App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äta för två!

När man är gravid ska man äta precis som man gjorde innan man blev gravid, men undantag för kanske lite mer grönsaker. Om man äter för mycket mat och barnet i magen får i sig för mycket näring kommer barnet att vara för stort för en vanlig förlossning, vilket oftas leder till kejsarsnitt. Att mor/far- föräldrar säger att man ska äta för två, är för att det fanns inte lika mycket socker och sötnings medel i maten man åt för bara några år sen. När jag var gravid lyckades jag hålla samma vikt som jag hade innan jag vart gravid,under hela graviditeten. Eftersom det va min lilla son i magen som tog min näring och jag själv gick ner i vikt, vilket dom flesta vill efter en graviditet.

2012-07-25
skpk
skpk
Barn på 3 år och 7 månader

Man behöver faktiskt äta lite mer än liiite mer grönsaker under graviditeten. Det finns råd om hur mycket mer, i slutet gäller det ca ett extra mål plus ett mellanmål bestående av grönsaker eller frukt. Av den enkla anledningen att man behöver mer ork och energi under graviditeten.

Nejvisst, man ska inte vräka i sig men är man hungrig bör man äta något. Man ska inte banta under graviditet. Inte under amning heller. Att äta mer ger inte stora barn. Den teorin ger jag inte mycket för. Jag väntar en mycket större bebis (enl tillväxt ul) än första, och då äter jag MINDRE än första gången.

Det är diabetes och fetma i sig som ger risk för större barn. Och sedan är en del barn bara större.

2012-07-26
jika686
jika686

Fast å andra sidan ska man ju inte gå hungrig i 9 månader för att slippa få ett gigantiskt barn heller... Jag åt på tok för mycket och jag hade efter 1 år 5 kg kvar från den graviditeten, visst fick jag ett stort barn men tror inte att mängden mat spelade så stor roll för det. Har ätit betydligt mindre denna graviditet och barnet verkar bli minst lika stort denna gång också.

Naturligtvis behöver man inte tänka på att man ska äta för 2, det räcker med att äta tills man är mätt, för kroppen ställer om sig så man behöve ritne tänka på att få i sig rätt mängd.

2012-07-25
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...