App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

skälliga hundar?

Vi har två mindre hundar som är bäst på alla vis men den ena ska jämt börja skälla så fort det kommer nån. Jag vet att bebisen redan har vant sig vid ljuden innefrån magen men ibland e skällen såå otroligt ljusa att det skär i örononen. Jag är faktiskt själv hundinstruktör och jobbar med "problemhundar" och jag använder mjuka positiva metoder och belönar det som är bra hos hunden och nonchalerar det negativa. Men nu börjar jag bli allt mer känslig och känner mig lite som "skomakarens dotter" Om ni förstår vad ja menar. Jag orkar lixom inte ta tag i det. Började tänka på Quick fix och skaffa ett citronhalsband...? Det är i det längsta laget jag skulle kunna gå.  Vår lägenhet är bygd på ett lite annorlunda sätt så sovrummet är ett loft utan dörr. Så när vi lägger bebisen sen så kommer det höras upp om vår hund börjar skälla. Nån som har/haft erfarenhet av detta?

2012-07-17
MaMey
MaMey

Alla barn är ju olika. Mina hade nog vaknat.. Men det beror ju iof på om de sover djupt eller ytligt just då.

2012-07-18
detVankas
detVankas

Tack för era svar.

Betty86: Hundarna skäller ju inte hela tiden och vi bor i en lägenhetslänga med egna ingångar (Som radhus)

Osisen: Jag vet inte om citronhalsband e "fusk"?? 

Man kanske oroar sig i onödan. 

Tack för tipsen!

kram

2012-07-18
MaMey
MaMey

sen bör du kanske inte berätta för dem.du hjälper med deras hundar att du "fuskar" med din egen ;-)

2012-07-17
osisen
osisen

man kan ju alltid testa.. min bror har en skällhund å han e hopplös.. där biter inga metoder :-\
vad gäller barnet så e det säkert ingen fara.. ofta vänjer de ju sig vid en viss typ av ljud, tex skall å vaknar inte av det.. sen om man tappar en sked i golvet så e de klarvakna ;-)

2012-07-17
osisen
osisen

Alltså, bor du i lägenhet tycker jag inte det spelar någon roll att ditt barn vänjer sig vid att hunden skäller, men för dina grannars skull tycker jag du ska göra nåt åt det. Visst, dom kanske inte bryr sig nu, men tänk om det flyttar in nån ny i uppgången?

Min kompis hade 2 skälliga hundar och var även hon hundinstruktör, lika som du så orkade hon inte riktigt ta tag i det ordentligt. Hon skaffade citronhalsband till sina bägge och det funkade jättebra, det kostar ju några kronor men kan ju vara värt det!

Lycka till med hundar och kommande bebis!

2012-07-17
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...