App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vädra/lufta rumpan?

Hur gör man en luftning med en drygt 8-månaders när rumpan är lite sårig?? Tidigare var det ju så lätt att bara låta lilltjejen ligga under mobilen med rumpan bar. Då låg hon alldeles stilla och kisset hamnade där det skulle hamna. Nu är det ju fullt ös i vaket tillstånd och kiss på mattor o sånt känner jag inte riktigt för.. Att ha henne att sova utan blöja innebär oxå en massa kiss överallt då hon rör sig då och då när hon sover. Hur gör ni andra? Ngn som har ett bra tips?!

2012-07-19
just_m
just_m

passa på och lufta när ni är ute?  när vi hälsar på svärföräldrana vid husvagnen brukar oftast blöjan åka! =)

2012-07-26
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Inte ofta vi behöver lufta men efter bad är ju perfekt. Massa handdukar under och så leker man lite så de inte går/kryper iväg. Eller i soffan med handduk och dyl under.

2012-07-20
jika686
jika686

ungar alltså! =)

snäckan sover middag i sin resesäng och där har jag bäddat upp med plastad frotté, såna där sugande underlägg som jag tiggt till mig från bvc.. detta borde egentligen funka jättebra när hon sover, men hon har en snutte och en kudde och nog fasiken så hamnar rumpan ovanpå både kudden o snutten varje gång så allt blir nerkissat!

Sen blir d stressigt att hinna tvätta snutten innan nästa sovstund..=/ Får kanske köpa 2.....

Men jag ska nog testa de andra tipsen! Har egentligen ingen matta som jag är rädd om, dock rädd om parkettgolvet..=(

Hade d bara varit finare väder kunde hon varit naken på en filt utomhus! Allra helst direkt på gräset men hon gillar inte hur d killar på händer o fötter!

2012-07-20
just_m
just_m

Ja du mamsanMaria, jag har tänkt den tanken själv. Men jag tror inte jag skulle få till det. :) Begriper inte riktigt hur stora dottern lyckades, hon kunde ha shortsen kring fötterna, utan att det kom en droppe på dem. Nu är hon nio och jag har inte sett henne kissa på det viset de senaste tre åren, vilket kanske är tur...

2012-07-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

ElinVs; kanske kan vara värt att testa själv? :-P Slippa riskera att blända någon annan svampplockare med sin vita rumpa ute i skogen... ;-)

2012-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

jag luftar typ aldrig.. en gång när hon bajsat på natten när vi sov fick hon sår å då använde ja puder.. blev fint fort!

2012-07-19
osisen
osisen

Min lilla flicka stannar oftast till och kissar, men hukar sig inte ner. Ibland har jag sett att hon rent av skjuter fram skrevet lite också. Det måste vara genetiskt eller något, för den tekniken utvecklade hennes storasyster till fulländning. När hon var fyra-fem år kunde hon stå upp och kissa mot ett träd, såg ut som om en pojke kissade. Hon skjöt helt enkelt fram skrevet och siktade framåt med kisset. :)

2012-07-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Låt henne bada sitt och mys naken i famnen med handduk en stund och sedan smörj med inotyol byt blöja ofta.
testat annan blöj sort???
Pampers gav vår son röd svidande rumpa libero var bättre samt pampers natt blöja

2012-07-19
acim
acim

Kissar både stilla ståendes och gående :-) Har en pojk, blir bra spridning kan jag säga ;-)

När han bajsade på altanen, satte han sig på huk gick några steg och bajsade lite till ståendes, gick lite till och så duttade det liksom lite här och där.... Jätte kul att städa upp :-) Luktade så gott just den varma dagen.

2012-07-19
emcb
emcb

Vi har inga mattor heller, nästintill...

Men soffan, fotöljer, leksaker, finns så mkt att pricka in :-) Inte hela världen, det är ju vara att torka eller tvätta.

När min stora son slutade med blöja vid 2år så glömde han i bland av sig just när han satt i soffan och tittade i böcker eller tittade på tv en stund. Så tog jag ett plastad frotée lakan ikeas som finns för 90 säng, ett dra på lakan och drog över 3 sitts soffan, själva sitt dynorna. Kissade han så var det bara att slänga in lakanet i maskinen...

2012-07-19
emcb
emcb

Min tjej hukar sig ibland när hon kissar, ibland ställer hon sig bara mer bredbent....

2012-07-19
Yrwen
Yrwen

Försök att sätta henne på en potta! Om pottan inte i sig är intressant, så brukar det fungera om man sitter tillsammans med barnet och läser eller leker med någon extra rolig leksak. Kanske sjunga och spela maraccas eller något liknande.

En del barn kan trivas på pottan långa stunder på egen hand, vilket i så fall blir bra luftning. I annat fall kanske det går att få in ett par minuter i samband med blöjbyte åtminstone, vilket ju är bättre än ingenting alls.

Tänk bara på att hitta en potta där barnet når ner med fötterna i golvet ordentligt, det blir stadigare så. Den potta som funkade för min lilla från fem månaders ålder var av märket Rotho och med en platt kant runt om botten. Den var jättebra. Babybjörns hjärtepotta är också jättebra till barn under året, men det har slutat tillverkas och kan vara svår att få tag på.

2012-07-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Har ni badbalja eller liten pool till henne? Då hade hon kunnat sitta i den liten stund.
Om ni har en plast matstol så kan hon ju sitta naken i den, men ställa stolen tex i balkongen/terassen eller i badrummet?

Min dotter är snart 8,5 månader, men hon kan inte krypa riktig ännu och tar sig inte framåt så mkt, så det är lättare lufta henne... Låter henne ligga eller sitta på en vattentätt underlag på golvet liten stund.


2012-07-19
Ansku86
Ansku86

En liten fråga från en som inte varit med om detta, men hur gör barn när de kissar nakna? Alltså sätter de sig på huk eller kissar de medan de springer? :-P

2012-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Alltså, jag har mattfritt hemma, så länge det inte är kallt i lägenheten så får lillfisen springa runt naken.

Mest för att lufta rumpan men också för att jag ska hinna sätta honom på pottan lite, vill att han vänjer sig vid att bajsa på pottan.

Annars tycker jag som mamsan att ni iallafall kan ha ett mattfritt rum å leka i en stund varje dag :)

2012-07-19
Betty86
Betty86

Riktigt bra fråga ;-)

Jag undrar också hur andra gör med barn som rör på sig och behöver vädra rumpan.

Jag försöker passa på när jag vet att han har kissat. Tex när han badat, då ser jag ofta att han kissar i vattnet, då får han springa naken en stund... men varje gång kissar han minst en gång till kort efter ändå.... :-) Och har man riktigt tur bajsar han också.

Nu på sommaren passar vi på att vädra honom ute. Sist bajsade han på vår altan blev några fina fläckar i värmen, fick skura innan det gick bort...

Goingar är dem de små nakenfisarna men ooo så opraktiska ;-)

2012-07-19
emcb
emcb

Plastad frotte och handdukar... Min tjej får springa utan blöja utomhus, men hon är 2 och vi försöker toaträna henne lite smått... Vill inte heller ha kiss överallt...

2012-07-19
Yrwen
Yrwen

Har du inget rum ni kan vara och leka i en stund där du kan stänga dörren och ta bort eventuella mattor?

2012-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...