App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur tillagar ni ersättningen ?

och om man värmer den i micron , tar det då bort näringen i maten ?

2012-07-14
_Sanna
_Sanna

Vi kokar upp vatten och ställer sen in i kylen. Sen när tjejen ska äta är det bara att värma vattnet i micron och sen blanda i ersättningen. Funkar hur bra som helst :)

2012-09-06
Lhinis
Lhinis

Alla verkar göra på lite olika sätt , tror nog inte det spelar så stor roll då hur man gör.. Bara de får mat liksom :) men det känns ändå bäst för mig att koka upp vattnet innan så jag är riktigt säker på att allt står rätt till. Kommer nog göra det ett tag till , tar ju inte nån tid med vattenkokaren precis ;) och jag fortsätter nog värma i micron , dottern har ju sån energi och går upp fint så hon får nog i sig allt nyttigt ändå :)

2012-08-01
_Sanna
_Sanna

I början använde vi kokat vatten från vattenkokaren som vi kylde 10 minuter i kallt vattenbad.

När han blev äldre kylde vi det kokade vattnet och sedan värmde i micron.

Slutligen, strax efter halvåret, blandade vi kokat vatten och kallvatten från kranen och gav direkt.

2012-08-01
Tfarcher
Tfarcher

Jag använde Micro och vattenbad och en sådan flask/burk barnuppvärmar sak:P Men för det mesta kokade jag vattnet blandade med kallt o la i pulver...(brukade ha redan kokat vatten i kylen till att blanda då med )

2012-08-01
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 9 månader

Jag värmer vatten i mikron och blandar sedan i pulver och skakar som nämnts tidigare. Om barnet tar läng tid på sig att äta är det ingen fara att bara värma på maten lite, jag brukar ta 5-10 sekunder i mikron beroende på mängden som är kvar i flaskan, man kan spara maten i ca 2 timmar från det man blandat den men aldrig spara mellan målen.

2012-08-01
Sara G
Sara G

Tack så jätte mycket för svaret , ska absolut kolla med BVC nästa gång om jag behöver fortsätta koka vattnet eller ej. Skulle ju underlätta rejält att koka upp till ättemperatur på en gång och slå i termos ju :)

2012-07-23
_Sanna
_Sanna

Jag har nyss haft ersättningsbarn och så här gjorde vi.

Jag kollade först upp hur bra vatten vår kommun har. Bvc hade koll på detta och de sa att jag inte behövde koka vattnet innan barnet drack det. Så jag värmde vatten i kastrull på spisen till lagom ät temperatur, hällde det sedan i termos. Hade en välling doserare med portionsfack. OBS! Finns dåliga doserare som läcker mellan facken, då får man alltså för mkt pulver i vattnet när man häller i och det blir ju väldigt tokigt. Så ha koll när du vänder upp och nerpå om det glappar mellan facken där locket är...

Eftersom man ska blanda ersättning med varmt vatten har jag inte tyckt att det varit bra att blanda ersättning och ha i kylen. Välling kan man ju göra så med eftersom vällingpulver blandas bäst med kallt vatten och kan stå i 6tim i kylskåp. Men ersättningen ska som sagt blandas direkt med varmt vatten.

När jag inte hade vatten i termos mätte jag upp kallt vatten i flaskan och värmde det i micron, sedan blandade jag i pulvret. På så sätt behöver man inte oroa sig för att vattnet dunstar eller att näring försvinner ur ersättningen eftersom den alltså blandas i efter att man värmt upp vattnet.

2012-07-19
emcb
emcb

Jag vet inte om ersättningen har en tendens att dunsta mer eller mindre, vet bara att när dotra fick ersättning, för 2 år sen, så stod det och alla sa att man sbolut inte fick värma ersättning i micro, medan välling är okej att värma i micro. Vad som gäller idag har jag inte koll på, då jag inte gör ersättning i dagsläget. Vet bara att de kompisar som gör ersättning har sott vatten i termos så jag misstänker att man fortfarande inte ska värma i micro.

2012-07-19
Yrwen
Yrwen

Alltså det är ju så sjukt svårt o veta hur man ska göra för att man ska vara helt säker på att det ska bli rätt ;) På förpackningen står det att det ska uppnå en temp på 70 grader och sen ska man låta det svalna? Men hallå , min bebis blir ju hungrig nu och inte om 40 minuter :p & hon har inte direkt några fasta tider på när hon vill ha mat , på ett ungefär iofs , men det känns ju dumt o chansa om man ändå måste kasta ut ersättningen efter en timme så hinner den ju inte svalna förens man blir tvungen att göra ny ;) 

Får skaffa en bättre termos. Fast det är ju smidigt med de små tetrorna som man kan köpa med färdigblandad ersättning. Och på dom står det ju iofs att man kan värma i micro . Gäller det då pulvret också kanske?

