App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

önskan om kön

Jag kämpar med en djup önskan om en dotter... Jag har tre pojkar och skulle aldrig byta ut en enda av dem för nåt i världen. Nu är jag gravid för fjärde gången, och sambon säger att det är definitivt den sista, oavsett kön, han bryr sig inte om könet. Jag önskar så otroligt mycket att jag inte heller brydde mig, men det gör jag, jag kan inte förneka det! Det är inget jag uttrycker högt, men önskan tar kål på mig :( och jag kan/vill inte prata med nån om det för det skulle kännas fel mot mina älskade pojkar. Får jag syn på en söt klänning så blir jag tårögd och det värker i hjärtat... hormoner?? ja, förmodligen... "tänk om det inte är en flicka nu, min sista chans".... jag skulle inte vara ledsen över att det blev en till son, men jag skulle nog sörja att jag aldrig fick en dotter. Jag har många runt mig som uttrycker total oförståelse för önskan om ett visst kön, och enligt mig är de så "blinda", de fattar ju inte!!! På dem låter det som att man inte älskade sina barn pga "fel" kön, och så är det ju absolut inte! Och de flesta som "inte bryr sig" har ju redan båda könen... konstigt att de inte bryr sig då?!   Jag ska boka tid för könsultra denna gången (aldrig gjort det innan) så jag hinner bearbeta beskedet för att få en bra start... men tänk om de säger fel? Tänk om de säger flicka, men det blir pojke? eller tvärtom?! Jag fick reda på graviditeten för en vecka sen, så inte konstigt att det upptar mycket tankar just nu... men jag vet att jag kommer "glömma" det lite när jag vant mig vid tanken... nyhetens behag nu bara...   Men varje dag tänker jag tanken "hur ska jag kunna gå vidare om det är en pojke och acceptera att det inte blir några fler barn/chanser till dotter"   Missförstå mig rätt nu!! Jag kommer ÄLSKA barnet oavsett till 110%  !! men jag har ändå en önskan. Tabu, jag vet! Men så ser läget ut, just nu... Så vad kan ni hjälpa mig med? jag vet inte! behövde väl mest få ut detta ur skallen för att få plats till nya fräscha tankar...

2012-07-14
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Ja precis, om inte annat så kan man använda det som en kul grej! Tyckte det var jätte spännande när jag gjorde testet båda gångerna och tänk att det stämde också!

 

lycka till och uppdatera gärna om du bestämmer dig för att göra testet!

2012-09-11
SandyMarie
SandyMarie

ok, jag har hört talas om testet, men fick aldrig namnet på den... Nu har jag ul om ca. 4 veckor... men kan tänka mig att testa stickan lite för skojs skull också :D

tack!

2012-09-11
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Tänkte bara tipsa dig om ett test man kan köpa (från usa) som visar barnets kön! Intelligender heter den. 

Jag använde det med båda mina graviditeter och testet hade rätt båda gångerna!! har även läst att det funkar för många andra. Du kissar i en kopp från kittet, blir den blå är det em pojke och blir den orange/rosa är det en flicka! Gå gärna in o läs lite om det... du kan beställa det direkt från ebay.. här är en länk.. 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=intelligender&_sacat=0 

  

  

...eller nån annan sida från usa som skickar till sverige!

2012-09-11
SandyMarie
SandyMarie

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-09-11
SandyMarie
SandyMarie

Jag tycker du har all rätt att ha denna känsla du ska inte känna skuld! Jag hade också en stor önskan om att få en dotter och detta är mitt första barn och kag önskade en flicka då jag bara har bröder och i min mans familj är det bara män! Jag skulle ha haft en syster i mitt liv men hon klarade sig inte min mammas mage :-( jag kände bara en sådan stor längtan efter en flicka ! Och jag säger detsamma som du jag skulle inte bli besviken utan lycklig vilket kön som helst! Och jag fick min dotter fredagen den 13 april 2012! Jag önskar dig all lycka !! Känn ingen skuld !!!

2012-09-08
babybo
babybo

Jag tycker inte alls du ska skämmas! Det är ju inte konstigt att du efter 3 killar önskar dig en tjej. Jag önskar mig en tjej efter EN kille ;) Är det inte ganska naturligt att man vill ha en av varje?!?!

2012-09-08
suuuperstar
suuuperstar

Att önska är inte förbjudet men, man ska bli glad oavsett vilket kön det än blir.

Jag hymlar inte om att jag alltid hade önskat mig en son och när jag sen fick en var det min högsta önskan som hade slagit in.

