App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tycker ni att dagis ska ha kollat blöjan innan föräldrarna kommer?

Idag var det nog 6:e eller 7:e gången som mini stank bajs när jag hämtade henne på dagis. Och varje gång är det samma visa "Oj, men det är ju så svårt att känna när man är ute!" Så jag har fått byta blöjan innan vi åker hem. Ska man behöva göra det? Idag så var det som sagt samma visa. Iom att det är sommardagis nu (fast vi hade turen att det blev på vårat dagis detta året) så är det ju nya ansikten varje gång jag hämtat henne nu det senaste. Jag sa att nästan varje gång så har mini bajsat när jag hämtar henne, så jag får byta innan vi åker hem. "OJ! Hoppas det inte har suttit i länge så hon inte är röd" kläcker fröknen ur sig då. Är det verkligen SÅÅ svårt att kolla blöjorna då och då, även om man är ute? Det är väldigt sällan fler än 3-4 barn kvar på avdelningen när jag hämtar henne, så att det är många barn kan de inte skylla på. Denna gången var det dock första gången som dom erbjöd sig att byta själva! Och så klart att jag sa "ja tack!". Är det svårt att skriva en lapp till resterande personal att man kanske ska ha lite mer koll, iaf på mini, eftersom det har hänt så många gånger nu?   Hur hade ni reagerat?

2012-07-16
xLillaMy
xLillaMy

mellesmorsa: Inte en chans att jag hade stannat ute om det hade rört sig om 30 min- en timme. Det handlade snarare om tio minuter, absolut max en kvart. På den förskolan var de som regel ute i slutet av dagen, de tog ut alla barnen innan den näst sista i personalen for hem. Jag fick berättat för mig att föräldrarna räknade med att barnen var klädda och klara när de hämtade sent. Det hade förmodligen tagit minst tio minuter ändå, innan jag fått in alla barnen och kunnat byta blöjan. Förskolan låg dessutom en trappa upp. (De hade dispens för att ha små barn på övervåning, men det blev förlängt och förlängt i flera år.)

2012-07-18
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Många barn bajsar ju lite på rutin, som många här skriver, mitt barn bajsar/bajsade ofta vid den och den tiden och sånt borde ju fröken lära sig och då kan man ju kika lite extra vid den tidpunkten. Sedan att konstant gå och titta i blöjor för sakens skull är väl lite överdrivet.

2012-07-18
Yrwen
Yrwen

Glömde svara på frågan... Jag tycker inte heller att de ska kolla för föräldrarnas skull...

på vårat dagis kollar de blöjorna/sätter på pottan inom en halvtimme efter frukost, alltid innan/efter vila, strax efter lunch och alltså just innan de går ut.

Jag hämtar kl.14:00 och då har de ätit runt 12.... och gått ut efter maten så jag skulle inte bli förvånad om det fanns nåt i blöjan. Om de skulle gå in innan 14:00 då många föräldrar hämtar vid den tiden så kollar de ändå blöjorna direkt när de går in, ofta har de "blöjkontroller" när jag dyker upp.

2012-07-17
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Jag tycker inte att de behöver kolla blöjor precis innan hämtning för föräldrarnas skull. Däremot bör de ju ha koll så att inget barn går länge med bajs i blöjan. När min son var liten blev han kraftigt röd efter bara några minuter, så där hade jag inte accepterat någon fördröjning.  Stora dottern kunde däremot gå omkring med bajs över hela ryggen utan att det ens syntes på henne att hon tyckte att det var obehagligt, så där kunde det vara mindre trevligt under vinteroverallen ibland...

Jag har tidigare vikarierat på förskola ibland. Jag har varit med om att vara ENSAM personal med kanske fem barn kvar på eftermiddagen och då kan det vara knepigt med blöjbyten. En gång var vi utomhus, på vintern,  och ett barn bajsade. Då hade jag att valja på att ta in alla barnen för att byta blöja på det barnet eller att låta blöjbytet vänta tills föräldrarna kom. Jag valde att vänta, eftersom jag visste att barnet skulle hämtas väldigt snart. Dock sa jag det direkt då föräldrarna kom och även varför jag inte bytt. Det kändes inte bra, men jag kunde ju inte lämna fyra små barn ute ensamma heller.

2012-07-17
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Jag hade det problemet med en fröken, de var alltid minst 3 st, men framåt eftermiddagarna var hon själv med de sista barnen... Ofta hade min (första) son bajs i blöjan. En gång fick jag sjukskriva oss i två dygn för att han hade frätt sönder rumpan så illa, då hade han samma blöja som jag hade lämnat honom i och bajset var så torrt så jag fick skrapa av det från huden, och sonen skreeek!!! Han var runt 20 månader då, och stackarn låg på magen utan blöja, bara en plastad frottehandduk under och en handduk över och en filt ovanpå det, dygnet runt i två dygn. Den fröken fick byta till en äldre "blöjfri" avdelning efter detta.

