App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver ny lägenhet!!

Finns det ingen här som vill byta eller känner någon som vill byta lägenhet med oss eller vet någon hyreslägenhet i LERUM, STENKULLEN eller FLODA??? Vi behöver en 2:a, 3:a eller 4:a med bottenvåning med minst 60 kvm och max hyra 7500 kr. Vi bor på Förbo och har haft personligt möte med dem igår och vindil dåliga nyheter om att med våra ynka 600 p kommer vi inte långt!! Enligt dem måste vi bo kvar här 2-4 år innan vi har större chans att få ny lägenhet :( Detta bevisar varför vi ALDRIG har fått en enda visning på alla dessa jävla lägenheter som vi sökt på... Finns hur många som helst vi sökt under 1,5 år! Hade fått en lägenhet nu med snabb inflyttning 1 Augusti eller 1 September, MEN vi har inte pengar till dessa extra hyror!! Ekonomin ligger dåligt till :( Frågan är annars om vi får ta ett lån till och då få denna lägenhet från Förbo?! Men då måste vi veta senast Måndag om vi kan ta ett lån till och om vi har chans att få denna lägenhet + säga upp våran lägenhet NU :/ En jobbig situation och mycket att tänka på.

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

ja har aldrig bott i förbohus.. men jag sökte där då förbo va ända som fanns där ja växte upp.
men fick lägenhet istan genom boplats istället :-)

2012-07-13
osisen
osisen

Jag tror det räcker bara att vara registrerad på Förbo för att få poäng, men då när du sade upp din lägenhet sist från Förbo, blev du nog nollad igen. Men om du loggar in på Förbo ibland, då borde du nog få viss poäng. Det kan ju vara bra att vara inskriven där som du säger.

Men man måste ha väldigt många poäng för att kunna ha möjlighet för att få en lägenhet, för enligt Förbo är det idag närmare 100 sökande per lägenhet!!

 

Men läs på deras hemsida om mer info.

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

Jag blev medlem på förbos sida när jag sökte lägenhet första gången, har inte varit inne där sen dess å det är ju säkert 8år sen.

Gick in tidigare idag å såg till att få hemskickat mina inloggningsuppgifter så jag kan gå in å titta.. Men man måste kanske bo i ett förbohus för å få poäng eller räcker det med å bara vara registrerad? 

Tänker att det kan vara bra fall något händer någongång, typ tvingas sälja huset, skiljer sig .. ja allt kan ju hända och man kanske inte vill flytta härifrån då barnen har allt här men det enda som finns e ju förbo..

2012-07-13
osisen
osisen

Jajamen, vi är inskrivna på Boplats och har även lagt på bytes både på Förbo och andra sidor.
Ser ut som det är svårt att byta våran lägenhet med nån annan, eftersom hyran är så himla hög på våran. Men man får ju ändå tänka på att våran lgh är byggt 2009 med varmhyra. Ingår också tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i lägenheten.

Vi får hoppas!!

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

Jo, det hade vi kanske kunnat göra. Fast Måndag är sista dagen att söka på i Hulan och vi får kanske reda på Måndag om vi får lånet...
Sedan är ju egentligen inflyttning på både Hulan & Stenkullen 1 Augusti... Så vi tänkte om vi väntar LITE och söker lägenheten så att vi istället får flytta in 1 September... Då blir de 2 extra hyror bara.

Men frågan är ju också FÅR vi nån av dem?!

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

åh :-\ jag ska hålla tummarna iaf.. kan ni inte söka både hulan å stenkullen då? eller kan det bli så att man står med två lägenheter plötsligt då? nej så kan det väl inte va.

2012-07-13
osisen
osisen

Tyvärr går de inte heller låna av föräldrarna då min mamma väntar på beslut från att bli förtidspensionerad och pappa blev av med jobbet då SAAB i Trollhättan gick i konkurs... Pengar att låna har de tyvärr inte! Svärföräldrarna har tyvärr inte heller pengar att låna för de har mkt utgifter bl.a. På deras hus.

Brorsan som har de bra ställt får barn i Januari, så han vågar jag inte heller fråga för jag vet hur mkt pengar de går åt första barnet...

Ända sättet är nog Nordea banken som min sambo kan få lån från... Så vi får hoppas!!

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

Billigare skulle det bli i längden, men nu är situationen så att vi måste flytta under detta året och att söka efter hus/radhus lär ta längre tid eftersom om vi köper ett hus då vill vi ha ett bra hus där vi tänkt bo flera år. Det måste va ett bra område för katterna också osv.

Eftersom jag tjänar mini lite nu när är mammaledig, då är en hyreslägenhet perfekt för oss, då vi kan börja spara undan pengar till bl.a. Körkort och ett radhus i framtiden.
När vi bor här, har vi inte ens några kronor över att kunna lägga till sparandet :/
Så i dagsläget har vi inget sparande konto!

Tror det kan va lättare för oss att få ett mindre lån nu vilket vi behöver ha till 2-3 extra hyror om vi tänker satsa på att få den lägenheten med snabb inflyttning nu.

Vi kommer nog försöka ta ett mindre lån på Måndag och höra av oss till Förbo igen angående Den lägenheten i Stenkullen. Men då får vi ju hoppas på att vi kan få den också!
Fanns annars en lägenhet på Hulan också med snabb inflyttning, men är rädd att vi har svårare att få den eftersom det är ett populärt område.

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

du tror inte ni kommer billigare undan å köpa då? än ni bor nu tänker jag. :-\
ring banken och koll om det finns möjlighet till lån å förklara situationen!
lycka till!!
Ni kan inte låna av föräldrar eller så? ibland kan man ju föräldrarna ha bättre med pengar.. förstås inte alltid :-( men som en krislösning..

2012-07-13
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...