2012-08-24
Fideli73
Fideli73

Jag har en son och är nu gravid i vecka 16... Vill så gärna ha en tös, ville det med första också men jag älskar min son mer än något annat på jorden!! Blir det en till pojk kommer jag älska honom lika mycket som jag skulle om set var en tjej... Men önska får man väll?!

2012-08-02
calipzo
calipzo
Barn på 2 år och 5 månader

Tack embc :-)

Inser mer och mer att jag har tagit rätt beslut angående könsul. Många, lika så du, har bekräftat att det har hjälpt dem att gå vidare, som jag trodde...

Jag har tänkt på detta ämne varje dag nu, och ena sekunden undrar jag hur sjutton skulle jag kunna byta blöja på en tjej??! Hur gör man rent? För att i andra stunden titta på den där röd/rosa/lila högen med bebiskläder som jag har fått från syrran... Jag har ju allting färdigt för en tjej! Måste väl få använda allt också... Sen kommer sekunder då jag undrar om jag inte önskade mig en pojke till för att mina söner inte skulle känna sig "försummade" pga en syster... men å andra sidan... en mer rättvis mamma än mig får man nog leta efter... jag tror innerligt att jag skulle behandla vartenda barn exakt likadant. Jag skulle inte dalta med en dotter... ah, känner mig så virrig... jag vill bara VETA. Har blivit så trött på att "undra" att jag faktiskt redan har börjat glömma att jag ens är gravid... nästan så jag skulle behöva göra ett graviditetstest till för att tro på det :D

Jag har också fått kommentaren "nu önskar du dig väl en liten flicka då! ja, jag förstår det!" för att sedan när ämnet kommer upp igen, några veckor senare inte alls förstå hur man kan önska sig något visst kön... Verkar som åsikterna beror många ggr på vem det är som lyssnar...

2012-07-22
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Underbart att du vågar skriva om det här! För jag tror att du är mer normal än du tror! Och det bevisar ju alla svaren här nedan. Jag trodde också att du skulle bli sågad först, för det har andra blivit som skrivit om att de önskar ett visst kön.

Men det som jag tycker är konstigt är att så många tycker högt om att man är en dålig förälder som önskar sig ett kön. Men sedan säger samma personer till en mamma som väntar sitt tredje barn och har två pojkar sedan innan. Nu får vi väl hoppas på en tös... Hur går det ihop? När en kvinna är gravid gissas det ju hej villt och man får höra mkt om vilket kön man har. Som någon skrev här nedan som hade många pojkar, alla tror att de vill ha fler barn för att få en tjej.

Själv så önskade jag väldigt mkt en dotter innan jag fick barn. När vi väntade vår första så var vi båda säkra på att det var en tjej, ut kom världens finaste pojk. Vilken tur att det inte blev en tjej ;-) Andra barnet, jag kände starkt att nu måste vi få en dotter. Alla andra runt oss fick samma kön som deras 1:a, hade de en tös fick de en till tös, hade de en pojk fick de en till pojk. Jag tänkte att VI måste ju vara de som bryter trenden och får en av varje, jag får min dotter. Eftersom mina graviditeter var helt olika så var alla sååå säkra på att vi väntade en dotter och eftersom jag längtade så starkt så gjorde vi ett köns ul. Jag väntade en pojk. Jag blev besviken, lite ledsen tom. Men jag bearbetade det och hade glömt bort den sorgen och glädjes istället åt vad härligt det måste vara för min första pojk att få en bror, det måste vara roligare att växa upp med ett syskon av samma kön (enligt mig). När det väl var dags för förlossning så fanns inga tankar på en dotter längre. Och idag älskar jag mina söner precis som du gör med dina. Det var jätte bra för mig att ta reda på könet innan, det blev så mkt mer personligt och jag kunde bearbeta min längtan.

Jag vet inte om jag kommer skaffa fler barn. Men på något sätt har mina pojkar förändrat mig och jag är nästan rädd för att få en dotter nu. Hur skulle de livet se ut? Nu skulle jag nog nästan önska mig en son... eller så inbillar jag mig bara det :-)

Men från början var min känsla att jag kan få 1000 pojkar men jag vill få en flicka.

Det är mänskligt att längta och att önska sig något!

2012-07-22
emcb
emcb

Självklart är vi glada att vi har tre friska barn! Alla andra antaganden är bara löjliga... Men man har rätt att önska sig... Det är så lätt att säga "var glada att ni har friska barn istället för att hänga upp er på kön" för någon som inte bryr sig, men jag vill verkligen ha en flicka också. Jag förväntar mig inte att alla ska förstå den önskan, men jag är glad att de flesta gör det ändå...

