App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äter inte kött..

Lillfisen 11 månader äter inte kött. Eller ja, väldigt dåligt. Kyckling funkar och fisk, men allt annat kött ratar han helt. Han testar en gång sen är det bra. Vi tror det är för att det är svårt för honom att tugga, köttfärs funkar ju bra, men lövbiff och kotletter och sånt är det bara stopp för. Har ni tips på hur vi kan tillaga kött för att göra det mer lättuggat? Han äter bara vår mat och absolut inte barnmat! Jag ger honom ägg då och då för att se till att han får i sig proteinerna..

2012-07-19
Betty86
Betty86

Men varför är du inne på det här forumet? Och vadå gör det till en grej? Jag sitter inte och försöker trycka i min son kött utan jag ville se om det fanns några tips på annan protein-rik mat att ge eller tips på hur jag får i honom kött.

Och det är ju ganska självklart att jag vill försöka få i honom kött eftersom det är det jag och min sambo gillar bäst och eftrsom vi inte är speciellt bra på att tillaga bönor och dyl.

Jag tycker det du skriver låter galet, ska jag ändra hela mitt matupplägg för att han inte äter kött just för tillfället? Och hur kom omega3 in i det hela? Har aldrig skrivit att han inte får i sig det.

2012-08-12
Betty86
Betty86

Ja, kryddat vill han ha det. Svårt när vi har dålig fantasi och alltid använt grillkrydda till allt. Men det har hjälpt mycket att man får tänka på lille och att han inte ska ha salt så vi har blivit duktigare på att krydda med örter och andra roliga kryddor.

Plus att man upptäcker att maten i sig kan ge himla mycket smak!

Nu börjar vi iallafall få i lillen mer kött, verkar som han gillar smaken men inte konsistensen så dte blir små, små, småååå bitar kött och de pillar han i sig de flesta av (stackars vovven här hemma blir matad med några också:))

2012-08-12
Betty86
Betty86

Hm, min dotter helratade stekt köttfärs i dev former ett tag. Tills hon fick hamburgare.... Mycket krydda ska det vara.

Vi skär hennes kotlettkött i små bitar och har i t ex mos eller i lagom sväljbitar.Med lite grädde i pannan mot slutet blir hon gladare. typ enda såsen hon gillar. fast blir inte mycket sås, blir ju bara lite kladd.

korv kokar vi i småbitar med spaggethistrån i.

2012-08-12
jika686
jika686

Jodå, han 'ter skinka, men det är ju så salt. Har inte hittat nån bra påläggskinka med lite salt?

Nåja, jag tror han får i sig det han behöver, men jag vill ju att han ska äta allt :P

2012-08-12
Betty86
Betty86

han äter inte skinka som pålägg ? jag upplever att vanligt kött e svårtuggat tom min sexåring kämpar med kött som karré och nötkött.. kalops går bättre eftersom det är kokat länge .. fläskfilé går bra ibland beror lite på köttet helt.enkelt.. får han i sig några bitar blir jag glad.. man kan ju steka typ karré på låg värme under lock länge så.blir det så det faller isär men då blir det åxå lite torrare..
sen tror ja att om han äter köttfärs, kyckling, fisk och korv så får.han i sig ändå även om han hoppar över maten de svårtuggade dagarna ;-)
sonen får som en stor klump i munnen å han tuggar å tuggar men får inte ner det.. har även kompisar vars barn har samma problem.

2012-08-12
osisen
osisen

Fläskfilé är ingen hit hät helle. Å inte leverpastej eller blodpudding, men kalvsylta kan vi ju testa( om nu hans mamma klarar av att inte visa vad hon tycker om det :P)

Haha, jag har aldrig hört talas om att man inte kan gilla sås innan. Jag hoppas iallafall att min lillfis blir av med det hatet, jag ääääälskar sås :D

2012-07-19
Betty86
Betty86

Eftersom han äter fisk, kyckling samt ägg, så är det då ingen fara näringsmässigt. Min lilla på 16 månader äter inte så mycket rent kött heller, men jag tror också att det hänger ihop med konsistensen.

Eftersom kyckling fungerar, kan jag tänka mig att även fläskfile´skulle kunna fungera. Har ni testat det? Annars finns det ju lättuggade proteiner och järn i exempelvis blodpudding, kalvsylta och leverpastej.

Apropå att inte gilla sås... Jag har en bror som aldrig har gillat sås. Han gillar fortfarande inte sås, och han är över trettio. Och det beror inte på att han inte har fått sås serverat till sig. Hela skoltiden, alltså utan prut under tolv års tid, åt han hlet enkelt inte någon skolmat om maten var hopblandad med sås eller något annat kletigt. Nu kan han till nöds få ner en bit av potatisgratäng eller liknande "klet", men bara av artighet, men det är bara de senaste kanske tio åren han klarat så pass.

2012-07-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 5 månader

Mmm, riktiga långkok med nötkött!! Åhh vad gott!

Ja han är riktigt konstig, jag kanske ska se över hur jag gör mina såser? :D

2012-07-19
Betty86
Betty86

Nä, vet du vad! Inte gilla sås? Måste vara nåt fel. ;-)

2012-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Vad händer om du kokar köttet riktigt länge, som i grytor då? Då brukar det ju bli riktigt mört och fint.. Dotra nekar ofta "riktiga köttbitar", fläsk går bättre än nöt, tror att det är mer lättuggat..

Hur kan man INTE gilla sås??? Det är ju det som gör det hela värt att äta!!

2012-07-19
Yrwen
Yrwen

Jo, jag tycker jag gör små bitar men det kanske går att göra mindre?

Jag har för övrigt fått ett konstigt barn som inte gillar sås?!? Hur kan man INTE gilla sås?

Köpe bearneise(stavning?) är den enda såsen som gått ner, kanske får köra på den då :D

2012-07-19
Betty86
Betty86

Ingrid har också varit sån i perioder just när det gäller lite "segare" kött. Vad händer om du tärnar det fint och blandar det med ex creme fraiche eller nån gräddsås. Ingrid är svag för sånt, så då slinker det lättare ner köttbitar. ;-)
Annars får ni väl ge honom fisk och kyckling en period tills han har fler tänder. :-P

2012-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

.

2012-07-19
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...