App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jobbigt/ Orolig! Hjälp?

Jag och min sambo har varit tillsammans i 5 år och är förlovade...Vi pratade om att skaffa barn i början av vårat förhållande men sen bestämde vi att det är bättre att vänta tills man åtminstone har jobb eller bor någonstans där man trivs. Så blev det aldrig av och sen vände det för min sambo till att han inte ville ha barn och snart var även jag övertygad om att jag inte ville...Ända tills igår morse...Jag plussade, hann inte ens kissa klart innan det lös rosa så det är ingen tvekan om att det är positivt men när jag väl såg testet vart jag överlycklig och insåg att jag vill behålla det! Jag vill verkligen inte göra abort då det känns fel. (Har dessutom gjort klart det för min sambo under hela förhållandet så tycker han kunde föreslagit skydd om det nu varit så hemskt med barn) men nu iallafall så har jag berättat för honom och han fick en chock som hette duga och han vet nu inte om han vill behålla det för han är rädd för vad hans vänner ska tycka och sen tror han att han skulle bli en dålig pappa... Vi har tidigare i vårat förhållande bestämt namn och allt till våra framtida barn så det här känns ju äntligen så verkligt om det inte vore för hans tankar. :(   Blev lite långt men hoppas ni orkar läsa! :) VAD SKA JAG GÖRA!? Snälla, någon ge mig råd eller tips, vill verkligen inte göra abort men vill samtidigt inte bli ensamstående. :( Känner mig så förvirrad/nervös!

2012-08-03
Neeellie
Neeellie

Förlåt att jag svarade så snabbt utan att kolla på alla kommentarer få får jag säga grattis yeahyyyy!!!

2012-08-11
babybo
babybo

Då borde han tänkt på skydda sig han kan inte tänka på sina vänner även! Han är säkert bara lite chockad men en sak ska han veta det är din kropp och han ska inte bestämma för dig vad du ska göra med den! Försök bara prata i lugn och ro med honom och få honom förstå att barnet är en del av han 😊

2012-08-11
babybo
babybo

Tack så mycket! Det värmer! :)

Jo, vi pratar i princip varje dag om olika saker och det ger ju lite iaf. Hoppas att han ska ändra sig om resten också, men det kommer nog inom sinom tid. :)

Barnet är efterlängtat av både mig och morföräldrarna och jag hoppas det ska bli likadant för sambon snart. :)

2012-08-10
Neeellie
Neeellie

Men vad skönt att det lutar åt rätt håll! Såklart att han behöver tid att smälta, det är ju en otrolig omställning i livet och är man inte riktigt beredd så blir det en ganska stor chock. Var öppna med varandra och prata mycket om era tankar kring allt det där så ska du se att det löser sig :)

2012-08-07
Yrwen
Yrwen

Chocken har väl inte riktigt lagt sig för min sambo men han verkar luta mer och mer åt att behålla. Jag har dock förklarat hur jag känner och anledningen till varför jag inte kan gå igenom en abort så han är på det klara med att jag behåller. Jag vet att jag kan klara det ensam men ser såklart hellre att barnet har en närvarande pappa men av olika anledningar kan jag inte göra abort. Ville bara uppdatera er lite. 

 

Så jag ska bli mamma, beräknat runt mars 2013. :)

2012-08-07
Neeellie
Neeellie

Glömde att skriva det men jag är 24 år och min sambo blir snart 27 år. 

Får uppdatera här när jag vet hur det blir :)

2012-08-05
Neeellie
Neeellie

Tack för alla era råd och svar, det känns lite bättre nu. :)

Jag ska såklart ge honom den tid han behöver även om det är jobbigt. Så får vi se vart vi hamnar. Jag är nästintill 100% säker på att jag vill behålla det men jag vill samtidigt inte riskera att stå ensam. Jag börjar vänja mig vid tanken att vara gravid och det känns bra, namn och sånt är redan klart så det känns verkligt men vi måste ju samtidigt vara överens. Hoppas och tror att det löser sig och min sambo ändrar sig likt era har gjort. :)

Tack än en gång för era svar! Kram!

2012-08-03
Neeellie
Neeellie

oh va arg jag hade blivit.. chock eller ej e man så korkad så man har oskyddat sex får man skylla sig själv.. (om man inte vill ha barn förstås)
å va ska vännerna tycka?! hur gammal e han?
jaja.. jag tycker du ska göra som du vill med eller utan honom.

2012-08-03
osisen
osisen

För att lugna lite så är ni absolut inte själva om att reagera så.

När jag berättade för min sambo att jag va gravid va det samma dag han hade gått av för att ha 4 veckor semester, han fick en smärre chock, tappade lusten att dricka sitt kaffe och sa efter 20 minuter att vi inte kunde behålla barnet. Idag har vi en son på snart 3 månader och enligt min sambo är det det bästa som hänt men det blev nog inte verklighet förens den dagen lilleman va på G ut =)

Det kan ta tid för dom men chocken lägger såg så småningom och ni kan diskutera igenom det många gånger.

Lycka till!

2012-08-03
Sara G
Sara G

Håller med Bettan, vänta några dagar. Det finns tid att diskutera saken. Sen är det ju bara att bestämma sig. Finns liksom bara två alternativ..
Jag gjorde en abort när jag blev planerat gravid med min förre fästman, just för att jag i precis samma veva träffat en annan kille och jag ville inte skaffa barn med en man jag inte älskade. Ingen dömde mig för det, och jag tyckte aldrig att det var en sån big deal faktiskt. Hur konstigt det än låter. Nu har jag en dotter med mannen jag älskar, och jag ångrar inte mitt beslut en sekund.
Hoppas du också kommer fram till det beslutet som känns rätt för dig/er. Lycka till!

2012-08-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...