App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äta för två!

När man är gravid ska man äta precis som man gjorde innan man blev gravid, men undantag för kanske lite mer grönsaker. Om man äter för mycket mat och barnet i magen får i sig för mycket näring kommer barnet att vara för stort för en vanlig förlossning, vilket oftas leder till kejsarsnitt. Att mor/far- föräldrar säger att man ska äta för två, är för att det fanns inte lika mycket socker och sötnings medel i maten man åt för bara några år sen. När jag var gravid lyckades jag hålla samma vikt som jag hade innan jag vart gravid,under hela graviditeten. Eftersom det va min lilla son i magen som tog min näring och jag själv gick ner i vikt, vilket dom flesta vill efter en graviditet.

2012-07-25
skpk
skpk

Fast å andra sidan ska man ju inte gå hungrig i 9 månader för att slippa få ett gigantiskt barn heller... Jag åt på tok för mycket och jag hade efter 1 år 5 kg kvar från den graviditeten, visst fick jag ett stort barn men tror inte att mängden mat spelade så stor roll för det. Har ätit betydligt mindre denna graviditet och barnet verkar bli minst lika stort denna gång också.

Naturligtvis behöver man inte tänka på att man ska äta för 2, det räcker med att äta tills man är mätt, för kroppen ställer om sig så man behöve ritne tänka på att få i sig rätt mängd.

2012-07-25
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...