App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Söta drycker kan leda till för tidig födsel!

Hej allihopa! Tänkte höra om där är fler som hört och sett att läsk och saft kan leda till för tidig födsel? Hörde detta i morse. Själv har jag en tendens att dricka mycket saft och visst händer det att man dricker någon läsk oxå men jag trodde ju aldrig att saft kunde vara "farligt" under graviditeten.  Har hört att det är vanligt att man födder antigen för tidigt eller senare än beräknat men inte trodde jag att söta drycker kunde bidra till det.

2012-07-24
Barn på 3 år och 8 månader

jag drack cola.min son kom en vecka innan bf.tror inte det berodde på colan.han var en stor pojk på 4230g och 54cm.

2012-08-05
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

å jag blir nästan lite arg.. gick över 10dagar å med all den Cola jag drack, på tok för mycket för att det skulle va bra för mej så borde hon åtminstone kommit på bf !

2012-08-05
osisen
osisen

Alltså det är ju alltid +/- 2 veckor, det är fullt normalt. Sedan att vissa matvanor skulle spela in på det, nja... Jag drack aldrig vatten, mest saft och försökte mig på juice och lite mjölk med första och hon kom 8 dagar tidigt.. Denna gång har jag druckit betydligt mer vatten men långtifrån tillräckligt med bara vatten, mest läsk så vi får väl se var vi hamnar denna gång.

2012-08-05
Yrwen
Yrwen

Skitsnack, tror inte de som säger det har gjort eller har något underlag för det.

Jag gick över 18 dagar och jag vet exakt när mitt barn är gjort. Och allt stämde på ul osv men ändå gick jag över 18 dagar.

Och jag prova allt.

 

Sen kan jag förstå om de är människor som utvecklar graviditetdiabetes attt de kanske ligger i någon riskzon men nej, jag tror det är bluff och båg för att gravid och samhället ska bli ännu nyttigare! ;)

2012-07-25
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 11 månader

Ok, då förstår jag att hon inte fick. :)

Man blir ju bara fundersam när det alltid kommer upp något nytt i media. Allt verkar vara farligt snart och inte bara för oss gravida utan för alla andra oxå.

Jag har tänkt så här att så länge jag mår bra och bebisen växer som den ska och mår bra så äter och dricker jag det jag får. :)

2012-07-25

Jag blev lika förvånad som du emcb, jag har aldrig hört det innan heller förren i morse på nyheterna. Kolla länken...

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=sota_drycker_kan_leda_till_for_tidig_fodsel&videoid=2206592

 

2012-07-24

Min första fråga är: VART har du hört detta?

Jag har aldrig hört talats om det och skulle det vara en stor risk att man föder för tidigt pga söta drycker så hade nog alla gravida kvinnor blivit varnade om det på mvc! På sommaren dricker i princip alla mer läsk/saft m.m. spec om det är varmt. Och jag har då aldrig hört att det föds fler prematurer under sommaren... Eller kring jul då det också förekommer mer läsk och godis.

Så jag tror att du kan koppla av. Det är aldrig nyttigt att dra i sig för mkt socker oavsett om man är gravid eller inte, så drick med måtta ;-)

2012-07-24
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...