App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ofta städar ni hemma?

Jag är nyfiken idag igen. Hur ofta gör ni vanligt städ, dvs dammsuga, dammtorka hyllor, fönsterbräden osv och städar badrummet? Jag dammsuger en gång i veckan, dammar väl kanske två gånger i månaden (tråkigaste jag vet) och mannen städar badrummet med kanske 1,5 veckas mellanrum. För sällan, men det är hans ansvarsområde så jag vill inte tjata "lusten" ur honom. Så, hur rent har ni hemma? :-P Trevlig kväll!

2012-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag städar hela lägenheten, dammar, dammsugar och torkar golv plus toaletten 1 gång i veckan:) jag vill att det alltid ska vara rent och är väldigt renlig av mig även om jag inte tycker det är så värst roligt:)

2012-07-14
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Jag håller med de flesta, man städar ca en gång i veckan men dagen efter ser det lika för dj_vligt ut igen... mitt tips är att bjuda hem folk för då har man inget val än att städa iordning...=)

citat "det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete" =) ha en trevlig kväll allihopa..dags att vika all tvätt som ligger på soffan och väntar.....;/

2012-07-14
busan_86
busan_86

Hur menar ni med att det är stökigt och kaos? Vad beror det på? Nu är jag ju mammaledig med bara en liten lugn tjej, men här är aldrig kaos. Jag går och småplockar hela dagen, men det upplever jag inte som jobbigt, och här är alltid ordning och reda. Förstår att det blir värre med flera barn! :-P

2012-07-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Rengör toalettet 1 gång i veckan...dammsuga 1 gång i veckan och dammtorka 1 gång i veckan. :D

2012-07-13
mimo6
mimo6

Alldeles för sällan... Brukar rengöra toaletterna när jag ska dammsuga, försöker hålla mig till en gång i veckan men då jag helst vill vara ensam hemma när jag städar och maken är totalt blind för allt som behöver göras så blir det väl lite mer sällan än så.

Dammtorkar kanske ett par gånger om året, gör fingermetoden här med.. Dock lite oftare i vardagsrummet, för där har vi svarta möbler och dammet syns väldigt bra där..

Dammtorkar golvet händer inte så ofta, kanske några gånger om året.n

Hatar att städa, och maken hjälper bara till om jag säger åt honom att han ska göra  det ellet det, men det känns itne riktigt rätt heller.. Dock säger han sig vara pedant, men att han inte orkar hålla på för att jag drar ner så mycket.. Suck.. Karlar säger jag bara.

2012-07-13
Yrwen
Yrwen

Ida86an: Tips på hur man kan få bort lukt från skåp: Citronsyra är starkt och får bort lukt. Malda kaffebönor kan få bort lukten. Doftpåsar. Man kan typ ha färska fruktskal (citron, apelsin, lime) och olika blommblad i en nätpåse och hänga/lägga i skåpet. Tror man kan spraya på med Citronsyra så doftar det gott en längre tid. Finns nog mycket tips om du Googla om det.

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

Vanlig veckostädning blir en gång i veckan. Men här hemma småplockar jag nästan varje dag. Tycker det blir stökigt så fort hemma, spec när man har tre lata katter som fäller massor hår och gärna är mest inne fast det är solsken! Dottern leksaker ligger ofta på vardagsrums golvet, så de blir plocka undan dem då och då.
Tycker att de blir mycket disk, varje dag, fast vi har diskmaskin!
Badrummet försöker städa 1 gång/v.
Tvättar kläder 2-3 ggr/v.

Vi har så öppna ytor i våran lägenhet, så det ser mycket stökigare och smutsigare ut hos oss. Har man katter och småbarn så blir det ju stökigt!

Vi brukar ibland ta storstädning 1 gång/månad.

2012-07-13
Ansku86
Ansku86

Det känns ju som om jag städar någonting jämt, men det blir ändå aldrig klart. Det är det eviga plockandet som tar tid. Om man hade fria ytor tillatt börja med, vore det ju ingen konst att dammsuga... Köket och hallen dammsugs flera gånger i veckan, resten betydligt mer sällan. Skurar med mopp gör vi framför allt i köket, det blir när det börjar synas klibbiga fläckar under där lillan sitter och äter...Resten av huset någon gång ibland, inte varje vecka.