2012-07-22
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

fick också höra att vi hade planerat dåligt.först var tvillingarna beräknade 10 december innan vi visste att det var 2.sen blev det 5 december. de föddes 16 november.inte så roligt att höra att man planerat dåligt.tredje barnet föddes 2 dagar innan midsommar.

vi är också jätteglada att vi har fått 3 friska pojkar :)visst önskar vi oss en flicka men blir inte besvikna om vi får ännu en pojk i framtiden :).

ibland får man höra: ni måste variera er lite.

bm har sagt att vi får satsa på en flicka nästa gång.blir om några år då.just nu räcker det med 3 små.3 barn under 2år.

2012-07-21
Emilie7
Emilie7
Bebis på 17 månader

Vi får väl se... Det blev lite slumpmässigt som så att vi hade sex 5 dagar före beräknad äl, och på morgonen samma dag. Min magkänsla säger mig att jag hade äl en dag innan jag skulle ha det för jag var så öm och liksom mensvärk hela den dagen, alltså 4 dagar efter sex. Jag var lite ledsen då för jag trodde att vi hade missat äl, tänkte att vi hade sex för sent eller att 4 dagar var för länge sen... Men det tog sig ju :D

Vet inte på dagen när vi hade sex när pojkarna blev till för det var inget jag hade koll på, då... Men jag har läst om att pojkspermierna överlever i ca.2 dygn medan tjejspermierna överlever i äggledarna upp till 7 dygn... Det var en sida skriven av läkare som hade forskat kring det så det borde stämma... Men ingen regel utan undantag... Blir vad det blir.

2012-07-19
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Jag försöker tänka så här: Jag har alltid önskat mig just fyra barn, minst en av varje. Hade nån av pojkarna varit en flicka så hade jag inte fått mina ödesbestämda fyra... Nu får jag min önskan uppfylld eftersom jag ju får fyra... men kommer den andra alvan av önskningen fyllas av en dotter?! Kanske ödet gav mig tre av samma kön för att jag skulle kämpa för att få den sista...

Allting har ju en mening. Sambon sa att han kunde betala för att få en dotter på konstgjord väg, om det var så viktigt, MEN jag vill inte gå så långt. Är det inte meningen att jag ska få en dotter så är det så. Jag har ju inga fertilitets problem så jag vill inte utmana ödet till sin spets... men jag vill, jag vill, jag vill ju så gärna få en tös på naturlig väg...

2012-07-18
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Första barnets kön spelade ingen roll som helst, för jag ville ju ha båda. Andra barnet hoppades jag skulle bli samma som första för att stärka banden dem emellan. Tredje tänkte jag "skulle va kul med en tjej, "nåt nytt" ;-) men det spelade inte heller så stor roll för jag visste att det inte var den sista....

Men nu har vi kommit till den sista. Jag hoppas så mycket att jag blir tårögd när jag börjar tänka på en liten flicka... Helst hade jag velat ge henne en syster också, men inser att det inte lär hända... Men blir det en till pojk så vägrar jag ge upp hoppet, sambon är stenhård på att fyra räcker. Men jag har inga problem med många barn. Just pga att sambon säger NEJ! till fler så känner jag mig pressad. "Tänk om..."

Jag har kommit till den punkten att jag helst inte umgås med vänner eller min syster som har små flickor, för jag blir bara ledsen... Vill inte utsätta mig för det. Och vill inte att mina pojkar ska märka någonting. Försöker att inte tänka på det så mycket... Jag älskar ju mina pojkar mer än livet självt. Större flickor, ca.2 år och uppåt är inga problem... Men bebisar.... :´(

Jag vill bara att veckorna ska gå fort, så vi får gå på ultra... så jag kan sluta fantisera och spekulera... och börja planera istället. Jag vet att det finns risk för mf än eftersom jag är bara i v.6 , så det är jag också lite beredd på kan hända, dock har det aldrig hänt än, och magkänslan är inte orolig. Har ju väntat på denna graviditet så länge nu att jag känner mig nästan halvvägs redan, hahahaha...

2012-07-18
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

vi har 3 pojkar :) vi båda önskar oss en flicka.men huvudsaken är att barnet är friskt :).

min syster har 4 flickor.hon önskade sig en pojk.sen fick vi 2 pojkar på  en gång.tror hon blev lite avundsjuk.

min man kan tänka sig 3 barn till :) så då får vi hoppas på en flicka också.

