App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

vad anser ni vara hög feber?

Hej. Skulle bli glad för lite tips och råd. Min dotter fyller 2 i september. Hon har haft hög feber i tre dagar. Dag nr 2 gick vi till helgmottagningen och fick henne kollad eftersom vi bokat en resa den dagen. Doktorn var vänlig och kollade henne noga öron och hals och blodprov. Allt var okej och doktorn tyckte att hon lika gärna kunde krya på sig borta. Så vi åkte. Vi reser med bil så vi kan ju anpassa det efter henne. Hon är såklart trött å gnällig emellanåt men annars är hon som vanligt och leker. Dricker bra men inte så sugen på att äta vilket är förståeligt. Vad har ni för erfarenheter vid hög feber? Och vilken medicin får era? Alvedonen tar ju vara ner det en halv grad.

2012-07-23
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för era svar. Hon är bättre idag

2012-07-24
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Hög feber är för mig inte en viss temperatur, utan det beror på hur påverkad barnet är av febern. När de inte orkar leka, bara vill vila så är de såpass påverkade av febern att jag ger febernedsättande. Båda mina barn har oftast ont i kroppen vid hög feber.De brukar inte vilja äta heller och tyvärr så är åtminstone mina barn ofta dåliga på att dricka då. Man får försöka med isglass osv. Är de riktigt dåliga på att dricka så blandar jag vätskeersättning och smaksätter med t ex apelsinjuice. Sen fryser jag ner det en stund så att det blir halvfryst, som Slush ungefär. Det brukar funka! 

När de var så små att de fortfarande fick flytande medicin så gick det lättast med Panodil, den smakade tydligen minst illa. Nu får 7-åringen såna tabletter som smälter på tungan, medan 11-åringen hellre vill ha vanliga värktabletter som sväljs hela.

2012-07-24
Isabelle _
Isabelle _

varva alvedon å ipren e det bästa tycker jag.
brukar alltid gå efter allmäntillståndet och om de inte e allt för slöa så ger ja inte ens febernedsättande.

2012-07-24
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...