Dammtorka hyllor? Inte förrän dammet börjar bilda dammråttor.

Stora toaletten städar oftast jag, det blir ungefär en gång i veckan, men själva toastolen ibland en gång däremellan. Lilla toaletten ansvarar elvaårige sonen för just nu. Han städar den oftast en gång i veckan, men kan glömma "detaljer" som under toaringen, så ibland smygrengör jag där någon extra gång. Visst påpekar jag det för honom ibland vad som ingår i att städa toan, men jag kan ju inte klaga varje gång, då skulle han snart inte städa toan alls...

Sammanfattningsvis: Vi gör så gott vi kan, men nej, så där väldigt rent har vi inte. Välstädat kan det vara i något rum ibland, men aldrig i hela huset samtidigt. Tyvärr, men jag får inte till det bättre än så.

2012-07-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Tja, nu när jag inte alls har nån ork så blir det jättesällan. När det blir för smuligt tar jag fram sopkvasten och tar bort det värsta. Jag har liksom inte krafter att dra runt på dammsugaren. Plus att jag inte klarar av ljudet för tillfället.

Jag skäms jättemycket för hur här ser ut och mår själv dåligt av det. Jag vill egentligen ha det perfekt runt mig, hela tiden!

Skulle helst dammsuga varje dag, tvätta, diska, bädda sängarna. Ja, allt det där vanliga.
Jag klarar av att göra en, max två saker på en dag. Sen är jag helt slut och måste lägga mig för att sova.

Maken jobbar ju ganska mycket också, så han har ju heller inte så mycket tid/krafter över till att städa här. Vi bygger ju dessutom ut huset, så han gör ju det mesta där istället. Dock försöker han hålla efter disken så gott det går.

2012-07-13
xLillaMy
xLillaMy

När det behövs. :)

2012-07-13
jika686
jika686

dammsuger några ggr per vecka.. dammar minst en gång per vecka.. toan e en gång i veckan ungefär.. plockar lite eftersom men det e ändå alltid kaos :-\

2012-07-12
osisen
osisen

haha, min sambo tycker också det är onödigt att dammsuga varje dag, men han jobbar kväll och är inte hemma när jag gör det. Han har inte fattat än att barn stoppar saker i munnen... dessutom ser hela huset renare och prydligare ut med rena golv.

2012-07-12
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Kul att läsa era svar! Verkar som de flesta gör det ungefär en gång i veckan. Dammsuga varje dag??? Phu, jag hade kunnat göra det men min man hade fått tokfnatt på mig. Han tycker att jag är manisk nu när jag gör det en gång i veckan! :-P

2012-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag "underhåller" ordningen/städningen varje dag, men "storstädar" huset varannan helg.

 

Daglig Underhåll= torka av alla plana ytor, dammsuga och plocka i ordning så det inte ligger en massa prylar överallt..

Storstädning= badrummen från golv till tak, alla hyllor, fönsterbräder, tavlor, köksluckor, elektronikdamning, tvätta golv etc.

2012-07-12
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Har inga barn iheller. bara den som e på väg hhh

2012-07-12
LailaHou
LailaHou
Barn på 2 år och 4 månader

hhhhhhhh. Om jag ska vara ärlig så gör jag allt Vartenda DAAAAAAAAAAAAAAAAG =(

2012-07-12
LailaHou
LailaHou
Barn på 2 år och 4 månader

Dammsuger dagligen, dammtorkar och tvättar av golven minst 2 ggr i veckan. Badrummet tar jag 1-2 ggr i veckan.

Har hund och hatar när det inte luktar rent, oftast är jag miljömedveten, men inte när det kommer till rengöringsmedel. Där ska det lukta rent.

2012-07-12
Betty86
Betty86

Vi har hund och behöver dammsuga minst varannan dag. Dammtorkar varannan vecka kanske? Badrummet städas ungefär 1 g/v. Oftare om det behövs.

2012-07-12
Isabelle _
Isabelle _

.

2012-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...