App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

förlossningsplan?

Är det någon av er där ute som funderar om förlossningen. Tänker ni på hur ungefär det kommer gå till eller har ni gjort någon förlossningsplan? Blir ni nervösa att det inte långt kvar tills det är dags för förlossning?   Själv så funderar jag på hur ens förlossning kommer vara. Klart man hoppas på en lätt förlossnig. Men jag känner ibland man kanske ska ha plan B om det inte blir så som man har tänkt sig.

2012-07-21
Lady83
Lady83

första förlossningen med tvillingarna så skrev jag inget eftersom jag blev inlagd pga havandeskapsförgiftning.ett skiftbyte blev det strax efter jag blev inskriven på förlossningen.

nu sist så blev det inget skiftbyte eftersom de insåg att bebisen skulle komma närsom.de ville gärna vara med.föddes inte så många den dagen.

nästa gång det blir så skriver jag nog inget eftersom det inte blev som jag tänkt på andra förlossningen.men den blev bra ändå :)

2012-07-22
Emilie7
Emilie7
Bebis på 3 månader

för mig blev det en naturlig förlossning :) andades igenom värkarna.barnmorskorna var imponerade.alla visste tydligen om det sen.det var en som ville se mig på förlossningen igen.

de planer man har går ju inte alltid som man tänkt sig.

2012-07-22
Emilie7
Emilie7
Bebis på 3 månader

första gången tänkte jag.. jag vet ingenting aå det får bli som det blir. Vill dock helst inte ha något smärtstillande då j tycker sånt e lite läskigt. Tänker att ja borde må illa av lustgas (allt som gör.mej snurrig få mej att må dåligt) å sprutor i ryggen känns läskigt å sterila kvalar har ja hört gör ondare å sätta in än de hjälper..

andra gången så tänkte jag bara ja hinner in så e jag nöjd ;-)

å jag tycker ju att lustgas e ett hjälpmedel/smärtstillande :-) sen tycker ja absolut inte det e fel å använda. snarare tvärtom.. allt som kan underlätta förlossningen är bra!

2012-07-22
osisen
osisen

Jag vill inte gärna ha nåt. Vill föda helt naturligt utan nån hjälpmedel. bara lustgas. 

Och vill bara ligga i sängen inget annat. kanske gå runt lite. Inget annat..

2012-07-21
LailaHou
LailaHou
Barn på 2 år och 9 månader

Jag pratade igenom med min man om olika scenarion. Så fick han vara min levande förlossningsplan. :) Jag var mer fokuserad på vad som skulle ge om något gick snett och vad jag inte ville än vad jag ville... Vilket var lika bra eftersom det gick hyfsat snabbt.

2012-07-21
jika686
jika686

En förlossningsplan kan vara bra att ha, skriv ner vad du har för önskemål om förlossningsställning, smärtlindring osv. Och kom ihåg att också skriva ner om det är nåt du INTE vill ha.

Men man ska vara beredd på att det inte alltid blir som man tänkt sig. Men det kan bli väldigt bra ändå:-) Jag hade läst mycket om förlossningar och sett en del förlossningar på TV. Känslan man fick då var att det skulle vara en långsamt ökande smärta och man skulle ha tid att testa hjälpmedel, förlossningsställningar, diskutera smärtlindring osv.

Min första förlossning blev en ilfartsresa med varningsblinkers längs motorvägen, snabbundersökning där det konstaterades att barnet låg i säte, förberedelser för akutsnitt parallellt med att krystvärkarna satte in och rummet fylldes med grönklädd sjukhuspersonal. Jag lärde mig snabbt att älska lustgasen som var den enda smärtlindring som hanns med. Det blev en vaginal förlossning och allt gick jättebra. Verkligen inte som jag hade tänkt mig, men faktiskt ett väldigt positivt minne trots kaoset. Andra förlossningen förstod jag att det skulle gå rätt fort, så jag valde att inte planera alls. Den blev snabbare än den första totalt, men tiden inne på förlossningen var nästan exakt densamma. Inte lika positiv upplevelse, men inte avskräckande heller:-)

2012-07-21
Isabelle _
Isabelle _

jag skrev att jag ville bada och använda lustgas.blev inget av det.fick inte bada för att lillens hjärtljud var höga.var ca 2 timmar inne på förlossningen.lustgas gjorde ingen värkan och jag blev snurrig.så den uteslöt jag efter att jag testat den 1 gång.hade lustgas på tvillingarnas förlossning.då gick det bra.

2012-07-21
Emilie7
Emilie7
Bebis på 3 månader

Skriv det viktigaste. Svårt för dom att hålla reda på allt om det är flera A4 sidor fulla. Om ni har sprut-fobi eller rädsla för kejsarsnitt osv kan vara bra för dom att veta.

Det enda som stod i mitt förlossningsbrev var att jag gärna ville bada/duscha samt att vi gärna hade en barnmorska som jobbat med profylax.

2012-07-21
Betty86
Betty86

Jag håller på att tänka på min. Men jag vet inte hur man ska göra?! Behöver lite hjälp med det. Vad ska man skriva i sin förlossningsplan?

2012-07-21
LailaHou
LailaHou
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...