App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som fött 2 barn, den naturliga vägen

Om ni jämför era 2 förlossningar, gick den andra fortare? Var det lättare? Min första förlossning tog ungefär 13 timmar, från första värken. I början öppnade jag mig jättefort, så de satte spinalbedövning för de trodde att resten skulle gå fort med. Men så saktade det av och det tog 5 långa timmar till innan mini kom ut, med hjälp av sugklocka. Det betyder alltså för mig att bedövningen avtog ca. 3 timmar innan hon kom och då kunde de ju inte fylla på med mer smärtlindring. Även om läkaren på mvc sa att det är en väldigt liten chans att jag ens BEHÖVER smärtlindring med nästa för det kommer att gå mycket fortare, så är jag ändå SÅ RÄDD att även denna kommer gå fort i början och "lura" alla för att sen sakta ner och ta jääättelång tid med en massa smärta igen :(

2012-08-03
xLillaMy
xLillaMy

hann förresten inte få annat än lustgas och lokalbedövning med andra eftersom jag var hemma så länge (var mentalt inställd på en likadan fl som första ggn)

men mådde så mycket bättre direkt efter han var ute, än vad jag gjorde med första... då fick jag EDA och bara kände mig hängig och "hög" efteråt.

Med tredje åkte vi in i god tid, trodde jag... hade inte ens särskilt ont, men tänkte åka in i tid för att få EDA:n... ja, jag hann ju få den men enligt dem var det i sista sekund...

Så för min del har det bara blivit enklare och snabbare förlossningar,vilket nog har bidragit till att jag gärna föder fler :) (dock är denna "fyran" sista...)

2012-08-05
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Andra förlossningen tog ungefär lika lång tid, men var mindre smärtsam, inte alls lika utdragen och när sambon väl övertalade mig att åka in till förlossningen så var han ute inom en timme...

Så min upplevelse är JA! Andra förlossningen var mycket enklare, gick fortare och allt var bara så himla smidigt. Då visste man ungefär i vilken ordning allt skulle ske... Han var ute efter TVÅ krystningar... jag frågade bm "vad händer? varför stannade det av? hur länge ska jag vänta på nästa värk nu då?" och fick svaret: "men lilla gumman, han är redan ute! Bra jobbat!" hahahaha :D

Lycka till!!

2012-08-05
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Skriv med att du vill ha möjlighet till påfyllning av smärtstillande. Alltså att sangen de sätter in har en påfyllningsgrej (kass på medicinska termer). Då kan dom ge dig rätt dos när det är dags och fylla på vid behov.

2012-08-04
Betty86
Betty86

Min första tog 12 timmar, andra 4 timmar och tredje 2 timmar från att värkarbetet satt igång på riktigt..

Och för mig blev det lättare för varje gång. :)

2012-08-04
detVankas
detVankas

Med min första kom värkarna på fredagem och hon är född söndag kväll.... Dock avbröt vi lördagmorgon för att jag skulle få sova nåt...

Min mamma hade en mastodontförlossning med min syster (första) 27 timmars värkarbete och sugklocka och sprack utan dess like... Jag gick betydligt fortare att få ut.

Väntar ju min andra nu under hösten, så får väl se hur det går. Syrran sa att hennes gick fortare och fortare.

2012-08-04
Yrwen
Yrwen

Båda mina förlossningsberättelser går att läsa här på libban.

2012-08-04
Isabelle _
Isabelle _

om du går in på mig och kollar mina berättelser kan du läsa om.båda mina förlossningar.
Den första upplevde jag gick snabbare än andra.. om det berodde på att jag förstod va som hände andra gången vet jag ej.
annars var det nog ganska samma.. gjorde kanske aningens ondare vid själva utpressandet andra gången men ja sprack mer andra gången så det va säkert det som kändes..
jaja.. läs gärna om du e nyfiken :-)

2012-08-03
osisen
osisen

jag blev igångsatt med tvillingarna.efter vattnet gått så tog det ca 13 timmar.värkarna började avstanna vid 7cm.fick värkstimulerande dropp.

andra förlossningen tog ca 5 timmar från första känningen som jag trodde var vanligt magont.bara 1 timma efter så blev det starkare och då började jag klocka värkarna.de blev täta väldigt snabbt.1  timma efter så ringde vi svärmor.40 min senare var vi på förlossningen.strax över 2 timmar och sen var han född.allt började 02:00 och han föddes 06:47.hade ingen smärtlindring och var genomförkyld.lustgas med tvillingarna.

det kändes när han kom ut.tvillingarna kändes inget.han vägde 4230g och min största tvilling 3050g.konstigt nog så behövde jag inte bli sydd.med tvillingarna fick jag några småbristningar som fick sys.hade jätteont efteråt men inte med enlingen.

2012-08-03
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 30

det gick MYCKET fortare andra gången för mig. första tog ca 12 timmar från det att värkarna kom igång på allvar. andra tog lite drygt 4 och det var  otroligt mycket lättare! det gick smidigare, det kändes inte lika jobbigt, jag kunde hantera smärtan på ett annat sätt osv. allt blev bättre, enklare och smidigare. :)

2012-08-03
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...