App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ni med nya bilar som inte e köpta cash.. frågor!!

vad har ni för bil. har ni tagit billån lånat på huset, avbetalning, va det nu finns :-) vad kostade bilen å vad betalar ni per månad?

2012-07-25
osisen
osisen

Glömde ju svara på första frågan :) Har en Saab 9-5 kombi, kommer nog aldrig göra oss av med den, av massor med anledningar.

2012-07-25
Yrwen
Yrwen

Ojoj, ska man kunna sånt? Det är maken som har koll på det då det är "hans" bil (hans ögonsten säger jag). Vi köpte den 2006 och då med ett lån via bilföretaget, räntan låg då på 0.95% så banken kunde ju inte matcha. Så hade vi i några år, minns inte exakt hur många, sedan hade vi ett medlemslån via facket på lite andra grejer som vi bara ökade på när det lånet gick ut. När vi hade det första lånet tror jag att vi betalade ca 2500 kr/mån och nu betalar vi betydligt mindre, och har ju betalat av en stor del av det lånet men då det är en massa saker inbakade i samma lån så det är ju svårt att säga exakt vad vi betalat av.

Billånen har i regel högre ränta än ett vanligt lån, tänk på att det finns miljöbillån men då måste man köpa den fabriksny, men det ska väl vara lite bättre ränta. Sedan finns det väl billån via facket också, annars medlemslån via facket. Vet att den bank vi har (fristående sparbank / Swedbank) och de hade någon egen lånvariant som hade lite lägre ränta, vet inte om de flesta bankerna har nåt liknande.

 

Känguru; du är medveten om att en bil sjunker ca 100 000 bara genom att man kör den ut genom bilhallen när man köper fabriksnytt? Och iaf jag har inte råd med den amorteringen iaf...

2012-07-25
Yrwen
Yrwen

Inte lånat till bil, men OM jag skulle låna till det skulle jag antingen välja medlemslån i facket eller ta det på huset (om banken går med på det) med såpass mycket i amortering varje månad att lånet försvinner i samma takt som bilen minskar i värde...

2012-07-25
Känguru
Känguru

.

2012-07-25
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...