App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

låt barnet lyssna på musik redan i magen

Detta var något som jag upptäckte under andra graviditeten... Jag hade en cd-skiva "barnens favoriter" i bilen, som jag och första sonen lyssnade på varje gång vi åkte bil... Sonen satt så fint och lyssnade och vi sjöng med båda två... I slutet på graviditeten tog jag in skivan och satte på den åt sonen när jag behövde vila ryggen lite... En kväll, då lillebror kanske var 3 dagar gammal, så var allt kaos... Sambon var i affären, 2-åringen hängde och skrek på mig, bebisen skrek, maten hade jag på spisen med, jag räckte inte till... var nära gråten... mindes skivan! Satte på den åt sonen för att han skulle sluta hänga på mig... men vad hände?? Sonen lugnade sig, och bebisen somnade!! Allt detta inom ca.5 sekunder. Sen satte jag på skivan när barnen började bli kinkiga... Så fort jag skulle gå till affären mittemot eller liknande så satte  sambon på skivan :D och mellansonen älskar den fortfarande!! Låt bebisen i magen lyssna på musik som du tycker om, så kan ni lugna er till den musiken om det krisar  under bebistiden. Sjung gärna med ibland så bebisen känner din röst. Det lugnar både dig och bebisen!

2012-07-22
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Vi spelade också musik för magen. ;-) Det sprattlades mest vid lite gladare låtar, som tex Håkan Hellström. Gissa vad som spelades på radio under förlossningen? Håkan Hellström! Dessutom var vi på Håkan-konsert när jag var i vecka 15. Haha! Men nu gillar hon all musik. Hon diggar tom till vissa hushållsapparater!

2012-07-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag lyssnade på Mustach när jag väntade första dottern och då sparkade hon alltid till en viss låt.. Nu i midsomras (hon är 2 år nu) så sprang hon in och började tokdansa till Mustasch :)

2012-07-23
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...