 

såg en dokumentär om familjer som önskade sig flickor.de genomgick speciella behandlingar.ena familjen hade 8 söner.vet ej om de lyckades.den andre familjen fick tvillingflickor :)

2012-07-18
Emilie7
Emilie7
Bebis på 17 månader

Tssss; ursäkta nyfiken, men blir detta erat enda barn tror du? Eftersom ni sörjer att det inte blir en pojk. Jag ville ju också ha en son, men jag vet ju att vi ska ha fler så än har jag hoppet uppe!

2012-07-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Jag väntar andra barnet, också det tjej. Med första kände vi både att det spelade ingen som helst roll bara det är friskt, vi trodde dock att det skulle bli en pojke men vi hade inget bra pojknamn så det var ju lite ödesbestämt att det blev en tjej då vi hade tjejnamn med mellannamn spikat. Denna gång är graviditeten helt annorlunda så jag trodde återigen på pojke, det visade sig till 98% bli en tjej, och vi kommer att älska henne lika mycket iaf, men jag hade gärna haft åtminstone en av varje, nu säger maken att det inte ska bli bågra fler och jag avvaktar mitt beslut, vill vänta några år och se hur jag känner då. Vill inte bestämma mig nu.

Tror att de flesta som bara har ett kön kan förstå hur dina tankar funkar, och som du säger du älskar ju inte barnet mindre bara för att det blir en pojke, men sörjer flickan du inte fick.

2012-07-16
Yrwen
Yrwen

Jag sitter här lite tårögd och rörd... Jag trodde att jag skulle bli helt "sågad"... Jag är lite chockad över att faktiskt bli förstådd!! Det ska ni ha tack för. Jag kanske inte är så "dum" trots allt då...

Plötsligt blev luften lite lättare att andas.

Tack för lyckoönskningarna! Nu får vi hoppas veckorna går fort så vi kan få veta.....

2012-07-15
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Jag har 4 pojkar :-) Jag har aldrig haft en längtan av ett speciellt kön men jag förstår att det är jobbigt för dig att känna som du gör. Jag skulle vilja ha en femma också men sen tror jag att det räcker. Spelar mig ingen roll om det skulle bli en flicka eller ännu en pojke men däremot tycker jag att ända sen vi fick andra pojken har nästan alla omkring tjatat om att nu måste vi väl önska oss en flicka så vi har båda sorterna. Känner mig nästan konstig som faktiskt inte bryr mig.. Har skojat lite med maken att om det blir en femma och det visar sig vara en tjej så måste vi skaffa en sexa också för annars kommer alla tro att vi försökte och försökte tills vi lyckades få en tjej ;-)

Inte behöver du känna dig dum eller skämmas bara för att du har en stark längtan efter en dotter för det är inget konstigt i den längtan. Och inte gör din önskan efter en flicka din kärlek till dina söner mindre. Man älskar väl inte sina barn för att de är pojkar eller flickor? utan för att de är de finaste och underbaraste varelserna som finns :-)

Jag håller tummarna för att din önskan om en dotter blir uppfylld.

2012-07-15
vevvis81
vevvis81

När jag var gravid fick jag ju såklart ofta frågan vad jag önskade mig för kön på barnet. Jag svarade alltid att jag ville ha en pojk. Folk lyfte på ögonbrynen, man ska ju svara att det inte spelar någon roll så länge det är friskt. Och klart det är så, men jag har alltid velat ha en pojk och varför inte säga det då? Nu fick jag en dotter, och vi ska ha minst ett barn till, och jag hoppas innerligt att det blir en pojk. Blir nästa också en tjej kommer jag GARANTERAT att känna precis som du! Jag förstår dig precis! Varför skulle man inte vilja ha båda könen? Det är ju säkert roligt att jämföra barnen emellan, och det blir ju även en annan dynamik i familjen.
Jag önskar dig lycka till och håller tummarna att du får en flicka. :-)

2012-07-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

jag förstår dina känslor.. Har känt likadant, det e väldigt svårt å förklara då man som du säger inte på nåt sätt skulle bli besviken på barnet man får för det e ju liksom det barnet man skulle ha hur som helst!
Gjorde ett extra könsultra i v 26 den här gången.. inte skulle jag kunna vänta över 40v på att få reda på vad det var. På förlossningen ville jag fokusera på bebisen och att den mår bra å inte behöva fundera på könet.
Sen visste jag ju att det finns felmarginal så jag hade även en liten lista på pojknamn och jag hade inte köpte jättemycket i rosa!
Tror inte men kan bli besviken på det barn man bär på i 9 månader å föder fram.. däremot tror jag man kan känna en längtan efter den man inte får!

2012-07-15
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...