Sen dess har jag aldrig haft problem med det... Nån ensataka gång har 2-åringen haft bajs i blöjan och de har erbjudit sig att byta, men det skulle jag aldrig tillåta! Varför ska nån annan byta på mitt barn när jag är där? Det är fel, enligt mig, oavsett anledning.

Jag tycker nog att det är bra att ni får byta dagis nu, eftersom det inte känns bra. Hoppas verkligen att det nya känns bättre!

2012-07-17
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

ser man tydligt att det suttit länge då e det absolut inte ok.. en gång fine men varje dag?! Det e riktigt slappt..

ja menar visst har ja råkat ut för bajsblöjor när ja kommer.. ett tag bajsade han alltid lagom till ja kom men det har aldrig varit bajs som suttit länge!? Det gör ju fruktansvärt ont å misshandel enligt mej..
som sagt att man missar en gång det e mänskligt men inte varje dag!

2012-07-17
osisen
osisen

Tror det har hänt typ 2 gånger sedan september, men här kollar dagmamman blöjan själv innan hon släpper iväg barnen. Hon byter innan de går ut och vi mattiderna, och dessa brukar stämma rätt bra överens, tex de går ut efter lunch osv så hon har ungefärliga tider hon byter. Sedan byter hon alltid vid bajsblöja. De typ 2 gångerna jag hämtat och hon precis bajsat (hon brukar kolla en stund innan hämtning) så byter hon utan gnäll, fast jag erbjudit mig.

Hon har koll på hur hon sover (inte på sekunden men på 5 minuter skillnad typ) och hur hon äter.

Jag skulle inte tolera att det händer dag ut och dag in, ring och klaga hos de som är ansvariga! Visst kan det hända någon enstaka gång om det är mycket just den dagen, men varje dag i typ 2 veckors tid? Nej, det inte OK.

2012-07-17
Yrwen
Yrwen

Samma problem hade jag med. Även om jag hämtade sonen vid 2 eller 4 tiden så hade han bajsat och förskollärarna sa bara ” oj har han bajsat precis, vi bytte nyligen” .  Ibland sa de att de inte har märkt det fast det luktade mycket bajs och dessutom ser man tydligt att det har suttit länge. Jag hade jämt problem med den avdelningen men bråkade aldrig. Orkade inte lyssna deras ursäkter och när jag hämtade sonen med blöta kläder och utan strumpor på vintern skyllde de alltid skulden på vikarier.  Jag tänker inte placera min dotter på det dagiset.

2012-07-17
bebish07
bebish07

Anledning till att jag sa "ja tack" till att hon skulle byta igår var för att jag var så förbannat trött på att de är så dåliga på att hålla koll på blöjorna på barnen. De flesta gånger har bajset suttit i ganska länge, för hon börjar bli röd. En gång hade det till och med börjat småblöda!!
De säger att de alltid byter blöjorna precis innan de går ut och jag vet att mini gärna bajsar i en ren blöja! Därför förmodar jag att hon gör det precis när de kommer ut och det är ungefär en halv till en timme innan jag kommer. Ibland längre ändå, beroende på vädret.

När jag ska byta blöjan där så tar det nästan en kvart för min del. Pappret är nästan alltid slut så då får man springa och leta efter det, salvan ligger på olika ställen varje gång. Blöjpåsen är slängd redan (då antar man ju att de inte hade tänkt att byta fler blöjor den dagen, oavsett när föräldrarna kommer).

När jag jobbade på förskola så kollade vi alltid blöjorna typ 10 minuter, en kvart innan föräldrarna skulle komma, det var inte alls svårt.

2012-07-17
xLillaMy
xLillaMy

jag skulle inte låta förskolefröken byta blöja på mitt barn om det va bajs i blöjan när ja hämtade.. då e ju jag där?! finns ju liksom ingen anledning att de ska behöva göra det då.
Sen e det ju bra om de kollar blöjorna ibland såklart.. men eftersom du bytt blöjan har du kanske sett om det suttit länge?! i så fall skulle ja kräva att dom kolla lite oftare.. hon verkar ju dessutom bajsa runt den tiden så då kan man ju kika in ibland..
men att de ska byta blöjan när man själv e där känns ju bara löjligt tycker jag.

2012-07-16
osisen
osisen

Varje gång har de liksom sagt att "det ska vi tänka på tills nästa gång, nu när vi vet det!" Men iom att det aldrig är samma människa som är där när jag hämtar så har ju informationen stannat nånstans på vägen. Så varför skriver de ingen lapp?
Har för mig att jag till och med kom med det förslaget en gång, minns dock inte reaktionen då.

Tack o lov så har hon bara denna och nästa vecka kvar på detta dagiset! Sen har vi semester och sen ska vi äntligen byta! Har inte trivts med denna förskolan alls. De ordinare förskollärarna känns väldigt kalla mot oss och verkar som om de jobbat där alldeles för länge.

Bajseriet började ju när de fortfarande var kvar och de kunde ju absolut inte tänka sig (verkade det som) att varken kolla blöjorna när de var ute eller att byta den när jag påpekade att hon hade bajsat.

2012-07-16
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...