2012-07-18
_Sanna
_Sanna

Ida86 och Norrlänningen, nu gällde det ersättning och inte välling, skillnaden är hårfin men ändå.

 

Vi hade kokhett vatten i termosen, men kvaliteten på termosen gör mycket, första termosen klarade sig ett dygn, andra inte ens 12 timmar och tredje klarade 2 dygn, så det ÄR jättestor skillnad på termosarna också, det gör mycket.

2012-07-18
Yrwen
Yrwen

Dottern har aldrig haft problem med magen , med förstoppning eller så så jag tror inte att micron ställt till det på så sätt. Var bara osäker på om näringen stannade kvar i maten , men det gör den nog då. 

& det där med att blanda varmt & kallt vatten kör vi typ alltid när vi ska iväg .. Kanske får göra så här hemma också så slipper man ju micron . 
Men att ha lagom varmt vatten i termos direkt funkade inte då jag tyckte att det var alldeles för kallt efter ett tag så det gick bort , men å andra sidan kanske vi har en kass termos ;)

2012-07-17
_Sanna
_Sanna

Min tjej är 2 och fick ersättning. DÅ sa man att det fick absolut inte fick värmas i micro då vattnet dunstar och det då blir för mycket pulver i förhållande till vatten och barnet kan bli uttorkat och förstoppat. Vi körde Semper 1 en period och den kokade vi först vatten som fick svalna, blande iordning ersättning och gjorde iordning flaskor i kylen (det var/är okej) och värmde i vattenbad. Men det var skitdrygt att hålla på med, blev jättelätt för varmt och hade sig.

Sen körde vi med Nan 1 och 2 och fär hade vi kokat vatten i termosar, en för varmt och en för kallt, och blandade sedan vatten till rätt temperatur och hade då i pulvret, det tyckte vi var mycket smidigare.

Vad som är rätt eller fel vet jag inte, vi slängde ersättningen om dotra inte åt inom typ en halvtimme, men man lär si gju hur ens barn funkar.

2012-07-16
Yrwen
Yrwen

Vi har också en sån där vällingdoseringsburk , är ju väldigt smidigt både hemma & när man är iväg som ni skriver. Jag låter det inte gå mer än 1 timme innan jag häller ut ersättningen , annars skulle man ju få slänga ut hur mycket ersättning som helst eftersom hon ibland somnar till i matningen eller om det blir blöjbyte mitt i allt ! 

Men då tror jag minsann att vi fortsätter att göra som vi brukar till natten & förbereder en flaska och kör den i micron :) Har aldrig varit med om att det har klumpat sig när man har blandat, gör så som du skrev CuteLittleDevil :)

2012-07-15
_Sanna
_Sanna

Jag har Babysemp 1 till min son och på förpackningen står det kort sammanfattat: förbereda flera flaskor, blanda vatten och pulver, förvara med lock i kylskåp, värm i micron. Alltså kan man värma vatten och pulver blandat i flaskan i micron. Det klumpar sig inte om man skakar flaskan ordentligt innan man värmer och efter man värmer.

2012-07-15
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 10 månader

Okej :) Alltså det står inte på förpackningen att man kan värma den i micron men att man kan blanda till flera flaskor samtidigt med vatten och pulver och ställa i kylen med lock på .

Men på 1177s hemsida så stod det att man kunde värma den i micron bara det att man får passa sig så att den inte blir för varm då den kan värma ojämnt .. Alltså blir tokig på det här :P haha

2012-07-15
_Sanna
_Sanna

Tack för era svar! Jag tycker det är jätte svårt och veta hur man ska göra , och på bvc får man minsann ingen hjälp med hur man ska flaskmata eller tillaga ersättningen. 

Jag ger min dotter Babysemp 1 och har alltid gjort som så att vi har kokat upp vatten , måttat upp i flaskor och ställt in i kylen , värmt vattnet & i med pulver. Men till kvällen/natten så har vi gjort i ordning en flaska färdig alltså med vatten & pulver. Sen bara slängt in i micron då dottern vaknat och vill ha mat. Det står på förpackningen att man kan göra så, men alltså är det då fel att värma den i micron? Hur ska man annars få upp tempen på den? Koka på spisen, är det bättre? För den ska ju egentligen värmas upp till 70 grader, jag blir lite nojig att jag gjort fel och dottern inte fått i sig tillräckligt utav näringen som är i! Får kanske ringa 1177 för svar..

2012-07-15
_Sanna
_Sanna

Hej!
Man kan visst ge ersättningen kall. Det är egentligen det bästa med tanke på att man inte alltid har en mikro med sig ;) Det smartaste är att ge det rumstempererat från början så att barnet inte vänjer sig vid att det alltid ska vara varmt. Jag kan starkt rekommendera dig att gå in på deras hemsida och läsa exakt hur du kan göra! Lycka till

2012-07-15
Mwro33
Mwro33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...