. Jag tycker man kommer långt på sunt förnuft.
Och jag behövde inte duscha eller kissa på kommando. Jag kissade en stund efter min dotter kom ut, men då var vi själva på salen. Duscha gjorde jag sen när vi hade fått komma till BB. Så rutinerna är väl olika för olika sjukhus.
Och just det, här i Göteborg har de information i aulan på sjukhuset, varje vecka, där de berättar om hur förlossningen går till och lite rutiner efteråt.

2012-08-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Stackarn. Hoppas allt gick bra fast du fick ta akut snitt.

Det är sånt som inte barnmorskorna tar upp. Vad som kan inträffas och vad som kommer hända efter man har fått den lilla mirakel. 

Jag förstår inte varför.

En först föderska vet inte så mycket vad som kan inträffa m.m.

Det är så viktigt och får så mycket fakta.

Tycker jag.

2012-08-03
MichaelaW
MichaelaW
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...