App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fixerad v30?!

Var till bm på vanlig kontroll idag på förmiddagen. Ville naturligtvis att hon skulle känna hur lilltösen låg, förra gången satt i min mage, med huvudet upp. Jag trodde inte att hon vänt sig, hade inte känt någon sån rörelse, men fick beskedet att hon låg med huvudet neråt och tom fixerad! Bra, tänkte jag, då har väl moderkakan flyttat på sig, men icke sa Nicke.. Moderkakan kunde fortfarande ligga ivägen, så ul för att kontrollera det om 2 veckor.. Har ju ett fruktansvärt tryck neråt, speciellt när jag står och går och det kan ju förklaras genom att hon faktiskt är fixerad, men sen ha rjag ju tryck mot lungorna och hon borde ju inte ligga så högt om hon är fixerad.. Usch såhär var det inte alls förra gången! trodde att hon skulle fixera sig sent, hör ju om barn som inte ens fixerat sig när de åker in till förlossningen!

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

Bm sa att det var vanligt att det blev så för omföderskor, för det fanns så "gott" om plats i bäckenet. Är inte så oroad över att hon inte är fixerad, ha rju hört om en hel del där barnet inte varit fixerat när de åkker in till förlossningen. Så länge huvudet är neråt är jag nöjd.

2012-08-24
Yrwen
Yrwen

Och min fixerade tös har ofixerat sig :/ Huvudet var fullt rörligt igår hos bm... Suck.. Aja, så länge hon inte vänder sig så är det väl lugnt antar jag..

2012-08-24
Yrwen
Yrwen

fast jag vet inte om jag gillar det där med startgroparna om det är så att moderkakan inte flyttat sig....

Sedan ska ju maken åka bort 3 veckor för bf och skulle ju uppskatta att ha honom på hemmaplan iaf...

Aja, det blir som det blir, går juu liksom inte riktigt att styra det hela...

2012-07-30
Yrwen
Yrwen

min dotter fixerade sig sent.. men hon var ju andra barnet, inte ens alla som gör det precis som du skriver. sen kan dom väl även om de har fixerat sig komma loss igen tror jag! 

Hur som helst så är det väl ganska bra för då ligger ju bebisen i startgropen så att säga ;) kanske du inte behöver gå över i flera veckor iaf!

2012-07-30
osisen
osisen

Trycket mot lungorna kommer i stort sett bara när jag läggermig på rygg, så nu sover jag typ bara på sida... Vaknar varenda gång jag behöver röra på mig...

Trodde att omföderskor tenderade att fixeras sent.. Men, men ingenting är normalt denna graviditet för mig.. Suck..

2012-07-28
Yrwen
Yrwen

Är i vecka 34 nu och barnmorskan sa igår att hon sjunkit ner men att huvudet är "ruckbart". Alltså halvvägs fixerat, gissar jag, och jag känner väldigt mycket tryck nedåt när jag står och går, precis som du. Bm sa att hos förstföderskor sker fixeringen oftast någon gång efter v. 30, men du har ju iofs barn sedan innan och då gäller ju inte det på samma sätt. Nu har trycket mot lungorna minskat lite, men även efter att jag började känna tryck nedåt kunde jag även känna det mot lungorna, så det där känner jag igen! Och jag kan fortfarande inte andas helt fritt.

2012-07-27
annan12
annan12

Hahaha okej. Men gör det du känner för ;)

2012-07-26
LailaHou
LailaHou

Nope, nu blir det ca 2 år och 2,5-3 månader mellan töserna och sen blir det väl en sladdis, minst en 4-5 år till nästa (om det blir nån) misstänker jag. tror inte jag orkar med en tredje tätt.

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

Ja klart. Men vill du ha barn direkt efter denna?

Detta är min första. Men har tänkt mig efter 2-3år kanske att skaffa barn. Måste plugga färdigt..

men det e ju skönt me bebisar

2012-07-26
LailaHou
LailaHou

Japp, blir vår andra. Får väl se om jag lyckas övertala maken till en tredje så småningom :) Vore kul med en pojke också.

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

Hahaha. Ja jag har bara typ 4-5 veckor kvar e ju i v 34+4..

Har du också en liten sessa i magen.. Det har jag med =D

2012-07-26
LailaHou
LailaHou

Herregud, jag har ju liksom 10 veckor kvar, hon får gärna stanna inne åtminstone en 8 veckor till! Men du ligger väl lite före mig eller hur?

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

När jag va på kontroll förra veckan så kände de på magen och de sa barnmorskan att bebisen ligger med huvet neråt och är fixerad.. Tänkte bara Nice. snart e det dax ju.. =D

2012-07-26
LailaHou
LailaHou
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...