App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Börjar få panik.

Nu är det bara 23 dagar kvar tills våran lilla Kringla är beräknad, så egentligen så kan det ju ske när som helst. Allting här hemma är fixat utom bbväskan som jag tänkte packa till helgen.  Jag är absolut inte rädd för förlossningen, utan för några dagar sen när jag gjorde iordning vid skötbordet så slog det mig att "shit, jag kan ingenting om bebisar", har aldrig riktigt varit i närheten av småbarn. Tog upp en blöja och kunde inte ens lista ut vad som är bak och vad som är fram. Babyoljan står där, men när och hur ofta ska den användas. Stackars vår unge, den kommer gå med allting bak-och-fram och upp-och-ner och vara halare än en ål för att vi råkat smörja in den i babyolja. Jag kommer bli en asdålig morsa.    Någon mer som känner/har kännt såhär?

2012-08-02
stjerndamm
stjerndamm

även om min son är snart 3 månader så har jag lite den känslan nu, han är ett såkallat höftbarn. Han låg i säte när han kom till världen och ena höftkulan va glapp så han fick en liten ställning som ska bort på måndag... det kommer bli mycket nytt =)

2012-08-03
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader

Som alla andra skriver så tror jag alla förstagångs föräldrar känner sådär ;)  Jag oxå får dom tankarna ibland..hur ska jag klara av detta..å alla runt mig verkar va såå säker på att jag fixar det då jag trots det ha ju en stor erfarenhet av barn i alla åldrar (främst småsyskona mina).

Kul för jag e inte alltid lika säker som min sambo,mamma å kompisar på att jag kom klara de..men sen tänker jag..fan e väl nytt för alla nån gång å som tidigare skrivit..man kan få mycket stöd i personal på BB å senare på BVC å sin egen mamma, vänner och andra med barn och sen faller det på plats allt eftersom.

Du blir en jätte bra mamma..just för att du känner dessa orostankar bevisar de ju att du tänker å bryr dig ;) Lycka till nu!!

2012-08-03
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 11 månader

Kände precis som du tills i söndags när dottern tittade ut, eller känner lite så ibland men är mycket lugnare. Man fick ju stanna på bb så länge vi ville men efter ett dygn ville jag hem. Dom visade det mesta man undrade där. Vara bara att fråga fast jag kände mig lite dum i bland med alla mina frågor. Hade aldrig hållt i ett barn under 2 år innan. Men även om jag själv inte trodde på det så mycket men mycket faller på plats när man väll är där. Lycka till och var inte rädd för att fråga om allt.,=) 

2012-08-03
ylva87
ylva87

Jag har passat mina syskonbarn och bytt blöjor, så det vet jag hur men jag kommer säkert att kontakta min mamma typ 100ggr om dagen och fråga en det ena en det andra. Är i v 31 nu och har redan frågat typ1000 saker. Spelar ingen roll vad men kan innan, det finns bra hjälp att få på förlossningen och hos bm, bara att fråga. Och mammor är bra, dom har ju redan kunskapen och kan ge bra råd även om det sker per telefon. Min sambo sa till mig att "jag kan inte byta blöjor så det får du göra" Men då sa jag att det får du lära dig. Tro mig när man vär kommit på knepet så funkar det bra. Första barnet är alltid ett test, man får prova sig fram men det brukar lösa sig och undrar man något finns det alltid folk att fråga.

2012-08-03
Johanna 13
Johanna 13

haha.. säg den mamma som vet allt om bebisar när de får sin första.. spelar ingen roll hur många du passat innan du är ändå nybörjar.. tom mammor med flera barn e nybörjare eftersom alla barn e olika.. å vad gäller blöjorna brukar det stå typ back på dem eller vara typ ett djur med rumpan på baksidan å nosen på delen som ska va fram ;)

2012-08-02
osisen
osisen

Men lilla gumman! Jag LOVAR att du inte är den enda förstagångsmamman som kännt/känner så. Jag med, även om jag visste vad som var vad på blöjan.

Man sätter fast tejpen fram, olja ska man helst ha i vattnet när man tvättar (vid blöjbyte) för att det inte ska bli för torrt samt gärna ha i badvattnet. Det mesta kan man fråga om, mycket listar man ut själv.

Du kommer bli en bra mamma. :)

2012-08-02
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...